2001. augusztus 6., hétfő

2001. augusztus 5. Pápai ELC - Pécsi MFC 1-2 (1-2)

Pápai ELC - Pécsi MFC 1-2 (1-2)
2001. augusztus 5. Pápa, 2.300 néző. NB I/B., Nyugati csoport, 2. forduló.

Sitku illés szerezte a győztes gólt
Vezette: Drucskó János (Gál, Puskás).
Góllövők: Szőcze 7' ill. Kulcsár 27', Sitku 30'.
Sárga lap: Orovecz 70' illetve Szabó Zs. 19', Horváth S. 76'.

Pápa: Baji - Orovecz, Radics, Nagy Csonka - Halgas, Kislőrincz (Takács Sz., 76. p.), Vörös, Mikóczi - Lendvai (Csordás Cs., 46. p.), Szőcze (Csertői, 63. p.). Szakmai igazgató: Verebes József. 

PMFC: Herbert - Balázs, Tomka, Csapó, Szekeres - Horváth S., Sipos, Závoda, Kulcsár- Sitku (Márton, 63. p.) Szabó (Horváth Gy„ 63. p.). Edző: Róth Antal. 

KRÓNIKA:
7. perc: Vörös jobb oldali szabadrúgása után Orovecz nyolc méterről, nagy helyzetben fölé fejelt. 
8. perc: Halgas szerzett szemfülesen labdát a középpályán, 
Szőczéhez játszott, aki remekül ugratta ki Lendvait a jobbössze- kötő helyén. A 16 méteres lövést Herbert bravúrral kiütötte, de Szöcze az ismétlésnél tíz méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). 
28. perc: Kulcsár a jobb oldalról végzett el szabadrúgást, a lágy beívelését többen - köztük Baji is - elvétették, a labda így akadálytalanul hullott a kapu jobb alsó sarkába (1-1). 
30. perc: Megismétlődött az előző szituáció, Sitku beadása után több védő hibázott, a labda pedig megint a jobb alsó sarokban kötött ki (1-2). 
(A szépszámú szurkolósereg körében a szünetben természetesen a két potyagól volt a téma...) 
59. perc: Sitku 14 méteres lövése akadt el a védőkben. 
60. perc: Csordás Cs. az ötösig cselezte be magát, begurítását az utolsó pillanatban szögletre mentették a vendégvédők. 
67. perc: Orovecz a jobbösszekötő helyéről, 13 méterről nagy erővel mellé lőtt. 
72. perc: Márton 14 méteres kapáslövését védte bravúrral Baji. 
82. perc: Orovecz beívelését Nagy S. fejelte fel, majd a visszahulló labdát az ismétlésnél kapásból négy méterről fölé lőtte. (Dunántúli Napló, 2001. augusztus 6.)

Magabiztos játékkal, s gyors góllal kezdtek a hazaiak. Ez és a magabiztos középpályás játék azt sugallta, hogy könnyedén győz a pápai együttes. Aztán két magyar pályán is ritkán látható potyagóllal fordítottak a vendégek, ettől kezdve a pécsiek játszottak ötletesebben, védelmük pedig Tomka Jánossal az élen, szinte hibátlanul rombolt. A hazaiaknak ezen a délutánon semmi sem sikerült, körülményesen, fásultan, kevés elképzeléssel focizott a társaság. A mecsekiek sikere teljesen megérdemelt. A Pápa ezzel a vereséggel tizenegy bajnoki találkozó után először kapott ki hazai pályán. (Nemzeti Sport, 2001. augusztus 6.)

MESTERMÉRLEG:
Verebes József: - Közvetlenül a találkozó előtt kénytelen voltam változtatni a tervezett kezdőcsapaton, mint kiderült, néhány játékosom belázasodott. Mindezt tetőzte két szarvashiba, amiből a gólokat kaptuk. Ezután már csak futottunk az eredmény után. 

Róth Antal: - Küzdelmes mérkőzésen, úgy érzem megérdemelten nyertünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése