1993. augusztus 28., szombat

1993. augusztus 27. Siófoki Bányász SE - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (1-0)

Siófoki Bányász SE - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (1-0)
1993. augusztus 27. Siófok. NB I., 3. forduló. 4.000 néző.

Bódog Tamás
Vezette: Lettrich (8), (Nagy L., Szabó A.).
Góllövő: Fischer a 3., Ulveczki (öngól) az 57. percben. 
Sárga lap: Király (kezezésért) a 82. percben. 
Szögletarány: 6:5 (4:2). 

Siófok: Bíró - Keszeg (Szabadi 89'), Bimbó, Meksz - Tóth, Jenei, Varsányi (Kovács 86'), Barna, Király - Fischer, Kirchmayer. Edző: Pusztai László. 

PMSC-Fordan: Csaban - Dienes, Bódog, Braun - Ulveczki, Csizi, Rózsa, Kocsis (Fehér 77'), Palaczky - Barborik (Tolocsko 20'), Azoitei. Edző: Koller Nándor.

Krónika:
Ketten a többieknél is nagyobb izgalommal várták a mérkőzést. Egyiküknek, Lettrich Ferencnek játékvezetőként ez volt az első NB I-es mérkőzése. A másik „izgatott" szereplő Bódog Tamás volt. A pécsiek játékosa az első két fordulót kihagyta, most tékozló fiúként tért vissza, ugyanis hosszú huzavona után hét közben szerződést hosszabbított a PMSC-Fordannal. (Eddig mindig irigylésre méltó volt az újságírók helyzete Siófokon. Most viszont az eddigi első osztályú kiszolgálás helyett a sajtóhelyen néma telefonkészülék várta a tudósítókat. Állítólag nem rendeltek vonalat erre a mérkőzésre.) 

3. perc: Varsányi lövése lepattant a védőkről, Fischer 17 méterről ismételt és a fordulásból, nagy erővel meglőtt labda a kapu bal oldalába vágódott. (1-0)
10. perc: Barborik bal oldali szögletét Ulveczki fejelte az ötösről kapura, de a gólvonalon elvetődő Bíró kapusban elakadt a labda. 
15. perc: Ulveczki jobb oldali beadásáról többen lekéstek, Braun az ötös túlsó sarkánál nem, ő viszont előrevetődve kapu mellé fejelt. 
17. perc: Meksz futtából, húsz méterről kapura bombázott, Csaban bravúrral védett. 20. perc: Korán cserére kényszerült a vendégcsapat. A megsérült Barborikot Tolocskó váltotta fel. 
22. perc: Barna összefejelt Csizivel. A pécsiek játékosát három percig ápolták a partvonalon kívül, utána viszszaállt. 
26. perc: Kirchmayer szögletét Fischer közelről alig fejelte mellé. 
29. perc: Tolocskó éles szögből leadott lövését Bíró kiütötte. 
43. perc: Jenei szerezhette volna meg a második hazai gólt, lövését azonban Csaban másodszorra meg tudta fogni. 
57. perc: Kirchmayer jobb oldali beadásába Fischer éppen hogy csak a feje búbjával beleért, ez annyira megzavarta Ulveczkit, hogy a jobb 
kapufánál állva a lábáról a jobb alsó sarokba pattant a labda. Öngól! 2-0 
59. perc: Rózsa húszméteres szabadrúgását Bíró vetődve kiütötte. 
70. perc: Csaban kiejtett egy labdát (sokadszor már), ebből majdnem gólt kapott a csapata. 
82. perc: Kirchmayer szabadrúgása megint kijött Csabanról, a labda a kaputól néhány méterre lévő Jenei elé pattant, aki azonban nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőséget. 

Öngól is volt...
Még nem is ért a labdához Csaban kapus, máris gólt kapott. Ez nem sok jóval kecsegtetett a PMSC-Fordan számára, mint ahogy az sem, hogy egyik csatárát, Barborikot hamar elveszítette. 
A gyors siófoki gól után is a Balaton-partiak kezdeményeztek többet, helyzeteik is voltak, de az akkor még jól védő Csaban kapussal nem bírtak. Ulveczki azonban helyettük is betalált, és ezzel eldőlt a mérkőzés. A vendégek középpályás sora gyengén játszott, emiatt sem tudtak a pécsiek igazi veszélyt jelenteni a hazai kapura. A mecsekaljaiak védelme pedig már köztudottan nem az a sziklaszilárd, ami valaha volt. A Siófok, ha nem is sziporkázó játékkal, de viszonylag könnyű győzelmet aratott. Attól nem nagyon kellett tartania, hogy a PMSC-Fordan gólt szerez... 
Lettrich játékvezető NB I-es bemutatkozása jól sikerült. Néhány kisebb tévedését leszámítva jól vezette a mérkőzést, végig kézben tartotta, egy sárga lappal sikerült kordában tartania a játékosokat. 

Mestermérleg:
PUSZTAI LÁSZLÓ: - Minden játékosom fokozottan odafigyelt feladatára védekezésben és támadásban is. Az első két fordulóban ezt nem igazán tapasztaltam. Mivel ezúttal sikerült megoldaniuk a rájuk bízott feladataikat, a várva várt első győzelem is megszületett. Azt szeretném, ha a csapat a következő mérkőzésekre is ámentené ezt a fegyelmezettséget és elszántságot. 
KOLLER NÁNDOR: - A Siófok is rúgott egy gólt és mi is, mégis kikaptunk. Különösen bosszantó ez akkor, amikor az ellenfél nem jobb nálunk. Úgy láttam, mezőnyben végig felvettük a versenyt a hazaiakkal. Nagyon rosszkor jött a siófokiak első gólja, mindjárt az elején. Amikor pedig lehetőségünk lett volna a talpraállásra, akkor rúgtunk egy öngólt. Ez aztán padlóra küldte az együttest. 
(Nemzeti Sport)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése