1997. november 2., vasárnap

1997. november 1. Pécsi MFC - Szeged-Dorozsma ESK 4-1 (2-0)

Pécsi MFC - Szeged-Dorozsma ESK 4-1 (2-0)
1997. november 1. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 15. forduló. 1.000 néző.

Azoitei küzd a védők között
(Dunántúli Napló, 1997. november 2.)
Vezette: Megyebíró (Tumó, Krista).
Góllövők: Balázs 37', Azoitei 41', Gera 64', Romanek J. (11-esböl) 89'. illetve Barna a 77'.
Sárga lap: Azoitei (reklamálásért) a 39., Kislörincz (szándékos kezezésért) a 74., Barna (kakaskodásért) a 77., Tóth-Kovács (talpalásért) a 80. percben. 
Kiállítva: Csehó a 87., Kenesei a 93. percben. 
Szögletarány: 3:6 (2:3). 

PMFC: Tarlósi - Szabados - Dienes, Kislőrincz - Tomka, Gera (Farkas, 68'), Kutas, Sipos, Romanek - Azoitei (Hofecker, 89'), Balázs (Tóth Gy., 81'). Edző: Róth Antal. 

Szeged-Dorozsma ESK: Csehó - Magyar (Vukadinovics, sz.), Tóth-Kovács - Szentmiklósi, Szabó B. (Udvari, sz.) - Farkas (Barna, sz.), Stefanov, Ferenczy, Kenései - Miklós, Molnár. Edző: Vágó Attila. 

Öt gól, két kiállítás

(Kisebb vita alakult ki a mérkőzés előtt, mert a vendégek piros-fekete mezt hoztak magukkal, így a PMFC átöltözött, kék-sárgában játszottak a hazaiak.) 
Szép őszi időben fél órán keresztül unalmas, lanyha iramú mérkőzést láthatott a vártnál is kevesebb néző. 
Húsz perc után a szegediek úgy érezték, van esélyük arra is, hogy meglepjék a hazaiakat, hiszen ebben az időszakban a pécsiek szinte semmi értékelhetőt nem nyújtottak. Ugyanezt produkálták a vendégek is. Érdekesség: nagy volt a tiszta játékidő aránya, ritkán került a pályán kívülre a labda, ugyanakkor alig-alig 
volt említésre méltó akció ebben az időszakban. 
A 37. percben szerezte meg a vezetést a PMFC. Az előretörő Tomkát ollóba fogták a tizenhatos jobb oldali csücskénél. A közvetett szabadrúgást Romanek a jobb kapufára ívelte, a kipattanó labdát elvétették a vendégek, jókor érkezett Balázs, és 13 méterről, szép mozdulattal a bal alsó sarokba lőtt (1-0). 
Gera Zoltán volt a mezőny legjobbja
A 42. percben növelte előnyét a hazai csapat. Azoitei perdítésével Gera mozdult középen, visszapörgetett a román csatárnak, aki tizennégy méterről talált a hálóba (2-0). 
A második játékrészben több, igazi focira emlékeztető jelenetet láthattunk. Élénkebben és szebben fociztak a pályán lévők, mint korábban. 
Újabb gólt lőtt a 66. percben a pécsi csapat. Romanek-Dienes szép bal oldali kombináció után, a labdát Gera kapta, és 14 méterről hatalmas gólt lőtt (3-0). 
A szegediek nem adták fel, ennek bizonyítéka, hogy a 78. percben Molnár átadását Barna teljesen üresen kapta a kaputól tizenhárom méterre, és könynyedén passzolt a hálóba (3-1). 
A 88. percben egyszerre szinte annyi minden történt, mint az eltelt időszakban összesen. Azoitei ugrott ki Tóth Gy. átadásával, csinált egy cselt, aztán Csehó, a vendégek kapusa szabálytalanul akadályozta a tizenhatoson belül. A büntetőt Romanek biztosan értékesítette (4-1). A kapust a játékvezető kiállította, az alkalmi portás, Tóth-Kovács sem segített a büntetőnél. 
Nem sokkal ezután Kenesei is szabálytalankodott a kiugró Sípossal szemben, ő is megérdemelten megkapta a piros lapot. 

Kiss László
a PMFC korábbi trénere
Az első harminc perc után kimondottan élvezetes mérkőzést láthattak a nézők, legalább is a magyar második vonal szintjén. A meccs érdekessége volt, hogy a találkozó elején a szegediek rájöttek, akár a győzelmet is megszerezhetik, ám ugyanebben az időszakban a pécsiek is rákapcsoltak. 
A második játékrész kicsit felmelegítette a találkozóra kilátogató nézőket, hiszen élénken, nyitottan, változatosan, kevesebb hibával játszottak a csapatok. Megmutatták, hogy akár az első percektől is lehetett volna nyújtani hasonló produkciót. A PMFC ezt a mérkőzést azzal nyerte meg, hogy a legjobb időszakban lőtte góljait, és a meccs túlnyomó részében szervezettebben játszott, mint ellenfele. 
A hazaiak legjobbja Gera volt. Rengeteget futott, gólt is lőtt. Szabados segítette a támadásokat is. Romanek sokszor volt játékban, hasznosan focizott. Azoitei végre gólt lőtt. 

Kiss László, a PMFC volt edzője, aki megtekintette a találkozót: - Szabados vezérletével nyert a nagyon jól játszó PMFC.

Mestermérleg:
Róth Antal: - Nyerni szerettünk volna, és ez sikerült is. A látottak alapján megérdemelt győzelmet arattunk. 
Vágó Attila: - Sikerült felhoznunk a lelkes hazai csapatot és a közönségét. A magyar labdarúgás összes „pozitívumát” felsorakoztattuk a mérkőzésen. Most már mehetünk gyertyát égetni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése