2002. augusztus 25., vasárnap

2002. augusztus 24. Pécsi MFC - Monori SE 2-1 (1-1)

Pécsi MFC - Monori SE 2-1 (1-1)
2002. augusztus 24. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 5. forduló. 500 néző.

Márton Gábor a PMFC csapatkapitánya
Dunántúli Napló, 2002. augusztus 25.
Vezette: Szökrény Lajos (Varga II. L., Szalai Zs.).
Góllövők: Máté 22', Pest K. 77' illetve Csőke 14'.
Sárga lapHorváth Gy. 26' illetve Tejnora 39', Zila 40', Kajli 73'. 
Szögletarány: 12-1 (6-0). 

PMFC: Herbert - Sípos, Dienes, Halász - Berdó (Lantos, 70. p.), Máté, Márton, Kulcsár, Gaál (Pest K, sz.) - Jokisics (Sibalin, 64. p.), Horváth Gy.. Szakmai igazgató: Rónai István. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Monor: Kisnémeth - Zila, Flórián (Bokros P., 79. p.), Tejnora (Danyis, 67. p.) - Matheisz, Csőke, Kajli, Mihalik, László - Lengyel, Varró (Füle, 84. p.). Szakmai igazgató: Varga Károly. 

KRÓNIKA:
14. perc: Kajli bal oldalról bekanyarított, és Csőke az 5-ösről akadálytalanul a bal felső sarokba fejelt (0-1). 
22. perc: Jokisics bal oldali beadása után Máté 17 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-1). 
77. perc: Kavarodás támadt a monori kapu előtt, Horváth Gy. jól fedezte a labdát, ezért nem tudtak felszabadítani a vendégvédők, végül Pest K. 6 m-ről, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). 

Nehezen született meg a pécsi győzelem, főleg azok után, hogy a Monor szerezte meg a vezetést. A PMFC sok helyzetet kihagyott, ezzel a saját dolgát nehezítette meg. Ráadásul Halászén kívül nem is volt kimagasló teljesítmény a hazai csapatban. A szögletarány hízelgő a házigazdákra nézve, de a sarokrúgásoktól nem kellett félni Kisnémeth kapusnak. 
A monoriak teljesen veszélytelenek voltak az újmecsekaljaiak kapujára, az is váratlan volt, egyáltalán találtak egy gólt. Pest Krisztián beállítása jót tett a PMFC játékának, nemcsak a győztes gólt lőtte, hanem pluszt adott a támadásoknak is. (Dunántúli Napló, 2002. augusztus 25.)

MESTERMÉRLEG:
Rónai István: - A legfontosabb az, hogy begyűjtöttük a három pontot. Nem játszottunk jól, de a második félidőben nagy nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, és hibázásra kényszerítettük a Monort. 
Varga Károly: - Érthetetlen módon ezúttal is „alvásra’’ vettük a második félidőt, amü sajnos, kihasznált a Pécs. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése