2004. április 8., csütörtök

2004. április 7. Balaton FC - Pécsi MFC 2-0 (1-0)

Balaton FC - Pécsi MFC 2-0 (1-0)
2004. április 7. Siófok, NB I., 22. forduló. 1.000 néző.

Vezette: Arany Tamás (Kovács Z., Harsányi).
Góllövők: Kuttor 8', Sitku 81'.
Sárga lap: Pavicsevics (Sitku visszahúzásáért) az 53., Bajusz (buktatta Mészárost) a 63., Berdó (Vörös felrúgásáért) a 69. percben. 
Szögletarány: 2:8 (1:1).

Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László - Mészáros N., Kovács P., Virág, Győrök (Juhász, 21.) - Vörös (Sipeki 79.), Bajevszki (Sitku, 51.). Edző: Csertői Aurél. 

Pécsi MFC: Németh G. - Sipos, Dienes, Bajúsz, Gaál - Berdó, Pavicsevics (Vranjes, 80.), Pest K., Kulcsár (Montvai, a szünetben) - Koltai (Erős, 54.), Kerekes. Edző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA
8. perc: Vörös bal oldali szögletére egyedül Kuttor, a hazaiak középső védője ugrott fel, s 12 méterről a léc alá fejelte a labdát (1-0). 
32. perc: László szerzett labdát a vendégek térfelének bal oldalán, majd egyből a kaputól 25 méterre álló Bajevszkihez pasz- szolt, aki egy csellel lerázta védőjét, és 18 méterről alig lőtt a jobb alsó sarok mellé. 
62. perc: Gaál adott be a bal oldalról, a 16-oson Pest érkezett, s László mellett a kapu mellé csúsztatott. 
81. perc: Virág szöktette a középen kilépő Sitkut, aki elhúzott két védő mellett, majd az elfekvő Németh felett a kapu bal oldalába emelt (2-0). 

A siófokiak megérdemelten szereztek vezetést az első félidőben, hiszen csak nekik sikerült helyzetet kialakítaniuk. A baranyaiak sokszor birtokolták a labdát, de nem veszélyeztették a kaput. A szünet után valamelyest feljavult a pécsiek játéka, de ez csak a beívelésekben mutatkozott meg, így a siófokiak második gólja után megpecsételődött a vendégcsapat sorsa. 
Nem lehetett csodálkozni azon, hogy a balatoni fiúk iparkodtak jobban, hiszen ők rövidujjas dresszben futottak a pályára. Az exsiófoki Pest Krisztián igyekezete egymagában kevés volt, a pécsi csatárok pirosban is észrevehetetlenül szürkék voltak, s Pavicsevics is csak azzal tűnt ki, hogy egy ízben majdnem szétszaggatta Sitku mezét. Ugyanakkor a siófokiak magabiztossága ott is megmutatkozott, hogy bár Juhász Tamás jobb lábas és általában védőt játszik, ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy most szükségből bal oldali középpályásként is helytálljon, sőt, néha olyan meglepő és egyáltalán nem mulatságos dolgokat pro
dukált, hogy csak ámult a publikum. 
Egyszer csak elszakadt a cérna a vendégdrukkerekben, s először még csak azt kérdezték, talán Nagy Tamás edzőtől, hogy hol a csapatuk, később már azt kiabálták, hogy szégyelljétek magatokat, majd néhány nyomdafestéket nem tűrő rigmus után eljutottak oda, hogy „Balaton-part!”. Ezt akár az ellenoldali tábor is dalolhatta volna, annál is inkább, mert a 81. percben a kedvére kontrázó Balaton bebiztosította győzelmét. 
Mindenki tapsoljon, ezt már persze nem a pécsi, hanem a siófoki drukkerhad kiáltozta, meg hogy álljatok föl, sőt, olyat is hallottunk, hogy bajnokcsapat... Jó volt a hangulat a lelátón, lapogatták egymás hátát a VIP- páholyban a hazai érdekeltek. 
A mérkőzésen Győrök Tamás feltehetően súlyos sérülést, izomszakadást szenvedett. (Dunántúli Napló, 2004. április 8.)

MESTERMÉRLEG:
Csertői Aurél: - Az első félidőben sajnos nem döntöttük el a meccset. A másodikban magunkra húztuk az ellenfelet, de sikerült kontráznunk. Megérdemeltük a győzelmet. 
Nagy Tamás: - Sajnálom a szurkolóinkat a sorozatos kudarcélményekért, sokkal többet érdemelnének a kitartásukért. Csakis a második félidei hozzáállással reménykedhetünk a sikerben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése