2002. augusztus 11., vasárnap

2002. augusztus 10. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 0-0

Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 0-0
2002. augusztus 10. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 3 forduló. 600 néző.

Horváth Gyula nem tudta kapuba bűvölni a labdát
Nemzeti Sport, 2002. augusztus 11.
Vezette: Dubraviczky Attila (Sóthy, Bóna).
Sárga lap: Dienes (19.), Márton (53.), ill. Rajczi (75.).

Szögletarány: 5-5 (3-1). 

PMFC: Herbert - Sipos, Dienes, Szekeres, Kulcsár - Berdó, Márton, Horváth S. - Jokisics (Pest K., 57.), Horváth Gy. (Sibalin, 70.), Revenco (Gaál, 46.). Szakmai igazgató: Rónai István. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Kaposvár: Balajcza - Finta, Mező, Csík, Kovácsevics - Tóth G. (Farkas, 67), Nagypál, Tóth B., Madar T. (Jovánczai, 90.) - Rajczi, Marcsek (Jéger, 62.). Edző: Kovács Kámán.

KRÓNIKA:
10. perc: Márton csavart kiválóan szabadrúgásból a berobbanó Szekereshez, aki öt méterről fejelt kapura, ám Balajcza látványosan hárított. 
50. perc: Kulcsár Horváth Gyulával kényszerítőzött, majd tíz méterről, balról a jobb kapufa mellé durrantott. 
73. perc: Majdnem összeszerencsétlenkedett egy gólt a pécsi védelem. Szekeres - nyomában Jégerrel - kísért vissza a 16-osra egy labdát, Herbert kijött a kapujából, ám nem értette meg magát a védővel, aki elrúgta a hálóőr mellett a játékszert. A piros-feketék szerencséjére a labda, amely után Jéger loholt nagy hévvel, a bá kapufa mellett csörgött ki a pályáról. 

Kulcsárral az élen stabilan védekezett a PMFC
Dunántúli Napló, 2002. augusztus 11.
Második hazai mérkőzésén a PMFC labdarúgócsapata az eddig pont nélkül szerénykedő Kaposvárt fogadta Újmecsekalján. A két gárda az utóbbi időben változatos csatákat vívott, sajnos többnyire somogyi sikerrel. 
A hazaiaknál az első két bajnoki kényszerpihenője után végre pályára lépett a várva-várt rutinos csatár, a szerb Nikola Jokisics is, ám már a találkozó elején látszott, a pécsi támadóknak nem lesz könnyű dolguk ezen a napon. A vendégek alaposan megszervezték védekezésüket, Horváth Gyula levegőt is alig kapott Mező szorításában. 
Eseménytelenül telt el az első félidő, mindössze Szekeres fejese jelentett igazi veszélyt Balajcza kapujára, a vendégeknél pedig leginkább Rajczi csipkedte magát, többször sikerrel szlalomozott a pécsi tizenhatos előtt, ám a társakat nem tudta gólhelyzetbe hozni. 
A második játékrészre a visszafogottan játszó Revenco helyett Gaálnak szavazott bizalmat Rónai István, s a bal szélen a cserejátékos percek alatt megkavarta az állóvizet, megélénkült a mérkőzés. A pécsiek erőszakosabban kezdtek futballozni, míg a somogyiak gyors kontráik révén többször is eljutottak Herbert kapujáig. A hálók azonban a találkozó végéig érintetlenek maradtak, ebben el- évülhetetlen érdemei vannak Mezőnek, aki látványosan birkózott Horváth Gyulával, s ebben a sportágban ő jobbnak bizonyult. 
A pécsiek ezzel a döntetlennel megőrizték veretlenségüket, s a védelmüket dicséri, hogy három mérkőzésen mindössze egy gólt kaptak - sajnos két találkozón ők is gólképtelenek maradtak. A Kaposvár két vereség után első pontját szerezte meg ebben a bajnokságban. 

MESTERMÉRLEG:
Rónai István: - Ma pontatlanul játszottunk, ennek ellenére mezőnyfölényben voltunk, amit sajnos nem tudtunk gólra váltani. 
Kovács Kálmán: - Tipikus egy- gólos mérkőzés volt, mind a két csapat nagy erőket mozgósított, hogy megszerezze azt, az eredményen látszik, hogy ez egyiküknek sem sikerült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése