2001. október 8., hétfő

2001. október 7. Pécsi MFC - Nagykanizsa FC 1-0 (0-0)

Pécsi MFC - Nagykanizsa FC 1-0 (0-0)
2001. október 7. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., Nyugati csoport, 11. forduló. 700 néző.
Sitku (jobbra) lőtte a győztes gólt
(Dunántúli Napló, 2001. október 8.)

Vezette: Kalmár (Szabó R., Heibl).
Gólszerző: Sitku 79'.
Sárga lap: Márton 80', Tóth I Z. 90' illetve Mikler a 26', Tóth II. Z. a 72'.
Kiállítva: Crnmarkovics 68'.

PMFC: Sólyom - Tomka, Szekeres, Kutas (Tóth I. Z. 78')- Sipos, Berdó (Horváth Gy., sz.), Horváth S., Závoda, Gaál - Sitku, Márton (Szilágyi 85'). Vezetőedző: Róth Antal.

Nagykanizsa: Kovács Z. - Crnomarkovics, Deme, Mikler - Sabahudin, Kalinics, Szabó B., Józsi (Novák 55'), Somogyi (Koltai 41') - Jéger (Cs. Horváth 51'), Tóth II. Z. Edző: Bőzsöny János.

KRÓNIKA:
79. p.: Márton adott be élesen jobbról, Kovács feledtette előbbi bravúrját és kiejtette a játékszert. Sitku volt a legszemfülesebb, rácsapott a labdára és közelről a kapuba lőtt (1-0). 

Az utolsó előtti helyezett, tíz mérkőzésen mindössze öt pontot összekapargató Nagykanizsát fogadta a PMFC vasárnap. A hazaiaknál egyből a kezdőben kapott helyet a másfél hónapos kihagyás után visszatérő Márton Gábor, ám az első félidőben ő sem tudott sokat hozzátenni a piros-feketék gyatra játékához. A vendégek behúzódtak saját térfelükre, csak a védekezésre koncentráltak, s ez a sündisznó-harcmodor sehogy sem ízlett Róth Antal csapatának. Az unalmas első 45 percben kínlódtak Závodáék a szép szüreti időben, Márton pedig legalább a szögleteket gyakorolhatta. 
A második játékrészre már Horváth Gyulával futottak ki a hazaiak, ám ez sem sokat segített, még a pécsi tréner is állva csodálkozott - és néha persze kiabált - azon a sok hibán, amelyeket játékosai a középpályán elkövettek. Egészen a 68. percig kevés pozitívumot lehetett felfedezni a PMFC játékában, ekkor azonban a félidei csere, Horváth Gy. büntetőt és kiállítást harcolt ki. 
A szurkolók pedig nem hiába takargatták el szemüket a tizenegyes elvégzésénél: Kulcsár helyett most éppen Horváth Sándor hagyta ki a ziccert. A megfogyatkozó, és addig masszívan védekező vendégek az utolsó húsz percre teljesen összezuhantak, Sitku győztes találatán kívül a meccs zárópillanataiban akár többször is gólt szerezhettek volna a hazaiak. (Dunántúli Napló, 2001. október 8.)

MESTERMÉRLEG
Róth Antal: - Ha nehezen is, de megérdemelten nyertünk a szervezetten védekező Nagykanizsa ellen. 
Bőzsöny János: - Csapatunk hősiesen küzdött, ma ez is kevés volt a pontszerzéshez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése