1995. június 4., vasárnap

1995. június 3. Zalaegerszegi TE - Pécsi MSC-Fordan 1-4 (1-3)

Zalaegerszegi TE - Pécsi MSC-Fordan 1-4 (1-3)
1995. június 3. Zalaegerszeg, NB I., 28. forduló. 8.000 néző.

Warzycha duplázott
Vezette: Lettrich (Nagy I., Hosszú).
Góllövők: Németh a 4., Tolocsko a 15., Warzycha a 22., Warzycha a 43., Fehér a 90. percben.
Sárga lap: Szabó II (Schneider buktatásáért) a 41., Horváth J. (Dárdaival szembeni szabálytalanságért) az 52., Lengyel (Horváth J. buktatásáért) az 58., Sztipánovics (reklamálásért) a 64., Fehér (Szőke felvágásáért) a 75. percben.
Szögletarány: 9:4 (4:0).

ZTE: Tóth - Balog Z., Szabó I., Horváth J. - Sztipánovics, Lendvai, Fújsz (Halápi 64.), Szabó II. (Szőke 65.), Németh - Sebők, Preisinger. Edző: Madár Gábor. 

PMSC- Fordan: Csaban - Dienes, Márton, Szabados - Jäkl, Tolocsko, Dárdai, Warzycha, Lengyel, Schneider (Fehér, 63.) - Niederbacher. Edző: Eich László.

Krónika:
 4. perc: Fújsz nagyszerű labdájával Sztipánovics futott el a jobb oldalon.Első beadása elakadt ugyan, de az ismétlése után Németh a kapunak hát­tal állva, hanyatt vetődve 12 méterről a bal felső sarokba emelt. 1-0
13. perc: Bal oldali bedobás után Preisinger fordult le védőjéről, de négy méterről a kapusba lőtt.
15. perc: Tolocsko a jobb oldalon iramodott meg, Szabó I-en túlvezette a labdát, és nyolc méterről a jobb felső sarokba bombázott. 1-1
22. perc: A védők pepecselése után a felezőkor közelében Tolocsko szerzett labdát, elviharzott a jobb oldalon, és beadásából Warzycha a balfelső sarokba lőtt. 1-2
23. perc: Fújsz 20 m-es szabadrúgása nyomán a labda a lécről pattant ki.
36. perc: Horváth J. a bal oldali szögletzászlótól adott középre, a be­robbanó Sztipánovics az ötösről kapásból bombalövést küldött kapura, de Csaban remek reflexszel szögletre ütötte a labdát.
43. perc: Lengyel lövését Tóth vetődve kiütötte, Szabó I felszabadító­rúgása Warzychához került, aki húsz méterről a kapu bal oldalába emelt. 1-3
Csaban parádézott
46. perc: Preisinger három méterről a kapusba lőtt, a kipattanó labdát ismét hárította Csaban.
51. perc: Jobb oldali szögletrúgás után Sztipánovics nagyszerű fejessel a felső kapufát találta el.
60. perc: Preisinger átlépte a labdát a 16-oson, Balog lőhetett volna, de tiszta helyzetben csak megpöccintette a labdát, így a kapus könnyen véd­hetett.
71. perc: Dárdai vezette a labdát a ZTE térfelén, lerázta magáról Szabó I-et, nagy helyzetből lőtt, de Tóth szögletre mentett.
85. perc: Ismét Dárdai került lövőhelyzetbe, Tóth védett.
90. perc: A teljesen fellazult ZTE-védelem mellett Fehér egyedül kapta a labdát és elegáns mozdulattal emelt a kilépő Tóth felett a bal felső sarokba. 1-4

Szép pécsi győzelem
A PMSC-Fordan szervezetten, sokszor önfeláldozóan futballozott, és több jó egyéni teljesítménnyel spékelt csapatjátékot mutatott be. 
Elsősorban a középpályán múlták felül a hazaiakat, akik nem tudtak mit kezdeni a mozgékony, a helyüket állandóan változtató pécsiekkel. 
A PMSC-Fordanban Csaban bravúrt bravúrra halmozott, a legmelegebb pillanatokban is a helyén volt, kifutásai is élményszámban mentek. Szabados „leradírozta” a pályáról a gólkirályjelölt Preisingert. A védelem többi tagjáról is a legjobbakat mondhatjuk csak. A középpályán egymást múlták felül a játékosok, közülük Dárdai teljesítményét emelhetjük ki, aki nem csak a támadások megszervezésében, hanem a védőmunkából is kivette a részét, sőt sokszor csatárerényeket is csillogtatott. Külön kell szólnunk Warzycháról. A lengyel középpályás két remekbe szabott góllal járult hozzá a szép sikerhez. 
Jók a ZTE-ben: Tóth, Sebők, Sztipánovics. 

Mestermérleg:
Madár Gábor: - Az első félidőben szereztünk egy szép gólt, két-három helyzetet is teremtettünk, kapufát is lőttünk. Szünet után gyúrtuk-gyömöszöltük a Pécset, azonban nem tudtunk eredményessé válni, sőt a fellazult védelmünk mellett még egy újabb gólt is kaptunk. 
Eich László: - Aki látta a meccset, annak nem kell magyaráznunk semmit. Az eredmény önmagáért beszél. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése