1995. október 22., vasárnap

1995. október 21. Győri ETO FC - Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Győri ETO FC - Pécsi MFC 1-0 (0-0)
1995. október 21. Győr, ETO-stadion. NB I., 11. forduló. 3.000 néző.

Lajos Tibor
Vezette: Tóth V. (Arany, Varga L.).
Gólszerző: Azoitei az 55. percben.
Sárga lap: Miriuta (reklamálásért) az 52., Lakos (gáncsolásért) a 63.,Dárdai (labda sípszó utáni elrúgásáért) a 88. percben.
Szögletarány: 10:7 (8:3).

Győri ETO FC: Jakab - Jagodics - Pető (Agics, 48'), Lantai - Ördög, Lakos, Miriuta, Hajszán (Korsós, 62'), Bordás (Virág 78') - Azoitei, Hámori. Edző: Póczik Jó­zsef.

PMFC: Kovácsevics - Szabados - Lajos, Schneider - Tolocsko, Jäkl, Bumb (Tököli. sz.), Dienes, Fehér (Ulrich 72') - Dárdai, Ulveczki (Seator 52'). Edző: Dárdai Pál.

Utolsó helyre csúszott a PMFC

Krónika:
A mérkőzés előtt a győri vezetők köszöntötték Vasilie Miriutát és Lantai Ba­lázst, akik az elmúlt fordulóban játszották 75. NB I-es bajnoki mérkőzésüket.
Egyperces gyászszünet vezette be a találkozót. A győriek egykori kitűnő lab­darúgójára, Raffay Ernőre emlékeztek, aki a héten, 66 éves korában tragikus kö­rülmények között hunyt el.
7. perc: Ördög beadását a berobbanó Hajszán perdítette kapura, de Kovácse-vicsnek sikerült hárítania.
21. perc: Jobb oldalról a 11-es magasságából Miriuta végezhetett el szabadrú­gást. Jól csavarta a kapu elé a labdát, de az érkező Bordás kihagyta a hatalmaslehetőséget.
33. perc: A felfutó Pető jól adott középre, de Szabados estében - a gólra éhes Azoitei elől - még az alapvonalon túlra tudta menteni a labdát.
49. perc: Tolocskó robogott fel a jobb oldalon, lapos beadását Ulveczki Lakosszorításában egyből a keresztléc fölé perdítette.
55. perc: Miriuta jobb oldalról negyven méteres, pontos keresztlabdát tálalt a balösszekötő helyén árválkodó Azoitei számára, aki mellel maga elé tette a lab­dát, aztán nyolc méterről kegyetlenül bevarrta korábbi csapata hálójába. 1-0
57. perc: Jäkl könnyedén egyenlíthetett volna. Átkígyózott a győri védőkön, ám tíz méterről csúnyán a léc fölé lőtt.
68. perc: Dienes nagyszerű átadásával óriási lehetőséget teremtett Tököli előtt, de a cserejátékos ezt a helyzetet is ki tudta hagyni.
80. perc: Hámori ívelt a kapu elé, Miriuta hat méterről ajtó-ablak helyzetből a léc mellé fejelt.

Nem volt alaptalan a pécsiek pontszerzési bizakodása. Bátor támadójátékukkal nem csak meglepték, de alaposan meg is zavarták a hazaiakat az első'félidőben. 
Gólt azonban nem sikerült a vendégeknek elérniük, mert 
határozatlanok voltak az adott szituációkban. 
Szünet után egy elnézett labda a hajdani pécsi Azoiteit találta helyzetben, aki könyörtelenül kihasználta a lehetőséget - a győrieknél egyébiránt pályára lépett egy másik volt pécsi játékos, Virág is. 
A sorozatos cserék ismét a pécsieket hozták fel, Tököli azonban háromszor is hibázott és ez megpecsételte a vendégek sorsát. 
A pécsi együttes ezzel a tegnapi vereségével az utolsó helyre zuhant vissza a tabellán. Jövő' szombaton a Csepel ellen, hazai pályán lesz lehető- ség a felzárkózásra. 
A PMFC-ben Kovácsevics nagyszerűen védett, a gólnál kiszolgáltatott helyzetben volt, nem tehetett arról, hogy a hálójába került a labda. A hátvédsorban Szabados és Schneider volt a sorrend. A középpályán Jäkl és Tolocsko sokat volt játékban, ennek ellenére másik három társukat nem tudták pótolni. 
A csatársorban Dárdai mindent megtett a gólszerzésért, sajnálatos, hogy ezúttal begyűjtötte harmadik sárga lapját is. 

MESTERMÉRLEG:
Póczik József: - Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Úgy érzem, szünet utáni teljesítményünk alapján rászolgáltunk a győzelemre. 
Dárdai Pál: - Sajnos, megint elveszítettünk egy olyan mérkőzést, melyen nem érdemeltünk vereséget. Hallatlan balszerencsével játszottunk, a második félidőben több százszázalékos helyzetünk is akadt, de nem tudtuk azokat kihasználni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése