1996. február 12., hétfő

1996. február 11. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi-Kaposcukor FC 3-0 (2-0)

Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi-Kaposcukor FC 3-0 (2-0)
1996. február 11. Pécs, Pécsújhegy, edzőmérkőzés. 100 néző.

Roman Tolocsko
Vezette: Szőke.
Góllövő: Ulrich, Tolocsko, Kovács Z.

PMFC: Szén (Baronek) - Braun, Sza­bados, Dienes (Lajos) - Tolocsko (Bumb), Ulveczki (Elő), Jaki, .Ulrich (Müller), Fehér (Győri) —Tököli (Nezi­rovics), Kovács Z. (Egri). Vezetőedző: Herke Imre.

Rákóczi: Házi (Milinte) - Kiss (Pammer), Mező, Meksz, Szabó (Itvás) - Nagy G. (Varga), Tóth (Prukner), Horváth (Novák), László (Papp) - Waltner (Szarvas), Szintai (Nagy Á.).


Az eredeti, júliusi időpontól eltérően ifj. Dárdai Pál mától a bajnokság élén álló BVSC játékosa. A két egyesület vezetői szombaton állapodtak meg, az olimpiai válogatott labdarúgó pedig tegnap délután már elutazott a fővárosba, hiszen új csapatával hétfőn ciprusi túrára indul. 
Ismert, hogy miután id. Dárdait menesztették a PMFC vezetőedzői posztjáról, a fia bejelentette, nem kíván többet a helyi első csapatban szerepelni. Ez inspirálta mindkét felet, hogy már most Budapestre szerződjön a 19 éves focista. 
A BVSC a vételáron felül eredetileg két játékost ígért. Közülük Kovács Z. már Pécsett van. Az eredetileg kiszemelt B Szabóval nem sikerült megállapodni. A szombati megbeszélés értelmében több, mint valószínű, hogy a volt válogatott középpályás Marozsán János és az egykori ifiválogatott Wemer Szabolcs jön fél évre kölcsönbe Pécsre. A két egyesület abban egyelőre nem állapodott meg, hogy a játékosok közül ki léphet pályára a másik csapat színeiben Budapesten, a tavaszi idény nyitó mérkőzésén, BVSC - PMFC találkozón. 

Nezirovics volt a harmadik külföldi (egy-egy horvát és román után), akit kipróbált az új edző, Herke Imre, de egyik sem tetszett meg a pécsieknek, így a próbajátékon itt jártak egyikét sem szerződtetik. 
A piros-feketék február végi túrája ma dől el, vagy Szlovákiába (Dunaszerda- helyre és környékére), vagy pedig a horvát tengerpartra (Porecs közelébe) mennek majd edzőtáborozni. (Dunántúli Napló, 1996. február 12.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése