1995. szeptember 24., vasárnap

1995. szeptember 23. Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás VSE 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás VSE 0-1 (0-0)
1995. szeptember 23. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 8. forduló. 3.500 néző.

Tököli idő előtt állt ki
Vezette: Arany T. (Molnár L., Dr. Bozóky).
Góllövő: Majoros a 67. percben.
Sárga lap: Bognár (felvágta Fehért) az 5., Dienes (főidre rántotta Fe­liért) a 17., Szekér (szövegelésért) a 23., Bumb (felrúgta Dávidot) a 25.,Tolocsko (kezezésért) a 27., Somfalvi (ráncigálta Dárdai mezét) a 33.,Varga (Fehér elleni szabálytalanságért) a 83. percben.
Kiállítva: Tököli a 44., Szekér a 86. percben.
Szögletarány: 8:2 (6:2).

PMFC: Kovácsevlcs - Dienes, Szabados, Lajos - Tolocsko, Dárdai, Fehér, Bumb (Ulrich, sz.), Schneider T. (Ulveczki 77') - Tököli, Bujdak (Pest R. 52'). Edző: Dárdai Pál.

Haladás: Kurucsai - Varga, Tóth M., Dávid (Tóth Gy. 80') - Somfalvi, Szekér, Bognár (Mikóczy 51'), Kovács S., Majoros - Fehér (Negrau 68'), Schneider G. Edző: Mihalecz István.

Kellemetlen meglepetés!

Krónika:
6. perc: Dárdai jobb oldali szabadrúgását követően Bumb az ötösről fejeltfölé.
8. perc: Tolocsko perdítése után Dárdai 18 méterről lőtt, és Kurucsai védett.
21. perc: Dárdai „forintos" átadását Tököli elhamarkodott lövéssel rontotta el.
26. perc: Dárdai szöktetésével Tököli végigrobogott a jobb oldalon, beadott, Schneider T. az ötösről előre vetődve fölé fejelt.
40. perc: Tolocsko szöglete után Bumb négy méterről a kapu fölé fejelt.
44. perc: Bognár szerelte Tökölit a szombathelyi térfél közepén. A vendégek játékosa elvitte a labdát, de a pécsi csatár utána rúgott, ezért a játékvezető kiállította.
61. perc: Arany játékvezető hazaadást látott a pécsi 16-oson belül, szerinte Kovácsevicsnek nem lett volna szabad kézzel felvennie a labdát. Ezért közve­tett szabadrúgást ítélt az ötösről. A legurítást Szekér a sorfalba vágta, az onnan lepattanót Dávid a jobb kapufa mellé bombázta.
67. perc: Egy legurított szabadrúgást Majoros 22 méterről a jobb alsó sarokba bombázott. 0-1
86. perc: Szekér lebirkózta Dárdait, és mivel már volt egy sárga lapja, Arany játékvezető kiállította.

Mindkét csapatnak létfontosságú volt a mérkőzés. A még nyeretlen vasiak ezúttal edzőt is váltottak, s amint azt a fáma mondja, ezúttal ez be is jött. Pedig nem így indult a mérkőzés. Annál inkább nem, hiszen a hazaiaknak a Debrecen elleni győzelem után járó pontok elvesztése miatt ugyancsak szükségük volt a győzelemre. 
A mérkőzés alakulását tekintve az első félidőben több gólhelyzetet szalasztottak el a hazaiak, s ennek „itták” levét, amikor Tököli - sokadik - fegyelmezetlensége után ismét a partvonal mellé került. A szünet után hiába erőlködött a megfogyatkozott hazai együttes, már nem bírt a véletlenül előnyt szerző vendégekkel. 
A hazai csapatban Kovácsevics kapus a gólról nem igazán tehetett. A hátvédsorban ismét Szabados volt a legbiztosabb. Sajnos Bumb kiválásával Dienes és Lajos „sebezhetővé” vált. A középpályán a család és a csapat becsületéért istenigazában küzdő Dárdai volt nemcsak a sor, de a csapat legjobbja is. A csatárok? Nos, most őket el kellene felejteni. A vendégeknél Kurucsai mellett a nagyszerűen söprögető Tóth M., a pályán igazán látó Bognár mellett a győztes gólt is lövő Majoros tette a legtöbbet a vasiak győzelméért. 

MESTERMÉRLEG:
Dárdai Pál: -Az első félidőben voltak a legnagyobb lehetőségeink, amiket elpuskáztunk. A kiállítást és Bumb kényszerű cseréjét (felrepedt a szemöldöke) követően megzavarodott a csapat. Most újra össze kell szednünk magunkat, hogy helyrehozzuk ezt a hazai botlást, dehát erre már volt példa a közelmúltban. Az igazság az, hogy még egy ilyen fiaskót nem engedhetünk meg magunknak. 
Mihalecz István: -Nagyon örülök a győzelemnek, mit is tehetnék, mint újdonsült edző? Remélem ezt a csapat is így érzi. Igaz, ezt a mérkőzést megnyertük, csak most istenigazában azt nem tudom, hogy a következő mérkőzésen - az eltiltott és sérült játékosok hiányában - kikkel állunk ki? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése