2003. május 25., vasárnap

2003. május 24. Pécsi MFC - Rákospalotai EAC 6-1 (4-0)

Pécsi MFC - Rákospalotai EAC 6-1 (4-0)
2003. május 24. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 32. forduló. 1.000 néző. 

Pest Krisztián első találata
(Dunántúli Napló, 2003. május 25.)
Vezette: Arany Tamás (Hegyi, Lászlai).
Góllövők: Pest K. 1', 45', Ulrich 35', Závoda 43', Horváth Gy. 53' (11-es), Jokisics 77' illetve Lendvai 65', 
Sárga lap: Halász (21. p., Burzi lábára tartott rá). 
Kiállítva: Gabala (35. p., utolsó emberként szabálytalankodott). 
Szögletarány: 2-6. 

PMFC: Sólyom - Halász (Berdó, 64. p.), Dienes, Kulcsár - Sipos, Horváth S., Ulrich (Jokisics,56. p.), Závoda (Lantos -, 73. p., Gaál M. - Pest K., Horváth Gy.. Edző: Nagy Tamás. 

REAC: Bíró - Dinka, Virágh, Gabala, Gál I. - Polonkai, Burzi (Győrök 63. p.), Véber (Máj,46. p.), Hajba (Makra ,46. p.) - Lendvai, Nyerges. Edző: Mészöly Géza. 

KRÓNIKA:
1. p.: Sípos indult az alapvonal mentén jobbról középre, Bíró rosszul futott ki, így a pécsi középpályás középre adhatta a labdát, amit Pest Krisztián három méterről kotort a hálóba (1-0). 
35. p.: Gabala utolsó emberként lerántotta a 16-os előtt a kiugró Horváth Gyulát, a vendégek védője piros lapot kapott. A szabadrúgást Ulrich csavarta félmagasan a kapu bal oldalába (2-0). 
43. p.: Gaál Miklós gurította vissza a bal oldalon lövésre a labdát Závodának, a középpályás 18 méterről laposan lőtt a bal alsó sarokba, Bíró csak dermedten nézte (3-0). 
45. p.: Horváth Gyula kapott egy remek labdát, kitette jobbra Pest Krisztiánnak, aki egy parádés csellel hintába ültette védőjét, majd 14 méterről, kissé jobbról jobb külsővel csavart a jobb felső sarokba (4-0). 
53. p.: Máj rántotta le Horváth Gyulát a büntetőterületen belül, a 11-est a sértett lőtte a jobb alsó sarokba (5-0). 
65. p.: Lendvai 20 méteres szabadrúgása vágódott a bal felső sarokba (5-1). 
77. p.: Lantos kiugratását Jokisics 10 méterről emelte át a kifutó Bírón (6-1). 

Még szinte a lelátó felső soráig sem ért a mérkőzés kezdetét jelző sípszó, már vezetett a Pécs. A gyors sokkot nehezen heverte ki a REAC, és Ulrich két helyzete jelezte, a hazaiak nem tekintik biztos vezetésnek az egygólos előnyt. Sólyomnak csupán a 30. percben akadt munkája először egy lecsorgó lövésnél, egyébként a PMFC irányította a játékot. A 35. percben az emberhátrány és az újabb gól már túl sok volt a vendégeknek, szétestek, és a pécsiek sorra dolgozhatták ki a helyzeteket, amelyekből kettőt még a félidő vége előtt értékesítettek is, így már 45 perc után vastapsot kaptak közönségüktől. Fordulás után a biztos vezetés tudatában már nem erőltették annyira a támadásokat a piros-feketék, pedig 
Nagy Tamás cseréi azt jelezték, a szakvezető nem ellensége a támadó futballnak, hiszen középpályás helyett csatárt, védő helyett középpályást küldött pályára. Továbbra is nyomasztó fölényben játszott a Pécs, gyakorlatilag akkor dolgoztak ki helyzetet, amikor akartak, és ha még jobban használják ki ezeket, akár kétszámjegyű is lehetett volna az eredmény, akárcsak szerdán, Bükkösdön a Magyar Kupában, pedig az megyei másodosztályú ellenfél volt. 

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Köszönöm a Jóistennek és az életnek, hogy egy ilyen nagyszerű csapatot kaptam lehetőségként, hogy elindulhassak a pályámon. 
Mészöly Géza: - Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez és a várható feljutáshoz, rólunk a jövő héten derül ki, milyen csapat is vagyunk igazából. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése