1995. május 11., csütörtök

1995. május 10. EMDSZ Soproni LC - Pécsi MSC-Fordan 0-0

EMDSZ Soproni LC - Pécsi MSC-Fordan 0-0
1995. május 10. Sopron, NB I., 24. forduló. 6.000 néző.

Tolocsko - a mezőny legjobbja
Vezette: Piller (Kiss B, Szabó A.). 
Sárga lap: Dienes (Katona fellökéséért) a 23., Szabados (szándé­kos kezezésért) a 30., Nagy Jenő (Jäkl visszahúzásáért) a 63., Eszenyi (reklamálásért) a 77., Majoros (Jäkl buktatásáért) a 78., Jäkl (Majoros buktatásáért) a 80., Dárdai (Kovács T.-vel szembeni szabálytalanko­dásért) 84., Niederbacher (reklamálásért) a 84. percben.
Szögletarány: 10:4 (2:3).

Sopron: Babos - Németh Z., - Kovács L. (Kovács T., sz.), Buzsáki - Kato­na, Nagy J., Kenesei (Chiratcu 56.), Majoros, Árpási - Ördög, Balaton. Edző: Kiss László.

PMSC-Fordan: Gelei - Márton - Szabados, Díenes - Tolocsko, Jäkl, Lengyel, Dárdai, Virág - Eszenyi, Niederbacher. Edző: Eich László.

Krónika:
27. perc: Az első soproni kapura lövésnek tapsolhattak a hazai szur­kolók. Ördög célozta meg a kaput, de Gelei hárított.
31. perc: Balaton lefejelt labdáját Dienes szorításában Ördög nem tudta erővel meglőni és így Gelei könnyedén hárította.
53. perc: Talán az egyetlen valamire való támadás futott a pályán. Balaton egy szóló után beadott, Márton kifejelte a labdát, Majoros pe­dig egyből, húsz méterről kapura rúgta azt, amely éppen csak elcsú­szott a bal oldali léc mellett.
70. perc: Márton bal oldalról, a tizenhatos magasságából, szabadrú­gásból csavarta kapura a labdát, de Babos biztos kézzel hárított.
72. perc: Balaton beadása után Chiratcu lövésébe az utolsó pillanat­ban lépett bele Márton.
81. perc: Árpási huszonöt méteres szabadrúgásból nagy erővel rúgta a labdát, amely elment volna a léc mellett, de a vetődő Gelei még tolt rajta egyet és így szögletrúgás következett.

Igazságos döntetlen
Két, mindenre elszánt csapat gyatra mérkőzését láthattuk. A játékosok sokkal inkább egymással, mint a labdával voltak elfoglalva.  Egy óra elteltével megélénkült a játék, és ekkor már valamit hasonlított a labdarúgáshoz is.  Az eredmény igazságosnak mondható. 
Gelei, amit lehetett azt védett. Márton hiba nélkül játszott, a két szélsőhátvéd pedig jól fogta a két soproni éket. Középpályán a nagy kedvvel játszó Tolocsko volt a csapat legjobbja, Lengyel is igyekezett. Dárdai nagyon akart, ám rá különösen figyeltek. A két pécsi ék ezúttal „kullancs” védőket kapott, s bár volt helyzetük, nem boldogultak az utánpótlás válogatott kapus Babossal. 
A soproniaknál a kapuvédő mellett Árpási volt csapata legjobbja, de nagyon jó teljesítményt nyújtott Nagy, Katona, és Ördög is. 

Mestermérleg:
Kiss László: — Küzdelmes mérkőzésen ezúttal sem tudtunk gólt rúgni. A csapat végigharcolta a mérkőzést, de sajnos nem rendelkezünk olyan játékossal, aki képes a kapuba betalálni. 
Eich László: - Fegyelmezett játékunkkal sikerült idegenben pontot szereznünk. A játékvezető szerintem indokolatlanul szórta a sárga lapokat, s ezzel elsősorban csapatomat sújtotta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése