2004. május 27., csütörtök

2004. május 26. Győri ETO FC - Pécsi MFC 1-3 (1-1)

Győri ETO FC - Pécsi MFC 1-3 (1-1)
2004. május 26. Győr, ETO-stadion. NB I., 32. forduló. 1.000 néző.

Mico Vranjes is becsülettel küzdött
Vezette: Sápi Csaba (Takács G., Tóth I.).
Gólszerzők: Nyilas 12' ill. Makra (öngól) 38', Montvai 52' és 81'.
Sárga lap: VargaZ. 18., Nyilas 43. illetve Notheisz 28., Vranjes 51., Szekeres Zs. 67. percben. 
Szögletarány: 5:2 (2:1) 

Győr: Krass - Regedéi (Nicsenko, 61. p.), Zsók, Kartelo, Makra - Nyilas (Imrik 80.), Jäkl, Horváth R., Varga Z. (Laki, 61.) - Peric, Priskin. Szakmai igazgató: Reszeli Soós István. 

PMFC: Németh G. - Bajúsz, Dienes, Szekeres, Notheisz (Koltai, 46. p.) - Erős G., Horváth S. (Berdó, 71.), Szabados, Vranjes (Gaál, 61.) - Montvai, Kerekes. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA:
14. p.: Peric jobbról ívelt át a hosszú oldalra, ahol az aktív játéktól elköszönő Nyilas mellre vette a labdát, majd kapura lőtt. A labda a gólvonalon álló Szekeresről visszapattant a középpályás elé, aki másodjára már nem hibázott. 1-0. 
24. p.: Varga Z. megkerülte védőjét, majd a második hullámban érkező Nyilas elé gurított, aki a tizenhatos vonaláról fölé lőtt. 
Montvai duplázott
27. p.: Nyilas szöktette Pericet a jobb oldalon. A horvát játékos középre adott, ahol Priskin ugrott a legmagasabbra, de fejesét Németh G. biztosan hárította. 
34. p: Komikus góllal, szinte a semmiből egyenlített a Pécs. Az Erős által legurított szabadrúgást Vranjes lőtte kapura, de a lövést blokkolták a győri védők. A labda visszapattant Vranjes elé, aki az alapvonalig vezette, majd visszagurított az ötös vonalához. Zsók fel akart szabadítani, de telibe találta a közelében álló Makrát, akiről a megdermedt Krass mellett a kapu közepébe csörgött a labda. 1-1. 
54. p.: Montvai a hazai tizenhatos jobb sarkánál egy csel után befelé húzott, majd 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-2. 
58. p.: Kartelo 20 méteres lövése után a labda a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe. 
64. p.: Peric jobb oldali beadását Nicsenko fejelte a kapu bal oldala felé, de Németh bravúrral védett. 
66. p.: Peric jobb oldali beadása a felső lécen csattant. 
79. p.: Bajúsz a saját térfeléről indította Montvait, aki bevezette a tizenhatoson belülre a labdát, majd a kimozduló Krass mellett a jobb alsó sarokba gurított. 1-3. 

Mivel az előző fordulóban valamennyi fontos kérdés eldőlt az alsóházban, így a várakozásoknak megfelelően langyos iramban és alacsony színvonalon kezdtek a csapatok. A győriek ébredtek előbb, s egy szép góllal vezetést is szereztek. Kicsit sietősebb lett a játék a pécsiek számára, de talán sosem rúgnak gólt, ha nincs a győri védelem. A válogatott Startot kisebb sérülése miatt nélkülöző hátsó alakzat azonban megtette azt a szívességet a vendégeknek, hogy helyettük is egyenlített. A gól felhozta a vendégeket, s ennek első jelét az 54. percben láthatta a gyér számú publikum. Montvai vezető gólja után mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, végül újra csak ő talált be, egyértelművé téve ezzel csapata sikerét, amely a második félidő alapján teljesen megérdemelt. 

MESTERMÉRLEG:
Reszeli-Soós István: - Gyenge védekezésünknek köszönhetjük a mai vereséget. Sajnálom, hogy a rájátszás utolsó mérkőzése így sikerült, hiszen ebben a szakaszban többet nyújtottunk, mint ami a mai találkozón látszott. 
Nagy Tamás: - Játszottunk már olyan mérkőzést, ahol ennél sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, mégsem mi nyertünk. Győzelmünkhöz kellett a mai ellenfél is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése