1996. november 30., szombat

1996. november 30. Pécsi MFC-Titán - III. kerületi TVE 2-2 (1-1)

Pécsi MFC-Titán - III. kerületi TVE 2-2 (1-1)
1996. november 30. Pécs, PMFC-stadion, NB I., 17. forduló. 500 néző.

Vezette: Vágner László (Molnár L., Ring).
Góllövők: Gáspár 11., Azoitei a 38., Tököli az 59., Varga a 85. percben. 
Sárga lap: Azoitei (összeszólalkozott csapattársával) a 12., Király (sípszó utáni labdaelrúgásért) a 20., Novák (gáncsolásért) az 56., Aubel (akasztotta Szaszovszkyt) a 88., Hofecker (hátulról megrúgta Kisst) a 89. percben. 
Szögletarány: 4:7 (2:2). 

PMFC-Titán: Babócsy - Hofecker, Tomka, Dienes - Győri, Pest R. (Farkas 64'), Ulrich (Kislőrincz 77'), Szaszovszky, Schneider - Tököli, Azoitei. Edző: Gelei József. 

III. kér. TVE: Lippai - Földvári, Krecska, Szamosi - Varga, Perger, Gáspár, Bencze (Szeitl, 46') Király (Novák, 46') - Kiss, Jankov (Aubel 61') Edző: Gergely Károly. 

A hó és a narancssárga labda sem segített


A havas pályához narancssárga labda dukál, ezekben a kellékekben nem is volt hiány. Gólokban sem, azokból is esett négy. Közülük az első már 11. percben. Király balról beadott, Győri rosszul helyezkedett, ezzel hibázott. Gáspár 13 m-re a kaputól levehette a labdát, aztán be is lőtte a bal alsó sarokba. (0-1). 
Szaszovszky hagyott ki két gólhelyzetet, aztán a 38. percben egyenlített a PMFC-Titán. Ulrich 22 m-es lövését Lippai kapus kiejtette. A kóbor labdát Azoitei 3 m-ről a léc alá vágta. (1-1). 
A szünet után Tököli csukafejese kerülte el a vendégek kapuját, aztán Szeitl távoli bombája adott munkát Babócsynak. 
A pécsiek az 59. percben fordítottak. A meccsen az elfáradásáig nagyon hajtó Azoitei harcosan visszaszerzett egy általa elveszített labdát. Ulrich- hoz továbbított, aki a kiugró Tökölit indította. A csatár a 16- oson belül egy-két méterről, ballal a kapu közepébe továbbított. (2-1). 
Az egygólos vezetés elég lett volna a győzelemre, de a hátra lévő idő túl sok volt ahhoz, hogy csak „bekkeléssel” kihúzzák a pécsiek. A III. kér. TVE beszorította a PMFC-Titánt. A 85. percben huzamosabb ideig a hazai 16-oson belül pattogott a labda, a piros-feketék nem tudtak felszabadítani. Aubel jobbról, az alapvonal közeléből beadott, Varga addig forgolódott, amíg lövőhelyzetbe került, aztán az ötösről a kapu közepébe emelt. (2-2). 

Megint egy olyan meccs, amit meg kellett volna nyernie a PMFC-Titánnak. Eléggé közel is állt hozzá, csak öt perc választotta el attól. Azonban nagyon ráültek 2-1 után az eredményre a pécsiek, el is fáradtak az utolsó negyedórára, 
nem jöttek be Gelei József cseréi sem. Már nem tudták a hazaiak megtartani a labdát, akihez hátul odakerült, az csak vágta előre, mondván: azzal is megy az idő'. Annyira azért nem ment, hogy ne tudjon kiegyenlíteni az ellenfél. Sajnos, ez sikerült a III. ker. TVE-nek. Amely azt is megmutatta, hogy hátrány ide, vagy oda, nem kell akkor sem feladni, ha már veszni látszik minden. 
Az, hogy 17 meccsen 38 gólt kapott a PMFC-Titán, azt bizonyítja: a védelmével komoly gondok vannak. Ezt a mostani bajnoki is alátámasztja: megint oldalról érkezett beadásokból szüleiek a vendéggólok. 
A döntetlen a PMFC-Titánnak még arra sem volt elég, hogy az őszi idény után elkerüljön az utolsó helyről.

Mestermérleg
Gelei József: - Az irreális talajon jól játszottunk, vezettünk is 2-1 -re, még sem tudtunk nyerni. Az utolsó 10 percben csak püföltük előre a labdát. Ez egyértelműen a rutintalanságunkat mutatja. 
Gergely Károly: - Mindkét csapat derekasan küzdött olyan körülmények között, amelyek nem egészen alkalmasak labdarúgásra. Többet vártunk mi is, a pécsiek is a mérkőzéstól, mind játékban, mind pedig a pontokat illetően. Reális eredmény született.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése