1997. szeptember 7., vasárnap

1997. szeptember 6. Pécsi MFC - Salgótarjáni BTC 3-1 (1-0)

Pécsi MFC - Salgótarjáni BTC 3-1 (1-0)
1997. szeptember 6. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 7. forduló. 1.500 néző.

Azoitei duplázott
Vezette: Tóth V. (Megyebíró, Kincses).

Góllövők: Azoitei 7' és 55.', Tóth Gy. 76' ill. Forgó 79' (11-esből).
Sárga lap: Tóth Gy. (reklamálásért) a 14., Ulrich (Csatlóst vágta fel) a 67., Kecskés (Romanek János visszahúzásáért) a 69., Szabados (buktatásért) a 80., Gera (visszahúzásért) a 87. percben. 
Kiállítva: Tóth Gy. a 83. percben. 
Szögletarány: 6:5 (4:2). 

PMFC: Tarlósi - Tomka, Szabados, Dienes (Kislőrincz, 68') - Kósa, Ulrich (Gera, 72'), Nagy E., Sipos, Romanek J. - Azoitei (Farkas 90'), Tóth Gy.. Edző: Róth Antal. 

SBTC: Szabó Cs. I. - Kajli, Sági, Kecskés, Nagy - Németh (Palatinczky, 81'), Forgó, Csatlós  Gubán 81'), Szoboszlai - Győri, Szabó Cs. II.. Edző: Kis Károly. 

Az első hazai győzelem

Az első percekben azon csodálkozhattak el a nézők, hogy Sipos levágatta a haját. Aztán azon álmélkodhattunk, hogy mindkét csapat elég lassú iramban, de nyíltan próbálkozott a gólszerzéssel. Erre a PMFC-nek volt az első igazi lehetősége a 8. percben, amikor Kósa szöktette Romanek J.-t a jobb oldalon. A középpályás az alapvonal közeléből visszagurított Azoiteinek, a csatár 6 m-es perdítése Némethet érintve jutott a jobb alsó sarokba (1-0). 
Kitámadott a salgótarjáni csapat, valamelyest élénkült az iram is. Először a vendégek legjobbja, Forgó veszélyeztetett, elszaladt a bal oldalon, be
adását azonban hárították a pécsi védők. A 24. percben Németh 18 méterről leadott bombáját hatástalanította Tarlósi. 
Lüktetőbb lett a játék, fél óra elteltével Tóth ügyesen szerzett labdát a középpályán, Nagyhoz gurított, aki 16 méterről befelé kanyarodva alig lőtt a kapu fölé. 
Tóth: gól és piros lap
A félidő utolsó momentumaként a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki a PMFC. Tóth indult meg a jobb oldalon, beadása teljesen tisztán találta Ulrichot, aki a kivetődő kapusba rúgta a labdát 10 méterről. 
A második játékrész elején ráijesztettek a vendégek a PMFC-re. Csatlós kapta a labdát, 20 méterről egyből középről tüzelt, Tarlósi a felső kapufára tolta a labdát, mely onnan az alapvonalon túlra pattant. Szép védés volt. 
Az 55. percben növelte előnyét a hazai csapat, Azoitei minden körülötte álló védőt kicselezett, majd úgy tűnt, hogy elveszti a labdát, ám harcosságának köszönhetően a 16-oson belül ziccerbe került és közelről az üres kapuba gurított. Nagyszerű egyéni teljesítményt láthattunk (2-0). 
Változatosnak ítélhető próbálkozások után a 76. percben már három gólosra növelte előnyét a PMFC. Romanek J. ívelt szabadrúgást jobbról, Tóth pedig mit sem törődve a rá vigyázó védőkkel, a labdára koncentrált, nem hiába, tiszta helyzetbe került, és hat méterről fejelt a kapuba (3-0). 
Ezután a meccs játékvezetője kísérletet tett arra, hogy átvegye a főszerepet. Vitatható ítéleteivel borzolta a már megnyugodni látszó nézők és játékosok kedélyeit. A 80. percben például Szabados és Szabó Cs. II. tizenhatoson belüli találkozását tizenegyessel honorálta. A büntetőt Forgó lőtte a jobb felsőbe (3-1). 
A 84. percben Tóth ütközött a félpályánál Kajlival. A pécsi csatárnak volt már egy sárgája, kapott is még egyet a morcán odarohanó bírótól, mehetett is zuhanyozni. 
Végre megvan a pécsiek első' hazai győzelme. Nem igazán játszottak jól a hazaiak a közepes iramú meccsen, mindenesetre szervezettebbnek tűnt játékuk, mint a korábbi találkozókon. A csapat valamennyi tagja igyekezett. Remélhetően önbizalmat hoz ez a három pont a PMFC-nek, hisz messze még a bajnokság vége.
Róth Antal maradt a kispadon

Mestermérleg:
Róth Antal: - Nagyon örülök, hogy hazai pályán is sikerült nyernünk, igaz, hogy csak időnként játszottunk jól. 
Kis Károly: - Gratulálok a PMFC-nek. 

 Róth Antal további bizalmat kapott 

A PMFC - Salgótarján mérkőzés után tartott ülést a pécsi NB I. B-s klub elnöksége. 
- További bizalmat kapott Róth Antal vezetőedző, de az elnökség részéről ugyanezt elvárjuk a szakvezetőtől is - nyilatkozta tegnap este az ülésről dr. Toller László klubelnök. Még hozzátette, hogy kéri az elnökség tagjait: az egyesület anyagi alapjainak megteremtése érdekében tegyenek nagyobb erőfeszítéseket. 

(Dunántúli Napló, 1997. szeptember 7.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése