1999. október 24., vasárnap

1999. október 23. Pécsi MFC - FC Hajdúszoboszló 2-0 (2-0)

Pécsi MFC - FC Hajdúszoboszló 2-0 (2-0)
1999. október 23. Pécs, PMFC-stadion. NB I. (másodosztály), 14. forduló. 2.000 néző.

Gera (jobbra) duplázott
Vezette: Sóthy.
Góllövők: Gera 5', Gera 32'.
Szögletarány: 10-4 (6-2). 
Sárga lap: Szilágyi 46. p., Horváth 68. p., Sipos 90. p. 
Kiállítva: Horváth, 68. p. (reklamálásért). 

PMFC: Sólyom - Dienes, Földvári, Varga Ernő, Sipos - Toldi, Varga Endre, Márton (Kolarics 63. p.), Kardos (Berdó, 79. p.) - Puskás, Gera. Edző: Szapor Gábor. 
Hajdúszoboszló: Szabó - Cap, Lugosi, Balog - Horváth, Stupar (Havelant, 63. p.), Aslau, Mészáros (Benczik, 86. p.), Szilágyi - Németh (Kotvász, 78. p.), Csehi Z.. Edző: Szikszai Lajos. 

Krónika:
(Az elmúlt találkozó óta megszépült a pécsi stadion. Befestették a kerítéseket és a „könyöklőket”, a déli állóhelyi részre a Park Moziból hozott műanyag székeket szereltek fel.) 
Toldi két gólpasszt adott
5. perc: Toldi beadását Gera mellel maga elé tette és 8 méterről nagy erővel, jobbról a kapus feje fölött a felső sarokba vágta a labdát (1-0). 
32. p.: Egy jobb oldali pécsi akció végén Toldi átadásával Gera lépett ki a védők közül, egy mozdulattal megtévesztett mindenkit és 16 méterről, szép lövéssel a hosszú sarokba csavarta a labdát, amely a jobb kapufáról pattant a hálóba (2-0). 

Magabiztos pécsi győzelem

A PMFC végig mezőnyfölényben játszott, néhol látványosan, kombinatívan. Nagyobb arányban is nyerhettek volna, főként akkor, amikor tíz ember ellen fociztak, úgy tűnt, hogy néha könnyelműsködnek. A pécsi közönség nem híres lelkesedéséről, de tegnap többször tapssal üdvözölte a pécsiek akcióit. 

Mestermérleg:
Szapor Gábor: - Ötletesen, szellemesen, gólra törően játszottunk az első félidőben, megérdemelten jutottunk vezetéshez. A folytatásban a helyzeteink továbbra is megvoltak, de kihagytuk azokat, ezért egy kis hiányérzetem van. 
Szikszai Lajos: - Ma többen gyenge teljesítményt nyújtottak a csapatomban, így idegenben nehéz helytállni. 

(Dunántúli Napló)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése