1997. szeptember 29., hétfő

1997. szeptember 28. III. Kerületi TVE - Pécsi MFC 1-1 (0-1)

III. Kerületi TVE - Pécsi MFC 1-1 (0-1)
1997. szeptember 28. Budapest, Hévizi út, NB I/B. 10. forduló. 1.000 néző.

Tarlósi a mezőny legjobbja volt
Vezette: Juhos (Dubraviczky, Horváth O.).
Góllövők: Wukovics a 643 illetve Ulrich (11-esből) a 7'.
Sárga lap: Tomka (Lendvai felvágásáért) a 17., Sipos (Tordai buktatásáért) a 24., Földvári (Ulrich akasztásáért) a 25., Pálfi (Farkas akasztásáért) a 61. percben. 
Szögletarány: 7:1 (3:0).

III. Ker. TVE: Tóth 1 - Földvári, Metzger (Pálfi 4, 60'), Varga, Morvay - Perger (Bencze, sz.), Szabó A., Tordai, Lendvai (Novák, sz.) - Gyura, Wukovics. Edző: Gergely Károly. 

PMFC: Tarlósi - Szabados - Tomka, Kislőrincz, Dienes - Farkas, Sipos, Ulrich (Gera, 86'), Rontanék J. - Tóth Gy., Azoitei (Kutas 88'). Edző: Róth Antal. 

Nagyobb bravúr is lehetett volna

5. perc: Egy jobb oldali hazai akció után Szabó A. kapta a labdát az 5-ös sarkán, Dienes állt mellette, hozzá is ért, a pécsi védő megmozdulását a játékvezető ll-esnek minősítette. Lendvai futott neki a büntetőnek, gyenge próbálkozását Tarlósi vetődve hárította, a labda ki sem pattant a kapusról. 
7. perc: Újabb büntető következett, a másik oldalon. Ulrich cselezgetett a balszélen, hosszan átívelt a jobb oldalon érkező Tóthhoz, aki átvette a labdát, kisodródott, ám odaért Morvay és elsodorta a pécsiek csatárát. Juhos újra a ll-es pontra mutatott, Ulrich pedig a büntetőt erősen a jobb alsó sarokba lőtte (0-l). 
64. perc: Tóth Gy. hagyott ki nagy helyzetet a III. kér. TVE kapuja előtt, és ahogy az lenni szokott, az ellentámadásból egyenlített az ellenfél. Gyura gurított középre és a védők gyűrűjében leggyorsabban eszmélő, addig igen passzívan játszó Wukovics 8 méterről a kapu közepébe belsőzött. (l-l). 

A meccs egyes időszakaiban jól játszott a PMFC a listavezető otthonában. Nem hagyta kibontakozni az ellenfelet és több százszázalékos helyzetet is kidolgozott az első játékrészben. A második félidőben a hazaiak enyhe mezőnyfölényét a pécsiek fegyelmezett játékkal, többször hatásos kontrákkal ellensúlyozták. 
Sokan azt hitték, hogy az egyenlítés után összerogy a PMFC, de szerencsére nem így történt. Továbbra is bátran, helyenként tetszetősen játszottak a piros-feketék, helyzeteik is voltak, mint például Azoiteijé, a 79. percben, ő egyébként korábban, az első félidőben már rúgott egy kapufát. 
A PMFC legjobbja Tarlósi volt, aki a ll-es hárítása mellett is többször bravúrosan védett. 

Mestermérleg:
Gergely Károly: - A meccs elején a ll-es párbajból vesztesen kerültünk ki, ez visszafogta a csapatot. Aztán ugyan fokozatosan átvettük az irányítást, de ez a jól játszó pécsiek ellen csak a döntetlenhez volt elég. 
Róth Antal: -Sajnos, nem sikerült a nagyobb bravúr, mert a meccslabdákat elhibáztuk. Újra érvényesült a foci törvényszerűsége. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése