2000. július 30., vasárnap

2000. július 29. Pécsi MFC - MTK Hungária FC 0-3 (0-0)

Nemzeti Sport, 2000. július 30.
Pécsi MFC - MTK Hungária FC 0-3 (0-0)
2000. július 29. Pécs, PMFC-stadion. NB I., B-csoport, 2. forduló.3.000 néző.

Vezette: Bede Ferenc (Hidasi, Kispál).
Gólszerzők: Illés 49', 58', Ferenczi 72'.
Sárga lap: Szekeres 76' illetve Kuttor 47', Buzsáky 79'.
Kiállítva: Dienes 86'.
Szögletarány: 5:4 (3:3).

PMFC: Matus - Kutas, Földvári, Dienes - Varga S. (Varga J., a 62',), Sz. Tóth, Márton, Puskas, (Gálffy, az 58'), Szekeres - Szabó Zs, Király (Halász, 90'). Edző: Szapor Gábor.

MTK: Vlaszák - Schindler, Kuttor, Szamosi, Elek - Madar (Szilveszter, a 66'), Szekér (Buzsáky, a sz.), Erős (Jezdimirovics, a 78'), Fűzi Á. - Illés, Ferenczi. Edző: Pölöskei Gábor.

KRÓNIKA:

10. perc: Az agilisán játszó Márton hozta gólhelyzetbe csapattársát, Szabó Zsoltot, aki 15 méterről bombaerős lövést eresztett el, amibe azonban a védők beleléptek. 
17. perc: Egy gyors MTK kontra majdnem vendégvezetést eredményezett: Puskást futotta le Madar, aki kissé kisodródott helyzetből szerencsére a kapu mellé lőtt. 
22. perc: Szépségdíjas megoldást választott Szekeres, a pécsi középpályás ugyanis Szabó Zs. átívelését kapásból küldte 
kapura, Vlaszák azonban bravúrral hárított. 
37. perc: A vendégcsapat hátvédje, Kuttor 26 méterről küldött középmagas, erős lövését Matus látványos vetődéssel ütötte ki. 
48. perc: Szamosi szabadrúgásból ívelt a pécsi 16-oson belülre, az elmélázó hazai védők között Ferenczi estében szerencsére csak a kapu mellé tudta helyezni a labdát. 
49. perc: A pécsi védelem tovább aludta álmát, s ez vendégvezetést eredményezett: a szünetben beálló Buzsáky ugratta ki az eddig nagyon halványan játszó MTK-karmestert, Illést, aki 12 méterről higgadtan emelt át a kifutó Matuson (0-1). 
58. perc: Madar futott el a jobbszélen, senkitől sem zavartatva egészen az ötös sarkáig vezette a labdát, majd a középen lesgyanús helyzetben álló Illéshez gurított, aki könnyedén lőtt az üres kapuba (0-2). 
71. perc: Tovább növelte előnyét az MTK, hiszen a kétgólos Illés passzolt a leshatárról induló Schindlerhez, aki betört a 16- oson belülre, majd önzetlenül a talán lesen álló Ferenczi elé tálalt, s a hórihorgas csatár értékesítette a sakk-matt helyzetet (0-3). 
75. perc: A PMFC leggördülékenyebb támadása futott a bal oldalon, ahonnan Gálffy ívelt középre, s az érkező Szabó Zs. 5 méterről éppen Vlaszák kezeibe csúsztatta a labdát. 
86. perc: A félpályánál egyedül kilépő Ferenczi egészen a 16-osig vezette a játékszert, a vonal előtt utolérte Dienes, aki elpöckölte a labdát, majd a csatár átesett a lábán. Teljesen szabályos szerelés volt, Bede játékvezető azonban óriási meglepetésre és felháborodásra habozás nélkül kiállította a pécsiek csapatkapitányát. 

"Sajnos teljesen megérdemelten nyerte a találkozót a vendégcsapat, bár a 3-0-lás gólkülönbség kicsit túlzott. 
Az első játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt, a hazaiak jól szervezték meg védelmüket, támadásaikban azonban nem volt elég átütőerő. Dienes András teljesen leradírozta a pályáról az MTK csapatkapitányát, Illés Bélát, s ez meg is látszott a vendégek játékán. Csak a széleken vezettek egy-egy komolyabb támadást Madar és Fűzi révén, akik többször is lefutották vé
dőiket. A hazaiaknál főleg Sz. Tóth villogott, rengeteget futott és sok labdát szerzett a középpályán, amiket jól is játszott meg. Márton néhány valóban technikás, pengés megoldással ragadtatta tapsra a nézőket, kapura viszont ő is veszélytelen volt, csakúgy, mint a pécsi csatárok, Király és Szabó Zs. 
A második félidőben a rutinos vendégek 10 perc alatt eldöntötték a mérkőzést. Kihasználták a szinte alvó pécsi védők hibáit, s Illés két góljával megnyugtató előnyre tettek szert. Érdekes volt, hogy Dienes, aki eddig optimálisan fogta a középpályást, most kétszer is hibázott, s Illés tökéletesen értékesítette helyzeteit. A két gól után elkedvetlenedtek a hazaiak, alig vezettek gólveszélyes támadást. A 71. percben aztán Ferenczi adta meg a kegyelemdöfést lesgyanús helyzetben szerzett találatával. Az eddig is gyenge színvonalon bíráskodó Bede játékvezető a 86. percben tette fel működésére a pontot, Dienes kiállítása ugyanis teljesen jogtalan volt. 
Az MTK győzelme jogos, hiszen több ajtó-ablak helyzetet is kidolgoztak, s ezeket értékesítették is. A PMFC igazán nagy lehetőségekig nem is jutott el, harcoltak, küzdöttek a játékosai, gól nélkül azonban nem lehet mérkőzést nyerni." (Dunántúli Napló, 2000. július 30.)

MESTERMÉRLEG:

Szapor Gábor: - Gratulálok az MTK-nak, frissen, szervezetten futballoztak, mi viszont nem koncentráltunk eléggé, az elején pedig jó tíz percig mintha aludtunk volna. Nem akarom a bírói hármasra testálni a felelősséget a háromgólos vereségért, de ha Hidasi partjelző kicsit körültekintőbben lenget, talán nem kapunk ennyi gólt. Amit a lesek megítélésében művelt, ezen a szinten megengedhetetlen. Elismerem viszont, hogy több ziccert hagytak ki játékosaink, gólok nélkül pedig valóban nem lehet nyerni. 

Pölöskei Gábor: - Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal már kevésbé. Az első félidőben nem játszottunk jól, a szünet után viszont több szép akciót vezettünk, ezekből végül három gólt sikerült lőni. A nyújtott teljesítményünk még nem az igazi, lassan és körülményesen futballoztunk, ezen még van mit javítanunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése