1994. május 8., vasárnap

1994. május 7. Pécsi MSC-Fordan - Parmalat FC 1-0 (1-0)

Pécsi MSC-Fordan - Parmalat FC 1-0 (1-0)
1994. május 7. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 25. forduló. 5.000 néző.

Azoiteit köszöntik a társak
(Dunántúli Napló)
Vezette: Juhos (Varga L., Gergely). 
Góllövő: Azoitei a 28. percben.
Sárga lap: Palaczky (felvágta Dubeczet) a 13., Pálfi (belerúgott Csobothba) a 61. percben. 
Szögletarány: 6:5 (2:2). 

PMSC-Fordan: Csaban - Csizi, Bódog, Dienes - Ulveczki, Csoboth, Dárdai, Palaczky - Tököli (Kocsis 89'), Azoitei, Dorobantu (Lengyel 77'). Edző: Róth Antal. 

Parmalat FC: Mitring - Kucselata, Balog, Salacz, Lőrincz - Dubecz, Zimmermann, Czéh (Pálfi, sz.), Horváth L. - Takács, Horváth F. (Jován 61'. Edző: Kiss László. 

Krónika:
11. perc: Palaczky 20 m-es lövése csúszott el a bal kapufa mellett. 
15. perc: Jó átadást kapott Dorobantu Dárdaitól. A pécsi csatár futtából, 17 m-ről nem sokkal lőtt mellé. 
23. perc: Horváth L. bal oldali beadását Horváth F. az ötösről kapura fejelte. Csabainak szerencséje volt, hogy középre ment a fejes, így szögletre tudott hárítani. 
28. perc: Azoitei jobb oldali szöglete után Dárdai 16 m-es lövése kipattant a jobb kapufáról, éppen az ötösön álló Azoitei elé, aki a bal alsó sarokba helyezett. 1-0 
32. perc: Juhos játékvezető háta mögött Czéh és Csoboth kakaskodott. Csoboth megütötte Czéht, aki viszont belerúgott a pécsi játékosba, amikor a labda nem volt közelben. Az, hogy a bíró nem látta az esetet, mert mögötte történt, még hagyján, de, hogy Varga L. partjelző sem...Paprikás hangulatú lett a mérkőzés a hazaiak vezető gólja után. „Inkább a baba, mint a labda" - ez volt akkortájt a jelszó mindkét csapatnál. Mivel Juhos játékvezető nem tudta megfékezni az indulatokat, eldurvult a játék.) 
47. perc: Eléggé ártalmatlan helyzetben Zimmermann az alapvonal közelében lerántotta Azoiteit. A játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Azoitei legalább egy méterrel a bal kapufa mellé lőtte. 
62. perc: Alighogy beállt Jován, majdnem gólt szerzett. Kucselata indítását levette, nyolc méterről kapura rúgott, Csabannak bravúr kellett ahhoz, hogy megmentse hálóját a góltól. 
86. perc: Dárdai Tököli elé ívelt. A csatár már a 16-oson belül, ballal a bal kapufa mellé lőtt. 
89. perc: Csaban aláfutott Horváth L. bal oldali beadásának. Ezt azonban Lőrincz nem tudta kihasználni, mert tíz méterről csúnyán fölé durrantak.

Mint egy falat kenyér
Az, hogy a négypontos mérkőzésen három csatárral kezdett a PMSC-Fordan, a korábbinál jóval hatékonyabb pécsi támadójátékot ígért. Aminek persze gól(oka)t és természetesen győzelmet kellett volna hozni. Legalább is így gondolták a piros-feketék. Úgy nézett ki, hogy az elképzelést siker koronázza, így is történt, de csak nagy nehézségek árán. 
Az első félórában megszerezte a vezetést a pécsi csapat, aztán röviddel a szünet után tizenegyeshez jutott. Ha belövi, eldőlt volna a meccs. Csakhogy Azoitei csúnyán elrontotta a büntetőt, ami érthetően felhozta a Parmalat FC-t. 
Kitámadott a fehérvári együttes, beszorultak a pécsiek. Jován beállítása aktívabbá tette a vendégeket, akik inkább távoli lövésekkel és beívelésekkel kísérleteztek. Ezeket azonban rendre blokkolta, illetve kifejelte a pirosfekete védelem. 
A Parmalat FC a második játékrészben Jován helyzetén kívül nem sok veszélyt jelentett a pécsi kapura. Ugyan izzadtságszagú, de teljesen megérdemelt a pécsiek sikere. Hősiesen kellett azonban védekezniük, hogy megőrizzék minimális előnyüket. 

MESTERMÉRLEG:

Róth Antal:- Az alapvető tervet szerencsére sikerült teljesíteni, s ha nagy küzdelemben is, de legyőztük a Parmalatot. A kihagyott 11 -es zavart okozott a játékosaimban, de hiába szegeztek bennünket kapunk elé, hősiesen védekeztünk. 
Kiss László:- Példás, korrekt játékvezetés mellett, két nehéz helyzetben lévő csapat vívott nagy mérkőzést. A gólt a Pécs lőtte és nyert. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése