1996. július 14., vasárnap

1996. július 13. Dunaszekcsői SE - Pécsi MFC 2-0 (1-0)

Dunaszekcsői SE - Pécsi MFC 2-0 (1-0)
1996. július 13. Dunaszekcső, Magyar Kupa, megyei selejtező az országos főtáblára jutásért. 800 néző.

Vezette: Ábel.
Góllövők: Szijas, Pankovics. 

Dunaszekcső: Gill - Martinov, Scheppi, Kresz - Tóth Attila, Rácz, Schaáb, Schleich (Péter), Pankovics - Szijas (Muhari), Horváth (Tóth Antal). Edző: Kresz László. 

PMFC: Baronek - Toronicza, Dienes, Jäkl, Schneider - Élő (Farkas), Ulrich (Lantos), Tököli, Egri - Szabó Cs., Bujdak (Pusztai). Mb. edző: dr. Dunai János.
 
Ennyi néző talán még sohasem volt a dunaszekcsői pályán (otthonról hozott kempingszékeken is ültek). Az érdeklődés az újdonsült NB III- as hazai együttesnek és az összeállítás alapján, a szurkolók szerint nem sokkal jobb NB I-es PMFC-nek szólt. 
Az első félidőben két helyzetet még kihagyott a Dunaszekcső, a harmadikat viszont a 44. percben értékesítette. Az elmúlt bajnokságban szerepelt pécsi labdarúgók közül többen kedvetlenül futballoztak. 
A vezetői által (is) magára hagyott PMFC - a nyolc tagú elnökségből senki sem vette a fáradtságot, hogy megnézze a csapatot - hiába támadta végig a második játékrészt, szinte kapura sem rúgott, míg a Dunaszekcső újabb gólszerzési lehetőségeket puskázott el. 
A roppant lelkes, ráadásul sokkal jobban is futballozó Dunaszekcső győzelme és továbbjutása teljesen egyértelmű volt. 
Megérteni lehet, hogy ilyen magára marad egy csapat, elfogadni viszont lehetetlen az érzékelhető tényeket. A szemlélődő már azt sem tudja, mi lenne jobb: maradjon ez a vezetés, vagy jöjjön egy újabb. Hétfőn beszélgetnek majd a pécsi önkormányzattal. Kedden pedig még közelebb kerülünk az NB I. nyitányához. 

Mestermérleg:
Kresz László: - Lelkesen, óriási bizonyítási vággyal küzdöttek a fiúk, és teljesen megérdemelten jutottunk tovább. 
Dr. Dunai János: - Két nap alatt nem lehetett csodát művelni. Szétesett a csapat... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése