1998. április 5., vasárnap

1998. április 4. Pécsi MFC - Kabai Cukor-FC Hajdúszoboszló 0-0

Pécsi MFC - Kabai Cukor-FC Hajdúszoboszló 0-0
1998. április 4. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 27. forduló. 500 néző.

Hiába violt a mezőnyfölény, sem Szabó Cs.,
sem Ulrich nem szerzett gólt
(Dunántúli Napló, 1998. április 5.)
Vezette: Szökrény (Sóthy, Gyarmati).
Sárga lap: Cimpian (felvágta Szabó Csabát) a 40., Bagoly (Ge- rát buktatta) a 66., Szaszovszky (Molnárt ellökte) a 68., Foki (Bagoly felvágásáért) a 78., Ulrich (kezésért) a 85. percben.
Szögletarány: 5:4 (3:3).

PMFC: Tarlósi - Foki - Dienes, Hofecker - Szabó Cs. (Gera, 53'), Sipos (Kovács F. 74'), Somfalvi, Romanek J., Szaszovszky - Ulrich, Balázs. Edző: Glázer Róbert. 

KCFC-Hajdúszoboszló: Fekete R. - Usmajev - Kocsis, Szilágyi - Molnár (Mike, 73'), Erdei, Szirtesi (Fekete A., 65'), Terzics (Lugosi, 87'), Cimpian - Bagoly, Csipkar. Edző: Silviu Iorgulescu. 

Krónika:
(A mérkőzés előtt egyik színes bőrű pécsi labdarúgót sem láttuk a pálya közelében, se a kispadon nem lehetett felfedezni őket. A két libériái közül Kwiahról azt mondják, szerződést bontanak vele, Kié pedig telefonált, hogy megsérült.) 
6. perc: Balázs megsérült a fején, kétperces ápolásra szorult, aztán - már kötéssel - visszaállt. 
19. perc: Szilágyi adott Bagolynak labdát, a közeli kapura emelését Foki vágta ki a gólvonal előtt. 
25. perc: Somfalvi bal oldali beadását Balázs az 5-ös- ről ráfejelte, Fekete R. nagyot védett, a bal kapufa tövénél szögletre ütötte a labdát. 
30. perc: A bal oldalon Somfalvi ismét elfutott, beadott, Ulrich egyből, 12 m-ről mellé durrantott. 
43. perc: Balázs 20 m-ről lőtt, a vendégkapus vetődve védett. 
50. perc: Csipkar jobbról beadott, középen Bagoly lekésett róla. 
60. perc: Ulrich 17 m-es lövése a bal kapufa mellett suhant el. 
90. perc: Romanek J. balról beemelt, Kovács F. 6 m-es fejese erőtlen volt, és el is csúszott a kapu mellett. 

Nem tudni, mitől van ez a PMFC otthoni játékában, mindenesetre a piros-feketék egyik újmecsekaljai meccse kísértetiesen hasonlít a másikra: meddő mezőnyfölény, görcsösség, idegeskedés, emiatt sok hiba, kevés helyzet; nem túl sok rúgott gól, és egyre apadó nézőszám. 
A Kabai Cukor FC-Hajdúszoboszló védelme jól zárt, bár sok dolga nem volt, mert túl átlátszóak és ezért veszélytelenek voltak a pécsi, támadások. Balázsnak az első félidőben akadt egy fejese, más komolyabb gólszerzési lehetősége nem volt a hazai együttesnek. 

(Hétfőn délután ülést tart a PMFC elnöksége, ezen terítékre kerül az NB I/B-s labdarúgócsapat eddigi szereplése is. Egyes hírek szerint egy-két játékostól megválnak, bár más, a klubhoz közel álló források szerint ennek az akadálya az, hogy mindenkinek érvényes szerződése van a sportegyesülettel.)

Mestermérleg:
Glázer Róbert: - Végigtámadtuk a mérkőzést, sajnos, gólt nem tudtunk lőni. Köszönöm a B-középnek a buzdítást. Reménykedem a jobb folytatásban. 
Silviu Iorgulescu: - A Pécs egy kicsit jobban játszott, de a helyzetek alapján a döntetlen igazságos. Örülök az egy pontnak, bár, ha az eltiltott két csatárom játszhat, akkor nyerhettünk volna. 

(Dunántúli Napló, 1998. április 5.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése