2004. szeptember 26., vasárnap

2004. szeptember 25. Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 2-1 (0-0)

Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 2-1 (0-0)
2004. szeptember 25. Kaposvár, NB I., 7. forduló. 4.000 néző.

Lantos Levente (sötétben) 
Vezette: Sóthy András (Heibl, Wenczel).
Góllövők: Jovánczai 54', Máté 77' illetve Montvai 80'.
Sárga lap: Jovánczai (18.), Farkas (90.), illetve Kulcsár (5.), Bajúsz (10.), Szögedi (56.). 
Szögletarány: 6-6 (5-2). 

Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Kovácsevics - Farkas, Máté, Bank (Nagypál, 82.), Andruskó, Kardos (Tóth B., 64.) - Oláh (Mező, 88.), Jovánczai. Vezetőedző: Prukner László. 

PMFC: Németh - Lőrinc (Lantos, 46.), Dienes, Bajúsz - Sipos, Pavicsevics , Szögedi, Kulcsár - Baumgartner (Montvai, 37.) - Pest (Kordé, 63.), Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Meccskrónika:
11. p.: Kardos 22 méterről, szabadrúgásból csavart kapura, Németh gyönyörűen ütötte szögletre a kapu bal oldalába tartó labdát. 
15. p.: Jovánczait buktatta a rossz ütemben becsúszó Bajúsz, Sóthy tizenegyest ítélt. A büntetőt Oláh végezte el, s centikkel a bal kapufa mellé helyezett. 
34. p.: Máté robogott egyedül a pécsi kapura, megpróbálta kicselezni Némethet, ám a jó ütemben érkező kapus lábában elakadt a labda. 
55. p.: Oláht még szabálytalanul sem tudta szerelni Dienes, a középre adott labdát Jovánczai 8 méterről lőtte úgy a kapuba, hogy a felső lécről vágódott a gólvonal mögé (1-0). 
77. p.: Máté 19 méterről óriási gólt lőtt, a labda a bal felső sarokban kötött ki (2-0). 
80. p.: Kulcsár szabadrúgását követően Bajúsz fejelt, a labda a felső lécről pattant vissza, a védők szögletre mentettek. Ismét Kulcsár Ívelt be, a kapu előtti keveredés után Montvai közelről gyömöszölte a hálóba a labdát (2-1). 

A mérkőzés néhány perces késéssel kezdődött, mert a pécsi szurkolók egy-két füstbombát dobtak a pályára, így Sóthy játékvezető csak akkor fújt sípjába, amikor már nagyjából felszállt a lila köd. A hazaiak kapták el jobban a fonalat, a fürge kaposvári támadók többször is alaposan összezavarták a rendkívül lomhának tűnő vendégvédőket. Jovánczai, Oláh és Kardos rendre állva hagyták Lőrincet és Bajúszt, akik csak poroszkáltak a füvön, s mindössze negyedóra kellett ahhoz, hogy az egyik kapitális hibából büntetőhöz jusson Prukner László együttese. Oláh ugyan mellérúgta a tizenegyest, ám a játék képe ezután is mindössze annyiban változott, hogy míg a PMFC a mezőnyben már egyenrangú ellenfélnek tűnt, helyzetet nem tudott kidolgozni, Máté elől azonban Némethnek ismét bravúrral kellett mentenie. 
Szünetben Nagy Tamás megpróbálta gatyába rázni az eléggé ingatag védelmet, Lantost küldte be, Lőrinc helyére pedig Kulcsár húzódott vissza. Gyorsan kiderült, hogy hiába kevergette a lapokat a tréner, egy újabb hatalmas hiba után Jovánczai vezetést szerzett, majd bő húsz perccel később Máté bombagólja már biztos hazai sikert sejtetett. A vendégek ugyan szinte észrevétlenül szépítettek - ekkor már mindenki a vendégszektorban kialakuló csatát figyelte -, egyenlíteniük azonban nem sikerült, ami nem véletlen, hiszen egyetlen épkézláb helyzetet sem tudtak kialakítani a küzdelmes, sok kemény párharccal tarkított 90 perc során. 

MESTERMÉRLEG:
Prukner László: - Küzdelmes mérkőzésen azzal nyertünk, hogy jobban akartuk a győzelmet. 
Nagy Tamás: - Egész héten arra készültünk, hogy a párharcok megnyerésével hozzuk majd ezt a mérkőzést, ám pont ebben maradtunk alul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése