2000. augusztus 21., hétfő

2000. augusztus 20. Nagykanizsa FC - Pécsi MFC 3-1 (2-1)

Nagykanizsa FC - Pécsi MFC 3-1 (2-1)
2000. augusztus 20., Nagykanizsa. NB I., B-csoport, 5. forduló. 2.000 néző.

Nagy Csaba (sötét mezben) három gólt lőtt
Nemzeti Sport, 2000. augusztus 21.
Vezette: Megyebíró János.
Gólszerzők: Nagy Csaba 28', 30' 51' illetve Király P. (11-es) 15'.
Sárga lap: Toldi 6', Zahorecz 11', Toleski 14' illetve Király 25', Sz. Tóth 33', Kutas 63', Matus 80', Szekeres 83'
Szögletarány: 3:5 (3:3).

Nagykanizsa: Gelencsér - Pálfi, Toleski, Svélecz (Kovács L, 80'), Zahorecz, - Farkas, Popovics, Nagy Cs., Búza, - Lukács (Kordián, 77'), Kocsis (Bognár, 56'). Edző: Mihalecz István.

PMFC: Matus - Dienes, Földvári, Kutas, - Sz. Tóth (Gaál, 65'), Toldi, Szekeres, Márton, Palalczky, (Varga J., 65') - Szabó Zs., (Gálffy, 65'), Király. Edző: Szapor Gábor.

KRÓNIKA:
14. p.: Az első veszélyes vendégtámadást Márton vezette a bal oldalon, akit Toleski az öt és felesen buktatott. A megítélt büntetőt Király nagy erővel lőtte a jobb alsó sarokba (0-1). 
22. p.: Márton jobb oldali szöglete nyomán a befutó Kutas 5 méterről fejelt kapura, Gelencsér nagy bravúrral tenyerelte a kapu fölé a labdát. 
28. p.: Gyors hazai támadásból Farkas passzolta a labdát a kilépő Nagy Cs. elé, aki a védők átjátszása után 12 méterről okosan helyezett a jobb alsó sarokba (1-1). 
30. p.: A lepattanó labdát a szemfüles Farkas szerezte meg a pécsi térfél közepén, nagyszerűen tálalt a kilépő Nagy Cs. elé, aki 8 méterről a kifutó Matus fölött emelt az üres kapuba (2-1). 
A csereként beálló Gálffyval sem tudtak fordítani a pécsiek 
36. p.: Az elalvó pécsi védők között Svélecz egyedül húzott kapura, 10 méteres lövését Matus az utolsó pillanatban csípte el. 
51. p.: A tétovázó védők között Svélecz szerezte meg a labdát, átadásával Nagy Cs. lépett ki és biztosan helyezett 8 méterről a pécsi kapuba (3-1). 
87. p.: Gaál futott föl a bal oldalon, lerázta védőjét, majd pontosan tálalt az érkező Márton elé, 
akinek hatméteres fejesét a kanizsai kapus könnyedén hárította. 
91. p.: Toleski nagy hibájából Király került ordító helyzetbe, de gyenge, 8 méteres lövését Gelencsér kiütötte, majd a védők felszabadítottak. 

"A rekkenő hőségben lejátszott dél-dunántúli kiesési rangadón nagy lendülettel kezdett a zalai gárda, de meglepetésre a pécsiek első támadásukból megszerezték a vezetést. A bekapott gól nem vetette vissza a hazaiakat, akik két perc alatt a remekül játszó Nagy Cs. révén fordítottak. 
A szünet után a mezőny legjobbjának bizonyuló Nagy Cs. óriási védelmi hibából növelte a zalaiak előnyét. A fölényben játszó kanizsaiak lendületét Szapor Gábor hármas cserével igyekezett megfékezni, akik új színt vittek a pécsiek játékába, de a számos lehetőségből nem tudták bevenni a kanizsaiak kapuját. 
A kiesési, sőt „kispad”-rangadón a kanizsaiaknak sikerült pontokat szerezniük, így csapata első győzelmével Mihalecz helye úgy tűnik, egyelőre stabilizálódott a kispadon. Egyre nyugtalanítóbb helyzetbe kerül viszont a pécsi gárda, amelynél szintén a kispad sorsa volt a tét a pletykák szerint, bár hivatalosan a csapat háza tájáról ezt eddig cáfolták. Az viszont biztos, hogy a PMFC számára az eddig sem könnyű helyzet az újabb vereséggel még szorítóbbá vált, hiszen a nehezebbnek ígérkező ellenfelek még csak ezután kerülnek sorra a számára. " (Dunántúli Napló, 2000. augusztus 21.)

MESTERMÉRLEG:

Mihalecz István: - A küzdelmes és változatos mérkőzés képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk, és nagy örömünkre szolgál, hogy megszereztük első győzelmünket. 

Szapor Gábor: - Gólzáporos győzelem helyett simán vereséget szenvedtünk úgy, hogy az utolsó 20 percben a kanizsaiak alig kaptak levegőt. A ziccereket kihagytuk, de nem adjuk fel, és a hátralévő 9 mérkőzésen mindent megteszünk az élvonalbeli folytatásért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése