1996. május 23., csütörtök

1996. május 22. Vác FC-Samsung - Pécsi MFC 1-1 (1-0)

Vác FC-Samsung - Pécsi MFC 1-1 (1-0)
1996. május 22. Vác, NB I., 25. forduló. 2.000 néző.

Vezette: Varga S. (Kurmai, Szilágyi).
Góllövő: Füle 11, Tököli az 56. percben.
Sárga lap: Szabados (reklamálásért) a 27., Jäkl (Andrássy buktatásá­ért) a 48., Tököli (földhöz vágta a labdát egy biról ítélet után) az 51., Ul­rich (felvágta Schwarczot) a 67., Austin (rátartott Dienes lábára) a 72., Sándor (buktatta Tökölit) a 90. percben.
Szögletarány: 9:1 (4:0).

Vác: Hámori - Nagy - Lévai, Kasza - Nyikos, Schwarcz, Víg, Andrássy, Romanek (Austin 65') - Borgulya (Sándor 73'), Füle (Hanyecz 85'). Edző: Tóth Dénes.

PMFC: Balogh - Aczél - Szabados, Dienes - Ulveczki, Fe­hér, Ulrich (Győri 68'), Jäkl, Schneider - Tököli, Kovács (Werner 85'). Edző: Herke Imre.

Krónika:
6. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Vác, 22 méterre a pécsi kaputól. Víg csavarta kapura a labdát, és az alig kerülte el a jobb felső sarkot.
11. perc: Víg ívelt be szögletet a jobb oldalról, Füle volt a legszemfülesebb, az ötösről a jobb felső sarokba fejelt. 1-0
15. perc: Csaknem megismétlődött a gól előtti jelenet. Ezúttal szabadrú­gást ívelt középre Víg, most is szabadon fejelhetett Füle, Balogh viszont há­rított.
30. perc: Tökölitől Kovács kapott labdát, aki egyedül indulhatott meg a ka­pu felé, de a váci tizenhatoshoz érve lelassult, a védők beérték és az ígéretes helyzetből végül nem lett semmi.
42. perc: Tököli iramodott meg a bal oldalon, két csel után a tizenhatos oldalvonalához érve középre ívelt, ám Jaki az ötösről melléfejelt.
56. perc: Tököli volt a főszereplő, de amikor elindult a Vác térfelének kö­zepéről, senki sem gondolta, hogy a csatár góllal fejezi be az akciót. A hazai­ak tétováztak, Tököli cselezgetett, araszolgatott előre, majd 14 méterről a ka­pu bal oldalába helyezte a labdát. 1-1
65. perc: A csereként alighogy beállt Austin buktatásáért szabadrúgáshoz jutott a Vác, 17 méterre a pécsi kaputól. Nagy végezte el a szabadrúgást és a jobb felső sarok felé tartó labdát Balogh nagy bravúrral kiütötte.
71. perc: Ismét Nagy lőhetett szabadrúgást, most ívelte a labdát, a berob­banó Lévai az ötösről fejelhetett, de nem helyezett kellően, így Balogh ismét háríthatott.
75. perc: Ulveczki keresztlabdáját a balösszekötő helyén érkező Schneider kapta, Hámori azonban bravúrosan kivetődött eléje az ötösre és elcsípte a labdát.

Ez jól jött

Bár túl korán kapta a gólt a PMFC, de már akkor érezhető volt, hogy legalább egy döntetlen erejéig van keresnivalója Vácon. Ehhez az első félidőben még nem volt igazi helyzete, szünet után azonban már igen. A végig mozgékony Tököli révén a vendégeknek sikerült is egy gólt lőniük. Ettől magabiztosabbak lettek, több ellentámadást vezettek. Az. utolsó 20 percben ugyan időnként beszorult a pécsi együttes (érdekesség: a 85. percben ívelhette be az első szögletét a PMFC), ám annyira nem kellett reszketnie, hogy innen győzni tud a hazai csapat. Ugyanis a váci akciók nem voltak annyira gólveszélyesek. 
Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a PMFC idegenben jobban játszik mint otthon, a mostani döntetlenre teljesen rászolgált. 
A PMFC-ben Balogh hibátlanul védett. Aczél jól söprögetett. 
Szabados az elején nem tudta fogni Fülét, később azonban már szorosabban és hatásosabban őrizte. 
A középpályások nem brillíroztak, de nem is voltak annyira rosszak. Ulrich eltűnt a mezőnyben, Schneiderről pedig újfent kiderült, hogy nem erőssége az összjáték, de nagyon hajtott. 
A csapatban Tököli játszott a legjobban, minden megmozdulása gólveszélyes volt. 
A Vác legjobbjai: Füle, Víg és Nagy.

MESTERMÉRLEG:
Tóth Dénes: - A gólig és a gól után jól játszottunk, ezért érthetetlen a csapat passzív játéka. A menetrendszerű hibákból összehoztuk az egyenlítést. Utána hiába támadtuk végig a mérkőzést, már szerencsénk sem volt. 
Herke Imre: - Küzdelmes mérkőzésen a helyzetek alapján bármelyik csapat nyerhetett volna egy góllal. A célkitűzésünket teljesítettük, remélem, ennek az egy pontnak komoly értéke lesz a végső elszámolásnál. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése