2004. október 31., vasárnap

2004. október 30. Újpest FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Újpest FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
2004. október 30. Budapest, Szusza-stadion. NB I., 11. forduló. 3.408 néző.

Nagy Tamás elégedett az egy ponttal
Vezette: Hanacsek Attila (Kovács B., Strehó).
Góllövők: Bükszegi 62', illetve Pest K. 69'.
Sárga lap: Pavicsevics 86'.
Szögletarány: 11:3 (5:1)

Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási, Juhár, Vanczák (Vermes, 38. p.) - Erős K., Farkas B. - Simek, Bükszegi, Tóth N. - Feczesin (Kovács Z., 59. p.). Vezetőedző: Mészöly Géza. 

PMFC: Németh G. - Dienes, Szabados, Szekeres - Sipos (Pavicsevics 71. p.), Erős G. (Horváth Gy., 58. p.), Bajusz, Szögedi, Kulcsár - Pest K., Montvai (Baumgartner 81.). Vezetőedző: Nagy Tamás. 

MECCSKRÓNIKA:
63. p.: Tóth N. bal oldali beadását Bükszegi előrevetődve a földre fejelte, s a labda a kapu jobb felső sarkába hullott (1-0). 
69. p.: Montvai lövése megpattant az újpesti védőkön, így pontosan Pest K. elé került, aki 18 m-ről védhetetlenül bombázott a kapu jobb alsó sarkába (1-1). 

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, ám úgy tűnt, hogy a pécsiek megtalálták az újpesti támadások ellenszerét és betömörülős játékukkal sikerült kihúzniuk a kritikusnak számító első negyedórát. A sikertelen próbálkozások hatására mintha az újpestiek kicsit elbizonytalanodtak volna, ami a pécsiek játékkedvét hozta meg. A második játékrészben folytatódott az első 45 perc forgatókönyve: az újpestiek támadtak, de a vendégek valóságos élő falat alkottak 16- osuk előterében. A pécsiek első fegyelmezetlenségét góllal bosszulta meg az Újpest és egy tetszetős kontra révén megszerezte a vezetést, de egy távoli lövéssel a PMFC egyenlített, így minden visszaállt a régi kerékvágásba. Összességében egy viszonylag eseménytelen mérkőzésen igazságos döntetlen született. 

MESTERMÉRLEG:
Mészöly Géza: A csapat nem tett meg mindent a sikerért. Többet kell nyújtanunk, és akkor akármelyik csapat az ellenfél, itthon nem lehet gond. Gratulálok a Pécsnek a pontszerzéshez. 
Nagy Tamás: - Pontot tettünk a PMFC-ügy végére. Mindenki láthatta a Megyeri úton, hogy ez az együttes rendben van. Gratulálok a csapatomnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése