2000. május 14., vasárnap

2000. május 13. Pécsi MFC - Debreceni VSC 2-0 (2-0)

Pécsi MFC - Debreceni VSC 2-0 (2-0)
2000. május 13. Pécs, PMFC-stadion. PNB. 31. forduló. 2.000 néző.

Puskás mozdulatát Puhl Sándor (f) figyeli
Vezette: Puhl Sándor ((Harsányi, Tumó). 
Góllövők: Fónai 18', Király 33'.
Sárga lap: Siklósi (27. p., Berdó két perccel korábbi lerántásáért), Berdó (34. p„ Bernáthot akasztotta hátulról), Király (38. p., Bernáthot buktatta), Földvári (44. p„ elgáncsolta Szatmárit), Bernáth (90. p., Varga Endre földre viteléért). 
Szögletarány: 3-7 (2-0). 

PMFC: Matus - Dienes, Földvári, Kutas - Gálffy, Lantos L., Puskás, Berdó (Varga Endre, 63'), Sipos - Fónai (Kovácsevics 89'), Király (Ruskó, 73'). Edző: Szapor Gábor. 

DVSC: Fekete - Bernáth, Goian, Vadicska, Szatmári - Dombi, Sándor (Várszegi, sz.) Siklósi, Böőr - Ulveczki, Kerekes. Edző: Garamvölgyi Lajos. 

Krónika:
18. p.: Sipos indult középen a labdával a kapu felé, akit ketten is támadtak, de közben ügyesen vette észre, hogy a jobb oldalán fölfutó Fónai védője megbotlik, így azonnal továbbcsúsztatta hozzá a labdát. Ő fölnézett, egyet még igazított rajta, majd a már tehetetlen kapus mellett 14 méterről, laposan a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). 
33. p.: Goian egy balul sikerült mozdulattal előreívelés helyett Fónainak ajándékozta a labdát, aki azonnal remekül indította a középen éppen a 16-oshoz érkező Királyt. A pécsi csatár elegáns átvétel után kapásból kilőtte a bal alsó sarkot. (2-0). 
46. p.: A frissen pályára lépő Várszegi a középkezdés utáni első támadás végén egyedül vezette a labdát a földbe gyökerező lábú Matus felé, majd a karjukat már égnek lendítő társai megdöbbenésére 7 méterről, senkitől sem zavartatva, keresztbe ellőtt a kapu mellett! 
50. p.: Matus-bravúr mentette meg a piros-feketéket a szépítő vendéggóltól, amikor Várszegi közeli fejese nyomán lábbal az utolsó pillanatban szögletre csúsztatta a labdát. 
52. p.: Újra Várszegi volt a főszereplő: a 16-os és az alapvonal találkozásától ballal csavart kapura, a Matus fölött átszálló labdát a jól helyezkedő Dienes fejelte újból szögletre a gólvonalról. 
54. p.: Dombi a bal oldalon Kerekeshez játszott, aki 12 méterről egyből a kapuralövést választotta. Pechjére Matus önfeláldozóan vetette magát a labda útjába, így újra odalett a hatalmas helyzet. 

Jó NB II-es iskola

Az alföldi vendégek, bár kétségkívül uralták a pályát az első félórában, talán a kelleténél nagyobb önbizalommal támadtak ifikkel teletűzdelt ellenfelükre, akik két szemfüles kontrából mindennek ellenére hamar a maguk javára fordították a mérkőzést. A profiság viszonylagosságának talán legjobb jellemzője volt ezen a mérkőzésen, hogy Matus mellett a pécsiek másik nyerőembere a kettős igazolású, de javarészt még az NB Il-ben edződő Fónai volt, miközben a túloldalon az igazán rutinos játékosok ritkán látható, és végül sorsdöntőnek bizonyuló egyéni hibái váltak a vereség okozójává. 
A szünet utáni percekben Garamvölgyi edző fejmosásának hatására ugyan szemléletet és ezzel együtt tempót is váltottak a debreceniek, ám mert Várszegi előtt ugyan többször kínálkozott gólszerzési lehetőség, de mindegyiket elpuskázta, hamar kifulladt a vendégek lelkesedése. A PMFC játékosai pedig, megérezve a kínálkozó lehetőséget és a Debrecen megingását, az utolsó negyedórában egyre-másra vezették a látványos támadásokat. 

Mestermérleg:
Szapor Gábor: - A vezetést az első félidő meglepetésszerű kontráinak köszönhettük, és a folytatásban bravúros védőmunkával tudtuk megtartani. Ezúttal hiába volt a Debrecen sok tapasztaltabb labdarúgója a mi fiataljaink ellenfele, a lelkesedésünk bőven pótolta a PNB-ben pályán töltött perceket. 
Garamvölgyi Lajos: - Bár eleve tartottam a pécsi kirándulástól, játékosaim még avval is megkönnyítették vendéglátóink dolgát, hogy sorban kínálták tálcán az óriási lehetőségeket, ez pedig nagy luxus. A szünetben, szokásomtól eltérően, fel is emeltem a hangomat az öltözőben, de ennek a jótékony hatása is csak negyedóráig látszott a fiúkon. 

(kép és szöveg: Dunántúli Napló, 2000. május 14.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése