1995. november 5., vasárnap

1995. november 4. Stadler FC - Pécsi MFC 3-1 (3-1)

Stadler FC - Pécsi MFC 3-1 (3-1)
1995. november 4. Akasztó, Stadler-stadion. NB I., 13. forduló. 1.000 néző.

Vezette: Kincses (Hanyecz, Szekeres).
Gólszerző: Resko a 11., Nicsenko a 13., Jeremejev a 25., Dárdai (11-esből) a 30. percben.
Sárga lap: Resko (reklamálásért) a 23., Békési (Tököli szabálytalan szereléséért) a 30., Dragoner (Tököli akasztásáért) a 49., Seator (Makrikij megrúgásáért) a 70. percben.
Kiállítva: Nicsenko a 76. percben.
Szögletarány: 4:4 (3:1).

Stadler FC: Békési - Dragoner - Kertész, Makrickij, Nagy N.- Resko, Molnár, Jeremejev, Csehi I. - Rumán (Csehi Z. 58'), Nicsenko. Edző: Sándor István.

PMFC: Kovácsevics - Szabados - Balázs (Ulrich 60', Rózsahegyi 70'), Schneider - Tolocsko, Dienes, Jäkl, Dárdai, Ulveczki - Tőköli, Seator (Bujdak 72'). Edző: Dárdai Pál.

Krónika:
8. perc: Tököli futott el a jobb szélen, közeli lövését Békési bravúrral tenyerelte ki.
10. perc: Resko 16 méteres lövéssel válaszolt, de a labda a kapu fölé szállt.
11. perc: A balról beívelt labdára Resko emelkedett az ötösön a legmagasabbra, és fejjel a bal felső sarokba csúsztatott. 1-0
13. perc: Jeremejev jobb oldali szögletét röviden mentették a pécsi védők, és a szemfüles Nicsenko közelről a kapuba vágta a labdát. 2-0
25. perc: Bal oldali beívelés után a pécsi kapu előtt Balázs lábáról Jeremejevhez került a labda, aki 15 méterről védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba. 3-0
30. perc: Dárdai remek labdával indította Tökölit, akit a tizenhatoson belül a kifutó Békési szabálytalanul szerelt - tizenegyes! A büntetőt Dárdai értékesítette. 3-1
65. perc: Seator kapott jó labdát, de ígéretes helyzetben elcsúszott.
70. perc: A tíz perce a pályán lévő Ulrich egy összecsapásnál megsérült, Rózsa­helyi jött be helyette.
75. perc: A bal szélen Csehi Zoltán futott el, egyedül állt Szabadossal szemben, a védő azonban szépen szerelte.
82. perc: Szögletrúgás után Dragoner fejelt kapura, majd nekiesett a kapufá­nak, ápolni kellett, de folytatni tudta a játékot.

Akasztói akasztás

Nagyon hamar, már alig fél óra alatt elvesztette a mérkőzést a PMFC. A védelme ugyanis olyan elképesztő hibákat vétett, amelyeket persze, hogy kihasznált az ellenfél. A gyors, 3-0-ás hazai vezetés kiadós pécsi „zakót” sejtetett, szerencsére azonban időben jött a szépítés. Utána a Stadler FC már nem erőltette a góllövést, a PMFC-nek pedig nem ment, pedig a hajrában emberelőnyt is élvezett. Helyzetek a második játékrészben már egyik kapu előtt sem adódtak. 
Szétesően, különösebb elképzelés nélkül játszott a pécsi együttes, amely a védelmi hibák mellett azért vesztett, mert a középpályán nem tudott semmit sem kitalálni. Csak a szünet után lehetett valami tudatosságot felfedezni a vendégek produkciójában, akkor viszont már mindegy volt, ugyanis a hajó már elúszott. 
A PMFC-nél Kovácsevics a három gól közül egyben ludas, a másodikban, amikor az orra előtt suhant el a labda, de nem jött ki érte. A védelemben különösen Balázs K. és Schneider (de különösen Balázs K.) nagyon bizonytalan volt. Sok rossz teljesítményt lehetett látni a pécsiek középpályás sorában. Ulveczki például annyi labdát adott el a 90 perc alatt, amennyit egy sportbolt szokott egy év alatt. Seatoron látszott, hogy nagyon fázik. Éppen ezért többet kellett volna mozognia, akkor gyakrabban találkozott volna a labdával. Ráadásul sokat is szabálytalankodott. Ha nem cserélik le, talán ki is állítják, de mindenképpen „agyonrúgták” volna. 
A Stadler FC legjobbjai: Jeremejev, Resko és Dragoner voltak. 

MESTERMÉRLEG:
Sándor István: - A 3-0 után a csapat egy kicsit lazított. Az ellenfél ezt kihasználta és szépített. A második félidő nem volt nagyon jó, de a rég várt győzelem bénította a csapatot. Ezért elnézem a gyengébb teljesítményt. 
Dárdai Pál: - Az első 30 percben fegyelmezetlenségek miatt három gólos előnyhöz juttattuk a Stadlert, ezért teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése