2003. november 9., vasárnap

2003. november 8. Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)

Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)
2003. november 8. Békéscsaba, NB I., 13. forduló. 1.400 néző.

Szabados szerel
(Dunántúli Napló, 2003. november 9.)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Lászlai).
Góllövő: Kovács B. 37' (11-esből).
Sárga lap: Simon 20' és 77' illetve Gaál 23', Németh G. 36', Jokisics 66'.
Kiállítva: Simon (77. p., második sárga lap után). 
Szögletarány: 7-3 (5-1). 

Békéscsaba: Simunic - Schindler, Grujics, Valentényi, Bujáki (Vilotics 75') - Kovács N., Simon, Kovács B., Vincze Z. - Hoffmann (Miculescu, 56'), Javrujan. Edző: Supka Attila. 

PMFC: Németh G. - Szabados, Dienes, Bajúsz, Szekeres (Márton 67') - Sipos (Jokisics, 46'), Pavicsevics, Horváth S. (Horváth Gy.,46'), Gaál - Pest K., Erős G.. Edző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA:
37. perc: Hoffmann kiugratásával Javrujan lépett ki, és Bajúsz ugyan előnyösebb helyzetben volt, de a csabai csatár erőszakosságának köszönhetően a 16-os vonalánál megszerezte a labdát, elhúzta a kifutó Németh G. előtt, aki estében a lábánál fogva lerántotta. A büntetőt Kovács B. a jobbra vetődő Németh mellett félmagasan a kapu közepébe lőtte (1-0). 

Már az első 20 percben is lehetett látni, hogy a pécsiek alaposan megszervezték a védekezésüket. Nem is nagyon jutott a 16-osukon belülre a Békéscsaba. Szinte eseménytelenül teltek az első félidő percei, úgy tűnt, a csabaiak is belenyugszanak abba, hogy nem sikerül egy gyors góllal lazábbá tenni a vendégek hátsó alakzatát, amikor teljesen ártalmatlan szituációból büntetőhöz és vezetéshez jutott a hazai gárda. 
A szünetben Nagy Tamás kettős cseréje jelezte, hogy egyáltalán nem elégedett tanítványai játékával, offenzívebb felállásban és harcmodorban kezdték a második játékrészt a piros-feketék. Mikor ez több mint negyedórán keresztül a labdabirtokláson kívül látható eredményt nem hozott, Márton behozásával próbálta még átütőbbé tenni a támadások erejét a pécsi szakvezető. Innentől aztán pörögtek is az események, a kapujuk elé szinte beszoruló békéscsabaiak egy-egy kontrára vállalkoztak csupán, míg a baranyaiak igyekeztek ugyan mindent megtenni, hogy bepréseljenek egy gólt a hazaiak hálójába, de az akciókba rendre valahol hiba csúszott. 
Az utolsó negyedórában az emberelőny tudatában még inkább igyekeztek Dienesék, még jobban megnyílt a védelem, így végül izgalmas csatát láthatott a 60 percet szinte végigunatkozó közönség. 

MESTERMÉRLEG:
Supka Attila: - Jó mérkőzésen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Remélem, ezzel a győzelemmel kimászunk a gödörből. 
Nagy Tamás: - Úgy tudom, hogy egy futballmérkőzés 90 perc. Mi húsz percet futbaUoztunk, nem tudom, hol a másik 70. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése