1997. augusztus 24., vasárnap

1997. augusztus 23. Pécsi MFC - Szolnoki MÁV-Neusiedler FC 0-0

Pécsi MFC - Szolnoki MÁV-Neusiedler FC 0-0
1997. augusztus 23. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 5. forduló. 500 néző.

Azoitei helyzete kimaradt
(Dunántúli Napló, 1997. aug. 24.)
Vezette: Szökrény (Gyarmati, Tumó).
Sárga lap: Dienes (lerántásért) a 33., Draskóczi (sorozatos szabálytalankodásért) a 36., Nagy E. (buktatta Lilingert) a 40., Kohári (buktatásért) a 60., Sipos (lerántotta Fodort) a 85. percben. 
Szögletarány: 12:2 (6:0). 

PMFC: Tarlósi -, Tomka, Szabados, Dienes - Kósa (Farkas, 68'), Nagy E., Sipos, Romanek J. (Ulrich, 68'), Szaszovszky - Tóth Gy., Azoitei. Edző: Róth Antal. 

Szolnoki MÁV: Gelei - Balogh, Major L., Kohári - Draskóczi, Czakó (Szalai 74'), Horváth, Lillinger (Birinyi 68'), Ludasi - Fedor, Major S. (Dorcsák, sz.) Edző: Szatmári János. 

Krónika:
(Egyre könnyebb dolga lesz a hazai csapat pénztárosának. Túl sok pénz aligha folyt be a kasszába a szombati mérkőzésen.) 
Nem estek egymásnak vadul a csapatok, az első negyedórában előbb Azoitei hagyott ki közelről egy helyzetet, majd Szaszovszky jól ugratta ki Kósát a jobb szélen, de semmi sem lett a lehetőségből. 
A 23. percben Romanek legurított egy szabadrúgást Sipos elé, aki 18 méterről vette célba a kaput, de Géléi a jobb sarokra tartó labdát védte. Rögtön utána Tóth Gy. az ötösről fölé durrantotta Kósa labdáját. Szaszovszky is nagy lövéssel kísérletezett balról, ám Géléi ismét a helyén állt. 
(Róth Antal vezetőedző - tőle szokatlan módon - többször is felugrott a helyéről. Egyszer a partjelző is figyelmeztette, bár nem volt súlyos az eset.) 
Fél óra elteltével láthatták a nézők az első szolnoki lövést, amikor Major S. tűzött balról a pécsi kapura, ám Tarlósi sem bámészkodni állt ott. Három perccel később Dienes Major L. lerántásáért sárgát kapott. 
A nézők felháborodott hangon sárgát követeltek a Szaszovszky ellen szabálytalankodó Draskóczinak, a bíró pedig teljesítette a kívánságot. 
A félidő hajrájában előbb Nagy E. is besárgult, majd Azoitei Tóth Gy, csúsztatott fejesével jobb oldalon kiugrott, de 13 méterről a kifutó kapusba vágta a labdát. Óriási helyzet volt, legalább ekkora következett, egy közvetlenül a lefújás előtt. Szaszovszky balról adott be szögletet, Romanek J. lefejelte a labdát, Azoitei pedig 3 méterről eltalálta Geleit. 
Térfélcsere után Tomka fölé fejelt, Sipos a 16-oson kívülről kísérletezett, Géléin azonban nem tudott kifogni. A szolnokiak az 53. percben érték el első szögletüket. Ezt követően Kohári keménykedett Tóth Gy. ellen, sárgát ért az ügy a bírónak. 
Talán minden eddigi helyzetnél nagyobb maradt ki, amikor Nagy E. jól adott Azoiteinek, aki a büntetőterületen belül átdobta a lasztit jobbra, de Tóth Gy. 13 méterről a kilépő Geleit tette naggyá. A vendégek kapusának talán egyetlen rossz öklözése után Szaszovszky rögbis megoldással az égbe emelt. 
A 83. percben Sipos is sárgát kapott, négy perc múlva pedig Szaszovszky bombázott Geleibe, végül Tóth mellé fejelt. 

A kihagyott helyzetekért csak egy pont jár

Ez a történet megint arról szólt, hogy egy csapat képtelen a kapuba találni. A legnagyobb helyzetek is kimaradtak, Gelei jól oldotta meg a feladatát. Vagy újabb csatárokat kell igazolni, vagy a rendelkezésre állókat kell a lelki béklyó alól felszabadítani. Öt mérkőzésen - ebből három hazai volt - két gól nagyon kevés! Főleg akkor, ha attól kell rettegni, hogy egyetlen védelmi megingás végzetes lehet. (Dunántúli Napló, 1997. augusztus 24.)

Mestermérleg:
Róth Antal: - Saját magunk kezében volt a döntés lehetősége. Ordító helyzeteket is kihagytunk, rúgott gól nélkül pedig még semelyik csapat sem tudott nyerni. A hajtással elégedett vagyok. 
Szatmári János: -Hősies védekezésünk egy nagyon értékes pontot jelentett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése