2001. augusztus 19., vasárnap

2001. augusztus 18. Dorogi FC - Pécsi MFC 0-2 (0-1)

Dorogi FC - Pécsi MFC 0-2 (0-1)
2001. augusztus 18. Dorog, 500 néző. NB I/B., Nyugati csoport, 4. forduló.

Márton, a csapatkapitány ezúttal maga is gólt szerzett
Vezette: Kormos Gábor (Kujbus, Vígh).
Góllövők: Márton 39', Závoda 88'.
Sárga lap: Duró 78', ill. Horváth S. 63', Szekeres 65'.
Szögletarány: 1-10 (0-6).

Dorog: Bicskei - Pásztor, Duró, Engelbrecht, Pálfi - Bodó, Marczinkó (Hídvégi, 82. p.), Burzi, Mlinkovics - Hafrán (Czifferi, 55. p.), Vígh (Szabó II. Zs., 66. p.). Edző: Strausz László. 

PMFC: Herbert - Balázs, Csapó, Szekeres, Kulcsár - Horváth S. (Toldi, 87. p.), Sipos, Závoda - Márton - Horváth Gy. (Berdó 88. p.), Szabó I. Zs. (Sz. Tóth, 65. p.). Edző: Róth Antal. 

KRÓNIKA:
38. p.: Márton helyezkedett jól, Bicskei pedig gyatrán. Horváth Gy. pöccintette tovább a labdát a pécsi csapatkapitány elé, aki a rosszul kifutó Bicskei mellett az üres kapuba lőtt. Duró már csak beljebb segítette a játékszert (0-1). 
86. p.: Sipos szlalomozott át három középpályáson, majd Závodához passzolt, aki Horváth Gyulával kényszerítőzött, a visszakapott labdát éles szögből, balról a kapus mellett a hálóba lőtte (0-2). 

Az utolsó előtti, nullpontos Dorog otthonába látogatott szombaton a PMFC. Ezért, és mert a hazaiak három mérkőzésükön 13 gólt „szorgoskodtak össze” nem csoda, hogy az eddig veretlen pécsiek buszán az odafelé vezető úton mindenki bizakodóan, győzelemben reménykedve tekintett a mérkőzés elé. A találkozó nagy iramban kezdődött, a pécsiek erőszakos letámadásuknak köszönhetően rögtön átvették az irányítást. A hazaiak - talán eddigi teljesítményük miatt, - bizonytalannak tűntek, a vendégfölényt zsinórban három pécsi szöglet és Horváth Gy. helyzete jelezte. Márton jól szervezte a piros-feketék támadójátékát, és bár Csapóék néha bizonytalankodtak hátul, Strausz László együttese szinte semmi veszélyt nem jelentett. Závodáék a félidő utolsó tíz percében teljesen a kapujuk elé szorították a hazaiakat, s Bicskei „ámokfutásának” köszönhetően akár ebben a rövid periódusban is eldönthették volna a mérkőzést, ám csak Márton nem hibázta el helyzetét. 
A második 45 percre változatlan felállásban futottak ki a csapatok, ez leginkább a hazaiak, és főleg Bicskei teljesítménye alapján volt meglepő. A PMFC taktikusan, nyugodtan játszott, a Dorog egyedül a gyors Vígh révén jelentett némi veszélyt, ám Szekeres szerencséjére a csatárnak csak a sebessége volt becsülendő, a technikája enyhén szólva csiszolatlannak tűnt. 
A piros-feketék a vezetés tudatában 10-15 perc után kicsit kiengedtek, a Dorog pedig egyre elkeseredettebben kezdett támadni, a játék áttevődött a vendégtérfélre, de az igazán nagy ziccert szerencsére Mlinkovics kihagyta. A helyzet változása cserére késztette a szakvezetőket, Strausz László mindkét csatárát lehozta a pályáról. Ez azonban nem sokat segített, negyedórás dorogi fellángolás után ismét a PMFC kontrollálta a mérkőzést, s a sokadik helyzetből Závoda bebiztosította a vendégek győzelmét. A PMFC, főleg középpályásai agresszív és ötletes játékának köszönhetően, összességében magabiztosan nyert a gyenge Dorog ellen. (Dunántúli Napló, 2001. augusztus 19.)

MESTERMÉRLEG:
Strausz László: - Csodák ritkán vannak. Ahhoz, hogy sűrűbben legyenek, többet kell dolgozni és több alázattal kell a játékhoz viszonyulni. 
Róth Antal: - A látottak alapján megérdemelten nyertünk, bár a sok kihagyott helyzet miatt bosszankodhatunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése