1993. november 14., vasárnap

1993. november 13. Soproni LC - Pécsi MSC-Fordan 2-1 (0-1)

Soproni LC - Pécsi MSC-Fordan 2-1 (0-1)
1993. november 13. Sopron, NB I., 14. forduló. 3.000 néző.

Vezette: Pillér (Hamar, Márton). 
Gólszerző: Azoitei a 16., Ördög (11-esből) az 52., Ördög a 90. percben.
Sárga lap: Szántó (Csoboth felvágásáért ) a 3., Rózsa (Szántó lerántásáért) a 25., Tolocskó (Szántó lerántásáért) az 58. percben. 
Szögletarány: 9:2 (2:1).

SLC: Milchram - Katona, Nagy J. - Varsányi, Horváth B. (Majoros 64'), Szántó, Chiratcu, Varga - Ördög, Kovács L., Korsós. Edző: Győrfi László. 

PMSC-Fordan: Csaban - Dienes, Zare, Fehér, Braun (Csizi 55')- Ulveczki, Csoboth (Tolocsko 9'), Rózsa, Kocsis, Vókó - Azoitei. Edző: Róth Antal. 

Krónika:
16. perc: Rózsa a kaputól harminckét méterre váratlanul lövésre szánta el magát, labdája lefelé csapódott, s Milchram szögletre tenyerelt. A bal oldalról Kocsis ívelte be a sarokrúgást, Azoitei pedig nyolc méterről a bal alsó sarokba fejelte. 0-1 
32. perc: Kovács L. parádés szöktetése után Ördög óriási helyzetben a bal sarok mellé gurította a labdát. 
33. perc: Kocsis beadása után Azoitei elől az utolsó pillanatban mentett Nagy J., a söprögető. 
38. perc: Kovács L. újabb remek átadása után ezúttal Korsós került óriási helyzetbe, de a bal sarok mellé pörgette a labdát. 
48. perc: Korsós a balösszekötő helyén úgy lépett ki, mint annak idején édesapja a remek győri szélső. Lőtt is, de a labda útjába Braun belevetődött, szöglet lett belőle. A beívelés után Horváth B. óriási lövését Csaban hárította. 
52. perc: Horváth B. átesett Fehér lábán, Pillér játékvezető közel állt az esethez, azonnal 11-est ítélt. Ördög pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. 1-1 
75. perc: Ördög szöglete után Korsós tizenkét méterről kapura perdített labdája a felső lécről levágódott, de nem jutott a gólvonal mögé. 
85. perc: Kocsis egyedül elhúzott, nem tudták szerelni, a középpályás hétméteres lövését Milchram óriási bravúrral védte. 
90. perc: Már-már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, amikor kapu előtti kavarodás után Ördög hét méterről rászúrta, Csaban beleütött a labda útjába, de kezéről balszerencséjére a bal sarokba jutott a labda. 2-1.

Ördögük volt

A döntetlen igazságosabb lett volna. 
Csaban a kapuban szinte a védhetetlent is védte, a két gól előtt azonban tehetetlen volt. A hátvédsorban Zare és amíg a pályán volt, Braun bizonyult a csapatrész legjobbjának. A középpályán Rózsa védő- és támadó-, valamint Kocsis támadó játéka érdemel elismerést. Elöl Azoitei hősiesen küzdött három védőjével. Hogy gólt lőtt, az külön csodának számít. 
A hazaiaknál Katona, Kovács, Szántó és Ördög volt a legjobb.

Mestermérleg: 
Győrfi László: - Szinte végig irányítottuk a játékot. Helyenként jól is játszottunk, rászolgáltunk a győzelemre. Igaz, ahhoz némi szerencse is kellett. 
Róth Antal: - A játék képe alapján megérdemelten nyert a Sopron, bár a vereségünkhöz néhány játékosunk is hozzájárult. A 11-est nagy egyéni hiba előzte meg, a második kapott gólunk előtt is többen hibáztak a csapatomból. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése