1997. szeptember 15., hétfő

1997. szeptember 14. Kabai Cukor-FC Hajdúszoboszló - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Kabai Cukor-FC Hajdúszoboszló - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
1997. szeptember 14. Hajdúszoboszló, NB I/B., 8. forduló. 1.000 néző.

Győztes gólt szerzett
Vezette: Jenei (Hajdú, Szabó Z.).

Góllövő: Ulrich 70'.
Sárga lap: Szaszovszky (Csipkar felvágásáért) a 32. percben. 
Szögletarány: 10:2 (6:1). 

H.szoboszló: Fekete R. - Molnár (Hegedűs 70'), Usmajev, Szilágyi - Csipkar, Fekete A., Kondás, Terzics, Szirtesi (Szegedi 72') - Nagy Z., Csehi. Edző: Eich László. 

PMFC: Tarlósi - Tomka, Szabados, Dienes - Farkas, Nagy E. (Kósa 67.'), Sipos, Szaszovszky (Kislőrincz 62'), Ulrich (Gera 89'), Romanek J. - Azoitei. Edző: Róth Antal. 

Születésnapi ajándék

Előbb Csehi fejesét a gólvonalról fejelték ki a pécsi védők, majd a félidő lefújása előtt Sipos ugratta ki Farkast, aki óriási helyzetben a kifutó Feketébe lőtt. 
A 70. percben szerezte meg a győztes gólt a PMFC. Kislőrincz mesterien adott középre a 16-os bal oldali sarkától, és a berobbanó Ulrich 8 m-ről védhetet- lenül fejelt félmagasan a kapu jobb oldalába (0-1). 
A hajrában először Nagy Zs. fejesét a gólvonalról vágták ki a védők, aztán valóságos tűzijáték alakult ki, a hazaiak lövései azonban mindig elakadtak valakiben. 
Boldog születésnapot, Mester!
A hamar mezőnyfölénybe került hazaiaknak az elején két kecsegtető gólszerzési lehetőségük is volt, a félidő hajrájában a PMFC is elhibázott egy helyzetet, majd a szünet után Csehi révén szerezhetett volna vezetést a Cukor FC, ám a fejese célt tévesztett. A hazai mezőnyfölény egyre meddőbbnek bizonyult, a PMFC magabiztosabb lett, a gólja ezt tovább növelte. 
Nemcsak eredményességben, hanem lelkesedésben is felülkerekedett a baranyai gárda, megérdemelten vitte el Hajdúszoboszlóról a bajnoki három pontot. 

Mestermérleg:
Eich László: -Kidolgozott helyzetek nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. 
Róth Antal: - Játékosaim az eredménnyel és a játékukkal tisztelegtek Horváth Judit emléke előtt. Az élet furcsa fintora, hogy ma van a születésnapom, köszönöm a fiúk ajándékát.

(Dunántúli Napló, 1997. szeptember 15.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése