1997. július 11., péntek

1997. július 10. Pécsi MFC - Dunaferr SE 1-1 (1-1)

Pécsi MFC - Dunaferr SE 1-1 (1-1)
1997. július 10. Pécs, Kovácstelep, edzőmérkőzés. 200 néző.

PMFC - Dunaferr SE 1-1
(foto: Dunántúli Napló, 1997. július 11.)
Vezette: Balajti.
Góllövők: Nagy E. 9' illetve Lengyel (11-es) 23'.

PMFC: Viszt - Dienes (Kislőrincz), Tomka, Vida - Kósa, Nagy E., Ulrich (Kutas), Szaszovszky (Farkas) - Balázs (Szabó Cs.), Azoitei, Romanek J. Edző: Róth Antal. 

Dunaferr: Bita - Tamás, Popovics, Mikler (Udvarev, Markovics) - Török (Huber), Tóth, Jäkl, Lengyel, Szabó T. (Mátyás) - Tököli (Kóczián), Szabó Z. Edző: Gálhidi György. 

Pécsiek itt, pécsiek ott

Közös busszal, beöltözve jött a két csapat a kovácstelepi, elhanyagolt, ám igen szép gyepű sportlétesítménybe. A dunaújvárosiaknál három egykori pécsi játékos (Jaki, Tököli, Lengyel) koptatta a stopliját. Tököli nem túl sokáig, mert a játékvezető a huszadik percben a sokadik anyázás után leküldte a pályáról. 

Még a kilencedik percben megszerezte a vezetést a PMFC. Egy, és nem utolsó kombinatív támadást alakított ki a PMFC. Dienes, Azoitei, Nagy E. akciójának végén utóbbi látványos mozdulattal lőtt a jobb alsó sarokba az egész meccset végigbeszélő, ám ezúttal mukkanni sem tudó Bita mellett (1-0). 

A huszonharmadik percben egyenlített a stílusosan játszó Dunaferr. Lengyel, tőle szokatlan módon, gyorsan forgolódott a tizenhatoson belül, ad- dig-addig, míg az egyik pécsi védő nem túl keményen ugyan, de belerúgott. A tizenegyest a sértett értékesítette (1 -1). 
A dunaújvárosiak még két kapufát is lőttek az igyekvős meccsen, de az eredmény - a sok apró hiba miatt kialakult több helyzet ellenére - már nem változott. 
A második félidő egyik legnagyobb eseménye az volt, hogy megérkezett Szabados. Nem állt be focizni a PMFC- be, annyit viszont elmondott, hogy Németországba nem megy, nem zárta ki viszont annak lehetőségét sem, hogy a Ferencváros érdeklődik iránta. 
Jók: Tomka, Romanek J. ill. Lengyel, Szabó Z. 

Fúzió

A Pécs ’96 tegnap tartotta utolsó közgyűlését, amely egyhangúlag elfogadta, hogy egyesülnek a PVSK-val. A csapat PVSK-Pécs ’96 néven indul az NB Ill-ban. 
Bércesi Ferenc, a Pécs ’96 elnöke elmondta, hogy a város labdarúgásának jövője miatt volt szükség erre a döntésre. A közgyűlésen elhangzott, hogy a PMFC a fuzionált csapat játékosai közül ingyen megkapja Sípost, Nagy Ervint, Kósát, Dienest és Visztet. A Pécs ’96 többi játékosának végleges sorsáról valamint a PVSK - Pécs ’96 edzőjének személyéről egyelőre nincs döntés, hiszen a fúziót a PVSK elnöksége is jóvá kell hogy hagyja a napokban. 
A tanácskozáson döntöttek arról is, hogy a Magyar Kupában a PVSK - Pécs ’96 csapata indul az országos döntőben. 

(Dunántúli Napló, 1997. július 11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése