2004. március 7., vasárnap

2004. március 6. Zalaegerszegi TE - Pécsi MFC 0-0

Zalaegerszegi TE - Pécsi MFC 0-0
2004. március 6. Zalaegerszeg, NB I. 17. forduló. 6.000 néző.

Vezette: Bede Ferenc (Vámos, Székely).
Bajúsz Endre keményen védekezett
(Nemzeti Sport, 2004. március 7.)
Sárga lap: Szamosi (letalpalta Szabadost) a 39. illetve Koltai (Molnár B. buktatásáért) az 59. percben. 

ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Sebők J., Nagy L., Molnár, Vincze (Egressy, 84. p.) - Waltner, Gyánó (Sabo, 58. p.). Vezetőedző: Gellei Imre. 

PMFC: Németh - Szabados, Pavicsevics (Berdó 33'), Dienes, Bajúsz - Sípos, Pest, Erős, Vranjes - Kerekes (Szekeres, 79'), Koltai (Gaál 63'). Vezetőedző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA:
9. p.: Az 5-ösön Waltner és Pavicsevics fejelt össze és mindkét játékost ápolni
Kerekes tétmeccsen is bemutatkozott
(Dunántúli Napló, 2004. március 7.)
kellett, ám később visszatérhettek a pályára.
21. p.: Lesre játszottak a zalai védők, de Pest Krisztiánra nem figyeltek, aki gyorsan eszmélt, 14 méterről célozta meg a kaput. Varga kapus már verve volt, de a pécsi fiú lövése centikkel zúgott el a bal kapufa mellett. 
33. p.: A korábban ápolt Pavicsevics a földön maradt és érezte, nem tudja folytatni a játékot. Utóbb kiderült a légiós enyhe agyrázkódást szenvedett a korábbi összecsapásnál. 
36. p.: Vincze szabadrúgásból 18 méterről lőtt, Némethnek pedig a jobb alsó sarokba tartó labdát látványos vetődéssel kellett kiöklöznie. 
61. p.: Egy beadásra Varga vetődött ki messze kapujától, a labda a 16-os vonalánál álló Berdóhoz került, aki egyből lőtt, de a labda elkerülte az üresen tátongó kaput. 
66. p.: Waltner robbant be a kapu elé, s nagy helyzetben 5 méterről helyezett mellé. 
76. p.: Kocsárdi jobboldali beadását Sabo megcsúsztatta, Waltner az 5-ösről.fejelt, de a labda a felső lécen csattant. 
84. p.: Vincze 25 méteres bombája csak centikkel kerülte el a jobb felső sarkot.

 A PMFC együttesének háza tájáról származó hír szerint Horváth Gyula kínai ajánlatot kapott, így el sem utazott Zalaegerszegre, ellenben nagy valószínűséggel hétfőn útra kel az ázsiai országba. A PMFC - miért is tette volna - egyáltalán nem tűnt óvatosnak, ugyanis ezen az estén nagyobb veszíteni valója inkább a ZTE-nek lehetett, hiszen sereghajtóként várta a tavaszi nyitányt. A pálya talaja sok gondot okozott a feleknek, hiszen csontkeménnyé fagyott, így olykor szinte korcsolyáztak a játékosok a pályán. A pécsiek főleg mélységből indulva szövögették támadásaikat, s amennyiben Pest jobban céloz, akár vezethettek is volna. A szünetet követően ellenben a ZTE tűnt veszélyesebbnek, de kidolgozott akciót csak ritkán tudott vezetni a szervezett pécsiek ellen. Egy idő után viszont mezőnyfölényt harcolt ki magának a hazai csapat, mi több, szép lassan beszorította ellenfelét. Izgalmasan alakult a hajrá, Waltner fejesénél csak a kapufa mentette meg a kapott góltól a pécsieket. A ZTE nagy erőket mozgósított meg, ám a Pécs védelme biztosan állt a lábán és összességében cseppet sem érdemtelenül szerezte meg az egyik pontot. 

MESTERMÉRLEG:

Gellei Imre: - A mérkőzés elején ismerkedtünk az ellenféllel és a talajjal is. A szünetet követően viszont döntő fölényben futballoztunk. Sajnos, a helyzetkihasználásunk gyengére sikerült, ezért nem tudtunk győzni. 
Nagy Tamás: - Két jó erőkből álló csapat mérkőzött egymással. Azok a bizonyos niian- szok benne voltak a mérkőzésben, ám kihasználatlanok maradtak. A döntetlen megfelelt a játék képének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése