1998. augusztus 9., vasárnap

1998. augusztus 8. Érdi VSE - Pécsi MFC 6-1 (1-0)

Érdi VSE - Pécsi MFC 6-1 (1-0)
1998. augusztus 8. Érd, NB I. (másodosztály), 3. forduló. 800 néző.

Kovácsevics becsületgólt szerzett
(Dunántúli Napló, 1998. aug. 9.)
Vezette: Kéri (Hidasi, Csorba).
Góllövők: Dukon 20', Kult 59' és 90' Somogyi 67', Versits 74' Horváth S. 81' illetve Kovácsevics 82'.
Sárga lap: Foki, 59. p. 
Szögletarány: 4-5 (0-3).

Érd: Albert - Jakab, Ócsai, Kult - Bagi (Németh 46'), Király (Bernáth 46'), Horváth S., Dukon, Somogyi - Kovács P. (Varga L. 75'), Versits. Edző: Kozma Mihály. 

PMFC: Tarlósi - Foki (Orlovics, 69') - Dienes, Czeininger, Kutas - Gera, Sipos, Calin, Kardos (Kovácsevics, 75') - Czakó (Tolnai, 78'), Makai. Edző: Réfi Gábor. 

Krónika:
5. perc: Kult jobb oldali beadása átszállt az ötös túlsó sarkára, ott Király fölé fejelt. 
13. perc: Calin 20 méteres lövése zúgott el a keresztléc felett. 
17. perc: Dukon jobbról ívelt be egy szabadrúgást, a lepattant labdát Versits az „égbe” lőtte. 
20. perc: Az első egészséges kapura lövésből megszerezte a vezetést az Érd. Jakab több csel után Versits elé adott, ő továbbtolta Dukonnak, aki 18 méterről a jobb felső sarokba zúdította a labdát (1-0). 
27. perc: Kardos egy pécsi szöglet végén 14 méterről magasan fölé bombázott. 
30. perc: Horváth S. bal oldali beívelését Király az ötösről mellé fejelte. 
41. perc: A játékrész legnagyobb helyzetét Makai hagyta ki. A Komlóról igazolt csatárt Gera több csel után kiugratta, Makai azonban 7 méterről a jobb kapufa mellé helyezett. 
42. perc: Makai beemelését Sipos a 16-os vonal környékéről egyből rávágta, a lövés egy védőn megpattant, aztán a keresztlécről vágódott vissza. 
59. p.: Horváth S.-t a 16- oson belül Foki buktatta. 11- es! Kult büntetőjét Tarlósi kivédte, balszerencséjére a labda éppen az ítéletvégrehajtó elé került, aki közelről bepasszolta (2-0). 
67. p.: Somogyi futott lyukra a balösszekötő helyén, az ütemre kapott átadást 8 méterről a kapu bal oldalába lőtte (3-0). 
74. p.: Versits levett egy előreívelést - senki sem volt a közelében -, azután az ötösről a kapuba közepébe továbbított (4-0). 
81. p.: Egy jobb oldali beívelést Horváth S. az ötösről csukafejessel küldött a kapu közepébe (5-0). 
82. p.: Makai gólpasszát Kovácsevics 7 méterről értékesítette (5-1). 
90. p.: Dukon 18 méteres szabadrúgása levágódott a sorfalról, éppen Kult elé, aki 6 méterről bevágta (6-1). 

Meg6ódott vendégek

Beigazolódott: csak fiatalokkal nem lehet az NB I- ben nyerni, de úgy néz ki, még pontot szerezni is nehéz. Az első félidőben elsősorban partdobásokkal és beívelésekkel veszélyeztetett a házigazda együttes, a pécsiek sokáig még azokkal sem. Eléggé veszélytelen volt akkor a PMFC játéka, még az ígéretesnek látszó, 16-os körüli szabadrúgásokat is elrontották. A hajrára azonban jelentős javulás állt be a pécsiek teljesítményében, ami meglepetésként érte a hazai csapatot. Csak bő öt perc volt, amikor kielégített a PMFC játéka, az első félidő végén, ekkor egyenlítési lehetősége is akadt. 
Sem előtte, sem utána nem mutatott sokat a futball szépségéből a vendégcsapat, a védelme elképesztő hibákat vétett, a középpályásai nem tudták megtartani a labdát, elöl pedig nincs igazi csatárjáték. A fordulás után a kevés számú pécsi szurkoló abban reménykedett, hogy ismét a szünet előtti utolsó percekben látott, akkor jól játszó PMFC jön ki a pályára, de csalódniuk kellett, semmi sem emlékeztetett arra a csapatra, amelynek lehetősége volt az egyenlítő gól megszerzésére. 
Az Érd játékáról sokat elárul, hogy a tavasszal még középhátvéd Versits játszott kényszerből csatárt, lőtt is egy gólt. 
Az is érdekesség, hogy a házigazdák szombat délutánig gólt sem rúgtak az NB I-ben, most viszont egy hatost rámoltak be. Nagyon kérdéses, van-e még egy olyan csapat a PMFC-n kívül ebben a mezőnyben, amelynek ezt meg tudták volna tenni. Az is talány, hogy a szünetben kapott taktikai utasításokat miért nem tartották be a pécsiek, és miért játszottak a második félidőben ennyire fegyelmezetlenül. Sajnálatos, hogy a pécsieknél a lelkesedéssel is bajok voltak, a fiataloknál a rutinosabb, idősebb érdi játékosok jobban akarták a győzelmet. 

Mestermérleg:
Kozma Mihály: - A második félidei jó játékunkkal ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. 
Réfi Gábor: - Örök igazság, hogy a futballt gólra játsszák és nem szépségre. Mi hiába fociztunk szépen és dolgoztuk ki a helyzeteket, az ellenfél lőtte a gólokat. 

(Dunántúli Napló, 1998. augusztus 9.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése