1998. október 25., vasárnap

1998. október 24. Matáv-FC Sopron - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Matáv-FC Sopron - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
1998. október 24. Sopron, NB I. (másodosztály), 14. forduló. 1.000 néző.

Dienes András
Vezette: Kassai (Horváth S., Répássy).
Góllövők: Horváth R. 62' illetve Dienes 67'.
Sárga lap: Lantos (megrúgta Varga Károlyt) a 41., Kovács F. (belerúgott Horváth Tamásba) az 51., Kovács I. (Calint buktatta) a 88. percben 
Szögletarány: 7:0 (3:0).

Matáv-Sopron: Horváth T. - Horváth R., Szabados, Sánta - Sifter T. (Farkas B., 59'), Nagy J., Varga K., Kovács I., Mlinkovics (Kulcsár, 71') - Körmendi (Bausz R., 59'), Takács. Edző: Róth Antal. 

PMFC: Sólyom - Dienes, Foki, Czeininger - Kovácsevics, Calin, Orlovics, Lantos (Hofecker, 86'), Kutas - Gera (Farkas N., 75'), Kardos (Kovács F., sz.). Edző: Réfi Gábor. 

Krónika:
62. perc: A bal oldali oldalvonal mellől szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, Varga K. ívelte a kapu elé a labdát, s Horváth R. 5 méterről a kapunak háttal állva fejjel a bal sarokba csúsztatott (1-0). 
67. perc: Az elmélázó soproni védők között Kovácsevics indította szép labdával Dienest, ő pedig Horváth T. mellett a kapu közepébe lőtt (1-1).

Ismét pontosan Sopronból 

Sólyom Csaba
A mérkőzés kezdete előtt nehéz helyzetbe került a pécsi csapat, Tarlósi ugyanis megsérült, így a 18 éves Sólyom Csaba állt a kapuba - életében először az NB I-ben. A vendégcsapat védekezésre rendezkedett be, s mintegy 20 percen keresztül a védelem és a középpálya jól szűrte meg a hazai támadásokat. A félidő második felében azonban a nagyobb sebességre kapcsoló távközlésiek mellett Fokiék többször is zavarba jöttek, ekkor viszont az újonc Sólyom állt feladata 
magaslatán. A Matáv vezető gólja után Dienes hamar egyenlített - gyakorlatilag az első pécsi helyzetből. A döntetlent megbecsülték a vendégek, s az utolsó 20 percben ennek őrzésére rendezkedtek be. Valójában ezt sikerrel is hajtották végre, az egy pont megszerzéséhez azonban feltétlenül kellett az újoncokat meghazudtoló bátorsággal és határozottsággal, sokszor bravúrral védő Sólyom. 

Mestermérleg:
Róth Antal: - Most is megszenvedtünk a saját pályánkon, és ezúttal sem tudtuk legyőzni önmagunkat. Minden elismerésem a pécsieknek. 
Réfi Gábor: - Másodszor is „pontosan” távozunk Sopronból. A hazaiak többet támadtak, de a mi kontráink voltak a veszélyesebbek, ezért igazságosnak tartom a döntetlent. Gratulálok Sólyom Csaba kapusnak és sok sikert kívánok a pályafutásához. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése