2002. május 19., vasárnap

2002. május 18. Pécsi MFC - Lombard FC Tatabánya 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - Lombard FC Tatabánya 1-0 (1-0)
2002. május 18. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., Nyugati csoport, 31. forduló. 300 néző.

Kulcsár Árpád
Vezette: Harsányi József (Filus, Kovács Zs.).
Góllövő: Kulcsár 22'.
Sárga lap: Sípos a 45. illetve Zsivóczky a 31., Süveges 86., Nagy N. a 88. percben.

PMFC: Herbert - Balázs, Sipos, Halász, Gaál - Kordé (Márton,35. p.), Berdó (Vincze 67. p.), Sitku (Závoda 61. p.), Horváth S., Kulcsár - Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Lombard: Táncsics - Farkas, Cseri, Nagy N., Obradovics - Letenyei (Tóth Z. 90.), Véber (Németh 66.), Nagy S., Zsivóczky (Süveges 66.) - Arruda, Kincses. Vezetőedző: P. Nagy László. 

KRÓNIKA:
22. p.: Kulcsár 12 méteres lövésébe Cseri szerencsétlenül ért bele, a védőről a hálóba vágódott a labda, öngól (1-0). 
37. p.: Márton 18 méterről megpróbálta átemelni Táncsicsot, a kapus ujjheggyel még elérte a labdát. 
51. p.: Gaál lövésébe ért bele Sitku, a labda a jobb kapufáról Horváth Gyula elé pattant, aki a kapu fölé bombázott. 
79. p.: Farkas átadását Letenyei küldte fordulásból kapura, Herbert magabiztosan védett. 
80. p.: Márton erős lövését Táncsics bravúrral hárította, majd a tatabányai kapus Vincze ismétlésébe is belevetette magát. 

Ebben a bajnokságban utolsó hazai mérkőzését játszotta a PMFC szombaton. Nagy Tamás ismét a már megszokott, 4-5-1-es felállást választotta, de az egyedüli ékhez, Horváth Gyulához gyorsan zárkóztak fel a középpályáról a társak. Az unalmas, helyzetek nélküli első negyedóra után a szépen adogató hazaiak egy megpattanó lövést követően vezetéshez jutottak. Az álmosnak tűnő vendégek mindössze a 33. percben veszélyeztették először Herbert kapuját, de erejüket leginkább az emésztette fel, hogy megakadályozzák a pécsi középpályások támadásszövését. Kulcsár az utóbbi hetek remek formáját nyújtotta, sokat futva hol a bal, hol a jobb szélen tűnt fel, passzai is pontosan találták meg a társakat. 
A félidőt követően a nagy meleg, és az egyre gyatrábban játszó ellenfél miatt leült a mérkőzés. Vincze István beállítása még hozott színt a játékba, a pécsiek többször is tesztelték távoli lövésekkel a kiválóan védő Táncsicsot, aki azonban nem hibázott, mindent hárított. Nagy Tamás együttese újabb győzelemmel (sorozatban a harmadik hazaival) búcsúzott a pécsi szurkolóktól. (Dunántúli Napló, 2002. május 19.)

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Nagy hőség, kötelezőgyőzelem. 
P. Nagy László: - Egy kicsi megint hiányzott... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése