2002. február 7., csütörtök

2002. február 6. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-0)

Vincze István, a népszerű Pilu, pécsi dresszben
Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-0)
2002. február 6. Pécs, Várkői-stadion. Edzőmérkőzés, 200 néző.

Vezette: Nagy.
Góllövők: Vincze I., illetve Horváth Z.

PMFC: Herbert (Sólyom) - Lantos (Tomka), Halász, Kutas - Sipos, Horváth S. (Kordé), Závoda, Szekeres, Gaál (Galaschek) - Sitku, Horváth Gy. (Vincze). Edző: Tóth Bálint.

Kaposvári Rákóczi FC-NABI - az első félidőben: Balajcza - Finta, Mező, Tóth B., Barna - Pest R., Ulrich, Papp, Madar - Angel, Angelovski.
A második félidőben: Házi - Tamás, Csík, Petrák, Szabó M. - Tóth G„ Nagypál, Horváth Z., Marcsek - Jovánczai, Bázel. Edző: Keszei Ferenc.

"A pécsi edzőmeccsen mindkét csapat kihagyott egy 11-est." (Somogyi Hírlap, 2002. február 7.)

"Kik azok a játékosok 23-as és 26-os mezben? - érdeklődtek a pécsi szurkolók a PMFC - Kaposvár előkészületi labdarúgó-mérkőzés második félidejének kezdetén. Érthető a drukkerek „tudatlansága”, hiszen két új futballista mutatkozott be először a piros-feketéknél, ráadásul nem is akármilyenek. A tapasztaltabb, jó szemű nézők közül néhányan eltrafálták: a csatársorban Vincze István, a középpályán Galaschek Péter húzott pécsi szerelést. Előbbinek pedig mindössze három percre volt szüksége a bizonyításhoz: ennyi idő alatt rúgott gólt a klasszis támadó. 

Pázmándy Zsolt, a PMFC Sport Kft. ügyvezető igazgatója örömmel újságolta tegnap délután, hogy mindkét játékossal és klubjaikkal is megegyeztek már, így fél évre Tóth Bálint együtteséhez kerültek. Az ősvasasos Galaschek Péter szolgálatairól - a 34 éves középpályás 1976-tól 2000- ig végig hű maradt a fővárosi piros-kékekhez - most az Újpest mondott le, ahol az őszi szezonban nem sok lehetőséget kapott. Vincze István tegnapig a Vasas futballistája volt, ám az új tréner, Kiss László inkább csak csereként számított volna rá. 
- Ez volt a váltásom fő oka - mondta Vincze a mérkőzés előtt. - Nagyon szeretem a futballt, rendszeresen játszani akarok, így én ajánlottam fel, hogy távoznék Angyalföldről, ha megfelelő kérő jelentkezik. 
A PMFC edzője, Tóth Bálint épp a napokban említette, hogy 2-3 új játékosra feltétlenül szüksége lenne. A szakvezető kérése meghallgatásra talált. 
- Természetesen mindkettőjüket én szemeltem ki, tisztában vagyok kvalitásaikkal - beszélt az újoncduóról a tréner. - Galaschek a Vasasban már volt a játékosom, rá a középpályán számítok majd. Vinczével ugyan még nem dolgoztam együtt, de jól ismerem, ő a csatársorban kap helyet. 
Vinczének három perc kellett az első pécsi góljához.
A szombaton horvátországi edzőtáborozásra induló PMFC buszán mindkét új szerzemény rajta lesz. Sőt a páros trióvá bővülhet, ugyanis Pázmándy Zsolt azt is elmondta, hogy tárgyalásban vannak a brazil Fabrizio Goncalves megszerzésével kapcsolatban is. A labdarúgóval már megegyeztek a mecsekaljai klub vezetői, ám egyesülete, a Tatabánya tulajdonosával, Bíró Péterrel még nem jutottak dűlőre." (Dunántúli Napló, 2002. február 7.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése