2002. július 21., vasárnap

2002. július 20. Pécsi MFC - Pécsi VSK 3-1 (1-1)

Pécsi MFC - Pécsi Vasutas SK 3-1 (1-1)
2002. július 20. Pécs, PMFC-stadion, edzőmérkőzés.200 néző.

Kutas a vasutas-védők gyűrűjében
(Dunántúli Napló, 2002. július 21.)
Vezette: Tatai.
Gólszerzők: Jokisics, Horváth Gy., Závoda, ill. Németh Zs. 

PMFC: Herbert - Dienes, Márton, Szekeres, Kutas - Jokisics, Pest, Sipos, Horváth S„ Kulcsár - Sibalin. Cserék: Sólyom - Máté, Lantos, Závoda, Kordé, Dávid, Berdó, Revenco, Horváth Gy., Halász. Edző: Nagy Tamás. 

PVSK: Vukmann - Laki, Gyócsi, Lóczi, Jóvér (Szakály) - Dénes, Dömötör, Magyar, Halla - Fekete (Darabos), Németh Zs. Edző: Lőrincz Sándor. 

Nagy Tamás, a pécsiek mestere egy héttel a bajnoki rajt előtt az egyik utolsó felkészülési mérkőzésen tesztelhette játékosai pillanatnyi fizikai állapotát. Mint elmondta, most már valóban finisébe fordult a különben nem túl hosszú alapozó szakasz, úgyhogy a korábbi kemény tréningek után a gyorsítás, a taktika véglegesre csiszolása a fő feladat. Utóbbi nem megy teljesen zökkenőmentesen, hiszen a rövid idő alatt nagyon sok új labdarúgót kellett beépíteni a korábbi keretbe, ráadásul egy megújult játékrendszerrel igyekeznek majd előrukkolni. A szakvezető különösen a visszavonuló Tomka kiesését látja jelentős problémának, ám rögtön hozzáteszi, hogy a kérdés megoldásában Márton Gábor sietett a segítségére, aki a csapat érdekében önként vállalta, hogy a védelembe hátrahúzódva átveszi Tomka karmesteri szerepét. 
Az újakkal (Jokisics, Pest, Dienes, Máté, Sibalin) Nagy Tamás szerint a névsor mindenképpen illusztrisabbá vált a korábbinál, ám a mindennapi gyakorlatban egyelőre többek számára keresgélik az igazán megfelelő posztot. Az sem válik az utolsó időszak munkájának előnyére, hogy kerek egy héttel a rajt előtt derült ki az NB I. B pontos beosztása, hiszen korántsem mindegy, hogy egy- vagy kétcsoportos lesz-e a másodosztály, vagy hogy mondjuk egy Vasassal, Nyíregyházával kell-e egyáltalán kalkulálni a szezon során. 
A PVSK szakvezetője, Lőrincz Sándor szerint a „jobb PMFC elleni összecsapás számunkra remek felkészülési mérkőzés volt, ahol ismét több újonnan érkezett labdarúgót próbáltunk ki”. 

(Dunántúli Napló, 2002. július 21.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése