1998. november 9., hétfő

1998. november 8. Kecskeméti FC - Pécsi MFC 0-4 (0-3)

Kecskeméti FC - Pécsi MFC 0-4 (0-3)
1998. november 8. Kecskemét, NB I. (másodosztály), 16. forduló. 200 néző.

Gera remekelt
Vezette: Sóthy (Bajkai, Varga).
Góllövők: Kutas 30', Kovácsevics 38', Czakó 45', Gera 69'.
Sárga lap:Kutas (kezezésért) a 16., Nagy G. (Gera buktatásáért) a 39., Vidakovics (Gera felrúgásáért) a 42., Farkas (Szeitz megrúgásáért) az 53., Kardos (labdaelrúgásért) a 62. percben.
Kiállítva: Gligorovics a 68., Laki a 69. percben 
Szögletarány: 1:4 (0:0)

Kecskemét: Németh - Laki, Vidákovics, Gligorovics, Ráki - Nagy G., Tóth Gy., Collins, Szilágyi (Szeicz, 30') - Bimbó, Herczegfalvi (Csurgai, 80'). 
Megbízott edző: Török Tibor. 

PMFC: Sólyom - Dienes, Foki, Kutas (Kovács F., 72'), Orlovics (Kardos, 75') - Kovácsevics, Farkas, Gera, Lantos (Hofecker, 61') - Czakó, Calin. Edző: Réfi Gábor. 

Krónika:
25. perc: Collins húzott el a bal oldalon, pontosan adott Herczegfalvihoz, aki 8 méterről a kilépő Sólyom mellett az üres kapu fölé emelt. 
30. perc: Egy jobbról belőtt labda úgy nézett ki, hogy. Némethé lesz. Ő azonban ütközött Szilágyival, így Kutas két lépésről a hálóba pöckölte. Óriási potyagól (0-1). 
38. perc: Egy jobbról beívelt labda átszállt a hazai védők felett. Calin az egymásra váró védők között Kovacsevicshez adott, aki öt méterről a bal sarokba lőtt (0-2). 
45. perc: Egy hazaadást Németh kézzel fogott meg, mire a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt. A pécsiek gyorsan elvégezték és miközben Németh még mindig az ítéleten csodálkozott, Calin az üres kapuba passzolt (0-3). 
67. perc: Gera remek ütemben ugrott ki, elhúzta a labdát a kapus mellett, de oldalra keveredett és Nagy G. beérte. 
68. perc: Gligorovics utolsó emberként buktatta a kiugró Gerát, amiért piros lapot kapott. A szabadrúgás kipattant a sorfalról Gera elé, ski 22 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-4). Laki a gól után megtapsolta a játékvezetőt, így ő is mehetett zuhanyozni. 
78. perc: Németh a kapuból kilépve a labda mellé ütött. Az ötös sarkánál Kovács Ferenchez pattant a labda, aki nagy helyzetben az oldalhálóba lőtte. 
87. perc: Farkas ívelését Gera a 11-es pontról, a kapunak háttal állva, hanyatt vetődve lőtte léc fölé. 

Réfi Gábor

Kettős emberelőny, négy gól

Napos időben, kitűnő pályán, az NB I-ben negatív rekodrnak számító 200 néző előtt meglepetésre a KFC támadásaival indult a mérkőzés. Közel fél óráig a kecskemétiek irányították a játékot, és a helyzetekből akár három gólt is lőhettek volna. Az ekkor még óvatosan játszó vendégek csak kontráztak. A 30. perctől kezdve - kihasználva a hazai védelem kapkodását és fegyelmezetlenségét - három gól szereztek a pécsiek. Fordulás után a háromgólos előny birtokában már a vendégek irányították a játékot. A végén, kettős emberelőnyben akár több gólt is szerezhettek volna. 

Mestermérleg:
Török Tibor: -A jelenlegi helyzetben már az is szép teljesítmény, hogy ki tudtunk állni. A kiállítások és Vidákovics sárga lapja miatt már ez is nehéz lesz. 
Réfi Gábor: - Hoztuk a kötelező győzelmet, de a játékunkban még sok volt a hiba. 

(Dunántúli Napló, 1998. november 9.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése