1998. július 22., szerda

1998. július 21. Bátaszéki SE - Pécsi MFC 0-3 (0-2)

Bátaszéki SE - Pécsi MFC 0-3 (0-2)
1998. július 21. Bátaszék, edzőmérkőzés. 200 néző.

Balázs Csongor
Vezette: Scheffer.
Góllövők: Gera, Calin Szabó Cs. 

PMFC: Tarlósi - Dienes (Kovácsevics), Foki (Czeininger), Kutas (Orlovics) - Gera (Csikós), Hofecker (Bábik), Sipos (Marko), Kardos (Farkas) - Czakó (Vadas), Calin (Szabó Cs.), Puiu (Balázs). Edző: Réfi Gábor. 

Az alakuló PMFC felkészülését jól szolgálta a mérkőzés.

Vasárnap játssza első mécsesét a PMFC az NB I-ben, Soroksáron, ám többek meglepetésére még mindig nem végleges a csapat kerete. 
Pázmándy Zsolt kesereg. Pontosabban nem is panaszkodás, nem is mentegetőzés ez, inkább az adott helyzet tudomásulvételéből származó állapot. A PMFC Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nem sikerült megállapodni egyelőre Dienessel, Szabó Csabával, Czakóval, Balázs Csongorral, Baronekkel. 
Baronek próbajátékon van egy németországi, alsóbb osztályú csapatnál. Szabó Csaba a PVSK-Pécs ’96 csapatánál edzett, ám egyelőre a két klub nem tudott megegyezni egymással. (Ismert, hogy a PMFC Sipos átigazolásáért tartozik a PVSK-Pécs ’96 gárdájának.) 
A legérdekesebb Balázs Csongor esete. A csatárt Kuvaitból figyelték, és a videofelvételek alapján elképzelhető, hogy az arab országban folytatja pályafutását. 
- Az egyik első osztályú csapat képviselői nézték meg a mérkőzést. Kár tagadni, hogy szívesen mennék Kuvaitba, de a végső döntés szerdára várható. Ha megyek, kairói edzőtáborozás vár rám - mondta kérdésünkre Balázs Csongor. 

Érdekes, hogy a PMFC keretében egyelőre nincs új játékos. Kipróbáltak jónéhány önként jelentkező vagy felkért focistát, ám mostanáig senki sem írt alá. Ennek feltehető oka az, hogy azok a focisták, akik Pécsre érkeztek, köztük a legfelkészültebbnek a román Calin tűnt, más egyesületeknél is próbálkoznak. A tegnapi, bátaszéki találkozón például váci labdarúgókat teszteltek. 
A PMFC jelenlegi keretének nyolcvan százaléka saját nevelésű focistákból áll, ami egyrészt a helyi nevelés pozitívumaira utalhat, másrészt jelzi azt a tendenciát, hogy a pénzínséges időkben nem feltétlenül Pécsre kívánkoznak más klubok játékosai. Harmadik tendenciaként figyelemre méltó, hogy a fiatalok közül igen kevesen akarnak elmenni Pécsről, vagy ha mégis, akkor baranyai, csapatot választanak maguknak. (DN. 1998. július 22.)

Mestermérleg:

Réfi Gábor: -A mai kezdőcsapatból a védelemben és a középpályások között már a soroksári nyitányra készülők szerepeltek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése