2001. szeptember 3., hétfő

2001. szeptember 2. Celldömölki VSE-Antók FC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)

Sipos János
Celldömölki VSE-Antók FC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)
2001. szeptember 2. Celldömölk, NB I/B., Nyugati csoport, 6. forduló. 1.500 néző.

Vezette: Szabó Zsolt (Székely, Szalai Z.)
Gólszerzők: Gajda 14', Fodor 45', Gajda 62' illetve Sipos 83'.
Szögletarány: 3-9 (1-1).

Celldömölk: Szép - Horváth, Puglits, Csákvári, Hudák (Szöllősi 76') - Cseke (Marius 63'), Somorjai, Sipos N., Hegyi (Germán 67'), Fodor T. Gajda. Vezetőedző: Pintér Attila.

PMFC: Herbert - Lantos, Tomka, Szekeres, - Horváth S. (Sz. Tóth 58'), Závoda, Kulcsár (Kardos E., 63') Sipos J., Balázs Cs. - Sitku, Horváth Gy.  Vezetőedző: Róth Antal.

KRÓNIKA:
14. p.: Gajda kapott hosszú indítást, a bal szélen könnyedén lefutotta Lantost, majd 10 méterről Herbert mellett a hosszú sarokba lőtt (1-0). 
36. p.: Kulcsár 35 méteres szabadrúgását mindenki csak figyelte, így Szép kapus is, a labda pedig a jobb kapufa mellett pattant ki centiméterekkel. 
44. p.: Somorjai szánta magát lövésre, a 25 méteres bomba a bal kapufán csattant. 
45. p.: Bal oldali beadást követően Herbert csak belepacskolni tudott a labdába, Fodor könnyedén lőtt közelről az üres kapuba (2-0). 
62. p.: Gyönyörű gólt rúgtak a hazaiak: Hudák és Hegyi gurigázta ki a pécsi védelmet, előbbi beadását Gajda könnyedén lőtte 6 méterről a bal sarokba (3-0). 
75. p.: Legalább egy pécsi kapufa! Balázs 23 méteres lövése Csákvári fejéről vágódott a bal oldali lécre. 
83. p.: Sipos akárcsak az elmúlt idényben, ismét eredményes volt Celldömölkön: Ezúttal 25 méterről jobbal lőtt a bal alsó sarokba (3-1). 

A Tatabánya elleni hazai vereséget és a bodajki kupakudarcot követően Celldömölkre utazott a PMFC labdarúgócsapata - azzal a céllal, hogy végre sikerélményben legyen része Róth Antal együttesének. Kellemesebb emlékeket a pécsiek őriztek a legutóbbi celldömölki összecsapásról: akkor kemény mérkőzésen, Sipos utolsó pillanatokban lőtt góljával a vendégek mindhárom pontot megszerezték (1-2). 
A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet a két rutinos NB I-es labdarúgó, Puglits és Fodor T. Pintér Attila együttese rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a középpályán és a védősorban érezhetően erőszakosabban futballoztak, a legtöbb párharcot megnyerték Csákváriék. A Ferencváros üdvöskéje, Gajda és Cseke sokat futott, többször hozták nehéz helyzetbe Tomkáékat, főleg a bizonytalankodó Lantost. A PMFC csak nem tudott változtatni az utóbbi meccsek megszokott forgatókönyvén, Herbert a 14. percben már csak a hálóban találkozott a labdával. 
A vezetés után sem változott a helyzet, Závodáék ugyan vezettek egy-két elkeseredett támadást, igazi gólhelyzetig nem jutottak a pécsi csatárok. A félidő végére az egyre magabiztosabban és lendületesebben futballozó hazaiak több veszélyes akciót is vezettek - a vendég középpályások asszisztálása mellett -, s az utolsó percben az új szerzemény, Fodor megduplázta a celldömölki előnyt. 
A szünetben a hazai szurkolók egyike megjegyezte, hogy erősen hiányzik a PMFC-ből a sérült Márton Gábor, s vele az ötlet a játékból. Igaza volt. A fő témát természetesen a szombati grúz-magyar jelentette, s a helyi drukkerektől kaptak Illésék bőven hideget-meleget. 
A második félidőre érezhetően paprikásabban jöttek ki a pécsiek, az első helyzet mégis a celldömölki- ek előtt adódott. A játék áttevődött a hazai térfélre, így 10 perc után a hazai szurkolók egyre élénkebben követelték a jobb játékot és az újabb Gajda-gólokat. Róth Antal az 58. percig várt a cserével, majd teljesen jogosan lehozta az indiszponált Horváth Sándort, helyére Sz. Tóthot küldte pályára. A harmadik találat megadta a kegyelemdöfést, a 62. percre eldőlt a mérkőzés. Gajdáék ennek ellenére tovább támadtak, és kétszer-háromszor még bevehették volna Herbert kapuját. Sipos látványos gólja már csak a szépítésre volt elegendő, Róth Antal csapata gyenge játékkal megérdemelten szenvedett vereséget. (Dunántúli Napló, 2001. szeptember 3.)

MESTERMÉRLEG:
Pintér Attila: - Nagy taktikai fegyelemmel és lelkesedéssel párosult a mai mérkőzés, ha a végjátékban kicsit pontosabbak vagyunk, nagyobb arányban is győzhettünk volna 
Róth Antal: - Az eredmény hűen tükrözi a látottakat, megérdemelt hazai siker született. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése