2003. március 16., vasárnap

2003. március 15. Pécsi MFC - Százhalombattai LK 1-1 (0-0)

Pécsi MFC - Százhalombattai LK 1-1 (0-0)
2003. március 15. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 21. forduló. 800 néző.

Horváth Gyula
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Hegyi).
Gólszerzők: Horváth Gy. 46' illetve Rajnay 55'.
Sárga lap: Halász 21', Kulcsár 58', illetve Kovács B. 8', Rajnay 25',  Csillag 75'. 
Szögletarány: 9-2 (5-1).

PMFC: Herbert - Máté, Dienes, Halász (Gaál, 38. p.) - Sipos, Pest K. (Jokisics, 76. p.), Horváth S., Kulcsár - Berdó (Dávid,46. p.), Márton - Horváth Gy.. Edző: Nagy Tamás. 

Százhalombatta: Tóth I. - Jakab, Sztanó, Herczku, Szabó Z. - Bakó (Móra, 74. p.), Kovács B., Bencze (Csillag, 69. p.), Rajnay - Márkus (Róza, 89. p.), Károlyi R.. Edző: Gálvölgyi István. 

KRÓNIKA:
(A mérkőzés előtt elbúcsúztatták a csapat orvosát, dr. Vajda Jánost, ezentúl dr. Fekecs Gyula ügyel majd a pécsi futballisták egészségére.) 
46. p.: Szatnó adta el a labdát a 16- os előterében, Márton remekül ugratta ki Horváth Gyulát, aki két csel után 9 méterről a jobb alsó sarokba gurított (1-0). 
55. p.: Károlyi Róbert húzta meg a bal oldalt, középre adott, és az érkező Rajnay az ötösről a bal alsó sarokba helyezett (1-1). 

Ősszel a két csapat egy nem túl magas színvonalú gól nélküli döntetlent játszott egymással, és ez a meccs sem úgy indult, hogy gólzáporos lesz. A szervezetten védekező vendégek inkább a kontrákra helyezték a hangsúlyt, de mindkét oldalon csak egyszer-egyszer forogtak veszélyben a kapuk. Fordulás után a gyors gól felpörgette a hazaiakat, nem sokáig örülhettek azonban az előnyüknek. A sok pontatlan passz jellemezte mérkőzésen mezőnyfölényben voltak ugyan a hazaiak, de hiába végeztek el megszámlálhatatlan pontrúgást a battai kapu előterében, Tóth Iván eszén nem tudtak túljárni. Mikor pedig egy gyanús szituációban Pest esett el a 16-oson belül, Szabó Zsolt játékvezető továbbot intett. A vendégek jól használták ki a széleket, ezt bizonyítja Halász kényszerű cseréje, és hogy az egyenlítő gól előtti akció is az oldalvonal mellett indult útjára. (Dunántúli Napló, 2003. március 26.)

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - A csapat a második félidőben mindent megmozgatott azért, hogy megnyerje a mérkőzést. Azt sajnálom, hogy csak a gólok maradtak bennünk, minden mást kiadtunk magunkból. 
Gálvölgyi István: - Erre a teljesítményünkre, azt hiszem, büszkék lehetünk, és nem is vagyok elfogult akkor, ha azt mondom, ezt a mérkőzést megnyerhettük volna. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése