2003. május 11., vasárnap

2003. május 10. Pécsi MFC - Nyírség-Spartacus FC 3-2 (1-1)

Pécsi MFC - Nyírség-Spartacus FC 3-2 (1-1)
2003. május 10. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 30. forduló. 900 néző.

PMFC - Nyírség 3-2
(Dunántúli Napló, 2003. május 11.)
Vezette: Erdős József (Székely, Kalmár).
Góllövők: Halász 40' és 87', Pest K. 84' illetve Rob 15', Győri 71'.
Szögletarány: 9-4 (1-4). 
Sárga lap: Gaál L. (16.), Kádár (22.), Kiskapusi (47.), Szatke (53.).

PMFC: Sólyom - Halász, Dienes, Kutas - Sipos, Berdó (Závoda, 46.), Ulrich (Jokisics -, 64.), Dávid (Horváth S., 46.), Gaál M. - Pest K., Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Nyíregyháza: Németh V. - Lakatos, Kiskapusi, Szatke, Szatmári - Turóczi, Kádár, Bábik, Gaál L. (Karkusz, 41.) - Rob (Kocsis, 78.), Győri. Megbízott edző: Buús György. 

KRÓNIKA:
5. p.: Szatmári beadását Rob nyugodtan kezelhette le Kutas „árnyékában”, majd tíz méterről higgadtan helyezett a kapu jobb alsó sarkába (0-1). 
40. p.: Ulrich jobb oldali szabadrúgásából Halász fejelt négy méterről a hosszú sarokba (1-1). 
71. p.: Turóczi robogott el a jobb szélen, kiválóan adott középre, Győri kilenc méterről lőtt Sólyom kapujába (1-2). 
84. p.: Horváth Gyulától került Pest Krisztián elé a labda, aki habozás nélkül, 15 méterről talált a kapu jobb oldalába (2-2). 
88. p.: Egy pécsi előreívelésnél Szatke csúsztatta meg szerencsétlenül a labdát, a szemfüles Halász hat méterről emelt a hálóba (3-2). 

Nem sok örömet okoztak szurkolóiknak az első negyedórában a pécsiek, néhányan meg is jegyezték, talán a Sörmajálison jár a játékosok esze. A piros-feketék inkább csak poroszkáltak a pályán, míg a vendégek lendületesen játszottak, így nem okozott meglepetést, hogy vezetést is szereztek. A PMFC többnyire szabadrúgásokból került a Nyíregyháza kapuja elé, ami általában gólveszélyt is jelentett, Szerencsére még a szünet előtt Halász fejesével egyenlíteni tudott Nagy Tamás együttese. 
A szünet után úgy kezdtek a hazaiak, ahogy illik, Závoda, majd Pest is megpróbálta bevenni a vendégkaput, ám Németh mindig hárítani tudott. Tíz perc elteltével feléledt a vendéggárda, és gyors kontráival alaposan megzavarta Ku- tasékat. Az újabb nyíregyházi előny után nem sokan adtak volna egy árva garast is a pécsi győzelemért, ám Pest Krisztián találata után megint lendületet vettek a piros-feketék. A magas, jól fejelő Halász Gábort a középpályára vezényelte Nagy Tamás, s a húzás bejött, Szatke hibája után ismét csatárerényeket csillogtathatott a védőjátékos. A nyíregyházi kispad és a vendégjátékosok is hitetlenkedve csóválták a fejüket, míg a lefújás után a hazai közönség már-már bajnokként ünnepelte Dieneséket. 

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Örülök, hogy a sors ezúttal nem tréfált meg bennünket, a játékot főleg a második félidőben mi játszottuk. Igazságtalan lett volna, ha nem mi jövünk le győztesen a pályáról, a szívünk ismét a helyén volt. 
Buús György: - Szebb bemutatkozásban bíztam! A játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése