1995. február 15., szerda

1995. február 14. Énoszi Néon Paralimniu - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-0)

Énoszi Néon Paralimniu (ciprusi) - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-0)
1995. február 14. Paralimni, edzőmérkőzés. 1.500 néző.

Paralimni
Góllövő: Edwin Soto. 

PMSC-Fordan: Csaban - Dienes (Csízi), Dragoner, Schneider - Tolocsko, Ulveczki (Jaki), Lengyel, Márton (Ulrich), Virág - Soto, Niederbacher. Edző: Eich Lászlő.


Ciprusra utazott a PMSC-Fordan 
„Vendégjátékosokkal” megerősítve utazott Ciprusra tegnap a PMSC-Fordan labdarúgó csapata. Az egy hetes turnén a keretből tizennégyen keltek útra hétfőn a Ferhegyről, hogy hét napot töltsenek a szigetországban, ahol a tervek szerint négy mérkőzést játszanak helyi első osztályú együttesekkel, és a szintén Cipruson edzőtáborozó más külföldi együttesekkel. 
Esterházy Márton, a PMSC-Fordan szakmai menedzsere kérdésünkre elmondta, hogy a csapattal utazik a Kispest játékosa, Dragoner Attila. A 21 éves védő jelenleg a Sopronban játszik kölcsönben, ám az Alpok közelében nem tartanak igényt játékára, így könnyen megszerezhetik a pécsiek. Esterházy hozzátette, hogy velük tart egy 23 éves, amerikai csatár is, aki eddig Los Angelesben kergette a labdát és Edwin Sotonak hívják. A csapat harmadik vendége nigériai, ő - Esterházy szerint - kedden csatlakozik a társasághoz. Genfből érkezik a ciprusi Lamacába, hiszen jelenleg a svájci Servette csatára. 18 éves, nigériai. Játékosként neve Fatusi, civilben a neve játékos hangzású: Babatunde. (DN., 1994. febr. 14.)

A ciprusi tavaszban edzőtáborozik a PMSC-Fordan.A szerelem szigetén húsz fok fölött jár a hőmérők hi­ganyszála, s ilyen időben még azt is ki lehet bírni, ha egy hét alatt öt meccs vár a fiúkra.
Esterházy Márton, a pécsiek menedzsere tudni illik arról tájékoztatta lapunkat, hogy a ciprusi túrán lehető­ség szerint ötször lép pályára csapata. Az első meccsen már túl is vannak a piros-feketék.
PMSC-Fordan-Paralimni 1-1 (0-0). Az 1500 néző előtt lejátszott mérkőzésen így állt fel a Pécs: Csaban -Dienes (Csízi), Dragoner, Schneider - Tolocsko, Ulvecz-ki (Jaki), Lengyel, Márton (Ulrich), Virág - Soto, Nieder-bacher. A PMSC gólját Soto szerezte a ciprusi első osz­tályú ellenféllel szemben.
S rögtön adódik a kérdés: ki ez a Soto? Nos, Ester­házy úr elmondta, hogy egy 23 éves amerikai fiatalem­berről van szó, aki Los Angelesből jött, s a kaliforniai város több csapatában is szerepelt. Egy menedzser javas­latára került a pécsiekhez, afféle próbajátékra. Minden­esetre nem rossz, hogy góllal (remek labdát kapott és kicselezte a kapust...) mutatkozott be.
S ha Soto lesz a jobb oldali ék, még az is előfordulhat, hogy a bal oldali éket Babatundénak hívják majd. A kaci­fántos nevű ifjú tizenkilenc éves és nigériai. A ciprusi túrán csatlakozott a PMSC-hez, és jelenleg a svájci FC Servette já­tékosa. Az ő szerződtetéséről is a túra végén döntenek. (NS, 1994. febr. 15.)

Megjegyzés: Eddie Soto (szül: 1972. 06. 14., Los Angeles)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése