2004. szeptember 19., vasárnap

2004. szeptember 18. Pécsi MFC - MTK Budapest FC 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - MTK Budapest FC 1-0 (1-0)
2004. szeptember 18. Pécs, PMFC-stadion, NB I., 6. forduló. 2.500 néző.

Garami József
Vezette: Szarka Zoltán (Boda, Szabó P.).
Góllövő: Pollák (őngól) 12'.
Sárga lap: Kóczián 2., Berdó  54., Pest K.  65., illetve Juhász R.  a 66. percben. 
Szögletarány: 3:3 (1:1).

PMFC: Németh G. - Lantos, Dienes, Lőrinc, Kóczián (Pavicsevics 46.) - Baumgartner (Horváth Gy. 70.), Pest K., Berdó, Kulcsár - Szögedi, Montvai (Bajusz 60.). Edző: Nagy Tamás.

MTK: Végh - Balogh B., Lambulics, Juhász R., Pollák | (Rednic 46.) - Bori, Jezdimirovics, Horváth L., Fűzi Á. I - Kanta J., Lengyel (Silva 46.). Edző: Garami József.

 MECCSKRÓNIKA:
12. perc: Kóczián ívelt be jobbról, Végh a labdát Montvai elé tenyerelte, aki jobbról keresztbe lőtt, de lecsúszott neki, mellé ment volna, Pollak azonban 8 m-ről egyből a saját kapujába passzolt. Öngól! (1-0) 
30. perc: Jezdimirovics rossz lövése után a lesgyanús helyzetben lévő Illés 8 m-ről ismételhetett, Németh G. azonban vetődve a bal kapufára tolta a labdát. 
82. perc: Németh G. előbb Horváth L. távolabbi, majd Illés közeli próbálkozását hiúsított meg bravúros védéssel. 

Az első tapsot Garami József kapta, a Pécsről indult mesteredzőt a közönség nagy tisztelettel köszöntötte, amikor a meccs előtt leült a kispadra. Elég hamar megszerezte a vezetést a PMFC, méghozzá öngóllaL Azt követően feljött az MTK, többször helyzetbe is került, de Németh G. mindannyiszor védett. A szünet után - különösen az utolsó félórában - erősödött a fővárosi nyomás, akkor védekezésre kényszerült a pécsi csapat, azt viszont hiba nélkül tette, kapusa pedig bravúrok sorozatát mutatta be. A kék-fehéreken a szünetben végrehajtott kettős csere sem segített, helyzeteik ugyan voltak, a meccs alatt egy kapufát is lőttek, ám ezúttal szerencséjük sem volt A PMFC ezen a bajnokin elsősorban a lelkesedését, a küzdeni tudását csillogtatta és bemutatta, hogy védekezni jobban tud, mint támadni. Közepes teljesítmény is elég volt most a hazai győzelemhez. 

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Újra megtanultunk küzdeni. Örülök, hogy sikerük ismét a győzelemre vezető ösvényre lépnünk. 
Garami József: - Szerencsétlen góllal indítottunk, a meccs nagy részében mi irányítottunk, de a pécsi kapu előtt határozatlanok voltunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése