1997. február 7., péntek

1997. február 6. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi-Kaposcukor FC 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi-Kaposcukor FC 1-0 (1-0)
1997. február 6. Pécs, Kovácstelep, edzőmérkőzés. 100 néző.

Kocsis bizonyítana
Vezette: Szőke.
Góllövő: Azoitei.

PMFC: Sólyom (Baronek) — Győri, Tomka, Brindas — Farkas (Ulrich), Szabados, Túri (Nyaka), Romanek (Kislőrincz), Kocsis — Pest R. (Juhász), Azoitei (Pusztai). Edző: Gelei József. 

Rákóczi-Kaposcukor FC (az első félidőben): Milinte — Itvás, Meksz, Novák, Szabó M. — Kiss F., Takács, Potpara, Bány — Kádár, Vajda. A második félidőben: Házi — Virág, Mező, Köves, Illés — Hóbei, Miovecz, Horváth Z., László — Waltner, Tóth A. Edző: Bőzsöny János. 

Egy gól döntött
Viszonylag mély talajú, de nem havas salakos edzőpályán került sor a két csapat előkészületi találkozójára Pécsen. Jobbára a két 16-os között folyt a játék, s az első félidőben az NB I-es hazaiak szerezték meg a vezetést. 
A második 45 percben a vendég Rákóczi-Kaposcukor FC előtt is adódott több nagy gólszerzési lehetőség, de ezek kimaradtak; egyszer például a kapufa mentett. így maradt az 1-0 arányú végeredmény. (Somogyi Hírlap, 1997. február 7.)

Igen, ez a Kocsis az a Kocsis, akit „Dzsukiként” ismerünk. És a Túri is azonos azzal, aki valaha a PMFC-ben játszott. Az is elképzelhető, nem csak erre az egy meccsre szálltak be, hanem tavasszal az NB I-es csapat (vissza)igazolt labdarúgóiként húznak piros-fekete mezt. 
Nem húzott mezt, viszont fél percig a pécsi védelmet segítette az a két farkaskutya, aki az első félidőben beszabadult a pályára. A PMFC 16-osa környékén a megjelenésükkel némi galibát okoztak, aztán a pórázukat maguk után vonszolva a túlsó partvonalon keresztül, csere nélkül, távoztak. 
Mivel sok esemény nem történt, volt idő erről is, arról is beszélgetni. Szóba került, hogy az MTK felajánlotta kölcsönbe a PMFC-nek Hamart és Oprisant (ezt Rabi Csaba klubigazgatójától hallottuk), meg, hogy Stadler úr némi pénzhez jutott, és szívesen elvinné Akasztóra Tökölit. 
A győztes gólt egyéni akció végén Azoitei lőtte. (Dunántúli Napló, 1997. február 7.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése