1997. március 9., vasárnap

1997. március 8. Siófoki Bányász SE - Pécsi MFC 1-1 (1-1)

Siófoki Bányász SE - Pécsi MFC 1-1 (1-1)
1997. március 8. Siófok, NB I., 19. forduló. 2.500 néző.

Az egyenlítő gól
(Dunántúli Napló)
Vezette: Cserna László (Kiss B., Gyarmati).
Góllövők: Carajev a 21., Azoitei a 40. percben.
Sárga lap: Győri (Virág felvágásáért) a 25., Szaszovszky (beleszállt Kirchmayerbe) a 36., Perger (Azoitei lerántásáért) a 39., Farkas (Perger elleni szabálytalanságért) a 49., Virág (Ulrich feltartásáért) a 74., Kirchmayer (labdaelrúgásért) a 81. percben. 
Szögletarány: 7:3 (4:1) 

Siófok: Posza - Kolovics, Bimbó, Perger - Kriston, Bozsér, Virág (Csák 80'), Carajev, Kirchmayer - Szabó Z. (Szabad, sz.), Filipovics (Fisseas 72'). Edző: Keszei Ferenc. 
PMFC: Mitríng - Szaszovszky, Szabados, Schneider - Farkas, Kislőrincz, Bücs (Turi 71'), Győri, Romanek (Ulrich 47') - Azoitei (Kocsis 84'), Pest. Edző: Kiss László. 

Krónika:
21. perc: Idegenlégiós összjáték után szerzett vezetést a Siófok. Jobb oldali beadás nyomán szállt a labda a pécsi tizenhatos előterébe, ahol Filipovics fejelte le pontosan az érkező Carajevhez, aki hagyta egyet pattanni, aztán a tizenhatos vonaláról jobbal úgy lőtte a kapuba, hogy az a jobb oldali léc felső éléről pattant gólba. (1-0)
40. perc: Perger és Azoitei kéz a kézben „repültek” be a tizenhatoson belülre, botladoztak még egy kicsit, majd egymás mezét ráncigálva mindketten a földre huppantak. Csema játékvezető tizenegyest ítélt. Azoitei erős, de nem igazán jól helyezett lövését Posza kiütötte, ám a kipattanó labdát Azoitei a berohanó siófoki hátvédek gyűrűjéből a bal alsó sarokba fejelte. (1-1)
47. perc: Farkas húsz méterről, a balösszekötő helyéről szánta el magát lövésre, s Poszának nagyot kellett védenie. 
52. perc: Csema játékvezető megállította a játékot, odament a pécsiek kispadjá- hoz. A bíró hosszasan diskurált Kiss Lászlóval, a PMFC edzőjével, majd határozott mozdulattal jelezte, hogy a vendégek szakvezetője szíveskedjen befáradni az öltözőbe... 
60. perc: Ide-oda pattogott a labda a pécsi kapu előtt, Szabadi jutott lövéshez a tizenegyes ponton, középre irányuló labdájába Mitring jó érzékkel dobta bele magát. 
63. perc: A vendégek kisakkozták a siófoki védelem jobb oldalát: a „gurigázás” végén Győri 15 méterről tüzelt, Posza azonban kibokszolta a labdát. 
79. perc: Kimaradt a meccs legnagyobb helyzete: Pest a balösszekötő helyén tisztára játszotta magát az ide-oda futkosó siófoki védők gyűrűjében, aztán amikor teljesen üresen volt, nyolc méterről, laposan a bal sarok mellé durrantott. 
84. perc: Kocsis alighogy bejött a pécsi csapatba, majdnem gólt szerzett: a hazai védők megint bizonytalankodtak, Kocsis közelről bevehette volna a kaput, ám előbb Posza mentett előle, majd Bimbó szabadított fel véglegesen. (Nemzeti Sport, 1997. március 9.)

Lelkesen, jól játszottak idegenben a pécsiek, de a siófokiakon is látszott, hogy a három pontra hajtanak. Szabados jól irányította a pécsiek védekezését, Szaszovszky és Kislőrincz többször útját állta a hazai kísérleteknek, azonban Schneider oldalán többször lehetőséghez jutott a Siófoki Bányász. A középpályán, amíg Biics és Romanek erővel bírta -ez nem tartott sokáig igyekeztek megtartani a labdát és támadásba dobni Azoiteit és Pest R.-t. 
A siófoki kapuban Posza ragyogó formában, többször bravúrral védett. A hazaiaknál Perger nem tudta semlegesíteni a pécsi támadókat. A Balaton-parti hátvédsor lélekben felkészült a kontrákra, azonban éppen Perger hibái miatt kevésszer sikerült megállítania azokat. A bányászok jól kihasználták a széleket, és főleg beívelésekkel, valamint átlövésekkel kísérletezlek. 
Végeredményben igazságos döntetlent láttak a nézők, a tabellán elfoglalt helyüket meghazudtolva, lendületes, jó játékkal rukkoltak ki a csapatok. Lelkesedésük és a küzdeni tudásuk miatt a pécsiek rászolgáltak az egy pontra, igaz ha egy kis szerencséjük van, akár hármat is szerezhettek volna. (Dunántúli Napló, 1997. március 9.)

Mestermérleg:
Keszei Ferenc: - A nagy tét megbénította a csapatomat, így nagyon idegesen és pontatlanul játszottunk. Azért állítottam be több támadót, mert úgy gondoltam, hogy ma gólokat fogunk rúgni. Nem így történt. Csak Posza kapus teljesítményével voltam elégedett. Ilyen gyenge egyéni teljesítményekkel nem lehet nyerni. 
Kiss László: - Csapatom a jelenlegi helyzetében fantasztikusan játszott. Nem azért, mert az ellenfél gyenge volt, hanem, mert a játék minden elemében jobbak tudtunk lenni. Azért nem sikerült győznünk, mivel öt 100 százalékos helyzetet elpuskáztunk. Ezen az úton kell tovább mennünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése