1995. augusztus 13., vasárnap

1995. augusztus 12. Parmalat FC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)

Parmalat FC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)
1995. augusztus 12. Székesfehérvár, NB I., 2. forduló. 5.000 néző.

Bujdak kiharcolta...
Vezette: Bede (Juhos, Molnár L.).
Góllövők: Dvéri a 18., Fehér (öngól) a 26., Dárdai (11-esből) a 74.,Horváth a 88. percben.
Sárga lap: Bumb (Horváth (elvágásáért) a 32., Fehér (Rósa lerántásá­ért) a 37., Balázs (labdaelrúgásért) a 43., Keresztúri (Tököli felrúgásáért)a 65., Pálfi (talpalásért) a 72., Disztl (reklamálásért) a 74., Schneider (Pálfi felrúgásért) a 75., Zimmermann (Dárdai fellökéséért) a 85. percben.
Szögletarány: 4:4 (2:1).

Parmalat FC: Disztl P. - Keresztúri - Toldi (Varga E. 79'), Zimmermann - Dubecz, Dvéri, Rósa (Varsányi 70'), Bekő, Tóth N. - Pálfi, Horváth F. Edző: Szabó Károly.

PMFC: Kovácsevics - Balázs - Lajos, Bumb - Tolocsko, Fehér, Dárdai, Ulrich, Schneider - Ulveczki (Bujdak, sz.), Tököli. Edző: Dár­dai Pál.

Balszerencsés pécsi vereség


Krónika:
10. perc: Az első meghökkentő jelenet: Dubecz a vendégek tizenhatosának jobb sarkától a kapu elé lőtte a labdát, Kovácsevics egy laza mozdulattal nyúltérte (egészen pontosan a földről akarta fölkapni), ám a mozdulat sehogyan semsikerült, hiszen a labda átgurult a kezei és a lábai között, szerencséjére csapattár­sai kisegítették, és a gólvonalról kivágták a labdát.
18. perc: Az izgő-mozgó Horváthot csak buktatni tudták a pécsi védők. A megítélt szabadrúgást Dvéri végezte el, és húsz méterről, jobbal a jobb felsősarokba csavarta a labdát. Kovácsevics lesett, mint a moziban, ám mozdulni sem maradt ideje... (1-0)
26. perc: A másik kapu előtt viszont helyzet nélkül is gólt ért el a Parmalat.Tóth lépkedett, lépkedett, majd huszonkét méterről lövésre szánta el magát.Ballal vette célba a kaput, a lövés útjába beleért Fehér, a labda így a balra vetődőKovácsevics mellett a kapu jobb oldalába vágódott. Öngól! (2-0)
... a kis Dárdai pedig belőtte.
35. perc: A harmadik meghökkentő jelenet... Pécsi támadás végén Ulveczki a kaputól nyolc méterre került helyzetbe, s tulajdonképpen jó megoldást válasz­tott, hiszen elgurított a kivetődő Diszti mellett. A labda szép komótosan gurult az üres kapu felé, csakhogy mindenkit meglepve megállt a jobb kapufa belsőtövénél. Pontosan akkor, amikor odaért Toldi és Tököli. Végül a Parmalat védője szabadított fel a gólvonalról...
74. perc: Dárdai mértani pontossággal hozta helyzetbe Bujdakot, aki már ép­pen lőni készült, csakhogy Toldi finoman a földre rántotta. Mindez a tizenhato­son belül történt. A tizenegyesből Dárdai a jobb sarokba helyezte a labdát (2-1)
78. perc: Bujdak a bal szélről beadott, Tököli az ötösön bedobta magát, s testé­ről a felső lécre pattant a labda.
88. perc: Zimmerann futtatta Horváthot, aki a jobb szélről, meglehetősen élesszögből nem beadott (mint ahogy erre mindenki számított), hanem okosan a ka­pu közepébe helyezte a labdát. Közben Kovácseviss éppen azt nézte, hová vetőd­jön az ötösön... (3-1)

Balszerencsés vereséget szenvedett a PMFC. A pécsiek végig partiban voltak, s a mérkőzés túlnyomó részében a mezőnyben jobban is játszottak mint a Parmalat. A pécsi csapat, csakúgy mint a BVSC ellen, legnagyobb helyzeteit is kihasználatlanul hagyta. Olyan lehetőségeket hibáztak el Dárdaiék, amin még a fehérvári szurkolók is csak álmélkodtak. 
A pécsiek fegyelmezetten és taktikusan játszottak. 
A Parmalat győzelmét annak köszönheti, hogy a kapu előtt határozottabb volt, és a pályán „tartózkodott” egy klasszis teljesítményt nyújtó játékosa: Horváth Ferenc. 
A fiatal pécsi csapat nem okozott csalódást Fehérváron. A kapuban Kovácsevics többször bravúrosan hárított, a harmadik gólt határozottabb közbelépésével megakadályozhatta volna. A csapat újonca, Lajos nem bírt Horváth Ferenccel. A középpályán Ulveczki nem találta a helyét. A két csatár közül Tököli volt a veszélyesebb. 
A Parmalatnál Horváth Ferenc válogatottszintű játékot produkált, Zimmermann rengeteget futott, de a második félidőben Dárdai néha megoldhatatlan feladat elé állította. 

MESTERMÉRLEG:
Szabó Károly: - Rendkívül értékes győzelmet arattunk, úgy érzem, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Úgy tapasztaltam, hogy játékunk valamelyest javult, a hibákat pedig majd a következő fordulókban kijavítjuk. Egyébként jó folytatást kívánok a PMFC-nek. 
Dárdai Pál: - Saját magunkat vertük meg igen gyatra helyzetkihasználásunk miatt. Gratulálok a Parmalatnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése